MAdem deneme yapıldı ve gerekli dersler alındı ,artık takım ve sistem üzerine yorum yapayım.
Hazırlanan takım, takımların yüz karası diyebiliriz.Bu şekilde hazırlanan takımın balık yakalama oranının 2/5 olması bile iyi.
Takım hazırlarken klasik takımın şekline şemaline takılma.Tamamen özgün olmalıdır.
Mantık çerçevesinde düşünmelisin. Neden 2 iğne var? birincisi ve mantara yakın olanı tamamen yemi tutmak amaçlı olmalı. Bu yüzden 2. iğne ile aynı olmak zorunda değildir. daha küçüğünü yada arkadaşların dediği gibi başka klasik bir iğne de olabilir. Aslolan 2. yani yakalayıcı iğnedir.Bu iğnenin boyunu (numarasını) iyi ayarlaman lazım.İğnenin ucunun palaya olan mesafesi hedef balığın yanak kalınlığının 2 katı olmalıdır.Sarıkanat için ortalama 2-4 numaralar yeterlidir diye düşünüyorum.
Yemin iğneden sonra serbest kalan kısmı 2 cm kadar olsun.İğnelerden mantara giden misina örgü felan olursa daha iyi olur. Misinanın iğneye takılması önemlidir. Halkalı iğnelerde rapala düğümü önerilir. Yada halkaya minik bir fırdöndü konursa iğne serbest salınım yapar.
Şu an memleketteyim. İstanbulka dönüp, haftaya yazlığa gidersem oradaki takım çantasındaki eski hazırlananlardan birini fotoğraflarım.
Not: yukarıdaki bilgilerin çoğunun kaynağı Serdar (Köylü) Hocadır.Bende kendisinden öğrendim bu bilgileri.Bu vesile ile kendisine selamlarımı sunuyorum.