Mantarlı Çinekop Takıma Çember İğne Takılır mı ?

Murat,
Halkası yoksa başka metod uygulayacağız.
Mantarın içinden 2 tane mümkünse örgü misina geçir. her iğneyi ayrı misinalara bağla. Yani bir misinaya peşpeşe 2 iğne bağlama. Halkasız olduğundan normal düğüm atmış bile olsan sonuçta ayrı misina uçlarında sallanacaklarından durumu biraz kurtarırız.

abi dediklerine ek olarak birde ufak fırdöndü taktım puanlamanı bekliyorum 😀

Dosyalar

• 2012-10-25 00.11.08.jpg
    2012-10-25 00.11.08.jpg
    36.9 KB · Okunma: 58
abi dediklerine ek olarak birde ufak fırdöndü taktım puanlamanı bekliyorum 😀

Güzel ve alımlı bir takım olmuş.
Çember iğneler lüferin yeme saldırma karakteristiğine uygunmu değil mi bakacağız.
Sonucu bekliyoruz..
Rastgelsin

Fotoğrafçılık gelişme aşamasında 😀
Açık tonlu bir objeyi koyu br fonda fotoğraflarsan obje daha iyi görünür

artık aksiyon zamanı,dene ve yakala balıkları.Şimdiden rastgele.

tam tersi çok kolay.Bu iğnelerin uçları açıkta kalmalı, yem ile örtülmemelidir.Bu yüzden iğneyi yeme 1 defa saplıyoruz.Klasik takımlardaki gibi 1 sapla,çevir, birdaha sağla yapmıyoruz.

Üstadım yemi düzgün tutmak cok zor olmaz mı?İlk iğneyi uzun palalı düz çelik kullansak(1251 C) yemi daha iyi tuttururuz avcı olan ikinci iğneyi çember iğne kullansak daha verimli olur gibi geliyo ama yem takılmış halini görmediğim için çember iğne hakkında pekte bilgim yok.

Fotoğrafçılık gelişme aşamasında 😀
Açık tonlu bir objeyi koyu br fonda fotoğraflarsan obje daha iyi görünür

artık aksiyon zamanı,dene ve yakala balıkları.Şimdiden rastgele.

Değerli abicim, Balık toplam 5 kere vurdu ilkinde sarı kanat aldım, 2. sinde tavsiye ettiğin takımı balık yolda kesti 3. de kıyıya çıkarırken düştü 4. de boş çektim 5. de çinekop aldım abi takım tıkır tıkır çalışıyor yani boş yok, eee şimdi denilebilir madem bu kadar iyi bir takımda neden 2 tane yakalayabildin hemen akıllarda soru işareti olmadan onuda cevaplayayım, bugün çengelköy'e yemlik istavrit almaya gittim yok hiç bir yerde yok 2 saat at çek yaptım 1 tane istavrit alamadım kaldım mı yemsiz sağolsun abinin biri kenarlardan gümüş topluyordu 4 tane ondan almasaydım bu takımı bugün deneyemiyecektim sözün özü istavrit olsaydı bugün buraya minumun 15 sarı kanat resmi koyardım 🙂

Gün klasik iğnelerden kurtulma günüdür tasma bile yapmadım balık yakalanıyor ben sadece çekiyorum 🙂

yarın gece ki raporları bekleyin 🙂

Dosyalar

• Foto0588.jpg
    Foto0588.jpg
    26.8 KB · Okunma: 40
Bu iğneleri bu yıl 2 numarasını mırmır, 5 numarasını kefalde kullandım. Özellikle mırmırda çok iyi iş yaptı. İnanılmaz avcı iğneler. Zaten yem takmak bile maharet. Ne kadar dikkat ederseniz edin, eninde sonunda bir kere sizde iğneye saplanıyorsunuz 👍

Nacizane kafamı kurcalayan bir kaç şey var. Aman ahkam kesiyorum falan düşünmeyin. Dedim ya kafama takılanlar:

Çinekop takımında nasıl iş yapacak cidden merak ediyordum. Tahminim kısa paladan dolayı dişliler yeme saldırış şekli ile rahatlıkla misinaya ulaşır ve takımı keserdi. Ki böyle olmuş. Bu iğnelerin iş yaptığı mırmır, eşkina, karagöz gibi balıklar yemlenme şeklinden dolayı genelde iğnelere dudaktan yakalanır. Ama lüfer familyasında sonuçları görmek lazım.

Bu modeller klasik çember iğnelerden de farklı, yarı çember bunlar. Mesela arkasında halka yok (%100 çember iğneye en iyi örnek; Owner Mutu Circle serisi mesela). Halkası olmadığı için salınım yapacak şekilde bağlayamıyoruz. Bildiğimiz standartlarda iğneyi bağlıyoruz. Bu iğneler çember iğnenin çalışma mantığına göre dizayn edilmemiş ama klasik iğnelerden de daha avcı. Elinize alıp inceleyin çok avcı bir iğne olduğuna hemen kanaat getirirsiniz. Bu arada fleto istavrit kurt gibi de değil, iğnenin salınması avcılığını arttırmaz bence. Yani kurdu iğnenin şekli boyunca J - U gibi affedersiniz kazığa geçirir gibi geçiriyoruz. İğne bir nevi kurt şeklini alıyor. Bu iğneler orda iş yapıyor. Ama istavrit fletoda bu şekli sağlayamayız. Bu sebeple mutu circle serisi gibi tam çember iğneler çinekop takımında iş yapmaz diye düşünüyorum. Yine de denemek lazım.

Kısa pala sorununu bildiğimiz 3'lü takım gibi (iğneleri birbirine yakın) bağlayarak bence çözeriz. 1. iğneyi 5 diğer ikisini 2 numara koyarak bir takım hazırlayacağım. Birde böyle deneyelim bakalım 😉

Sonuçları bende buradan yazarım.

MAdem deneme yapıldı ve gerekli dersler alındı ,artık takım ve sistem üzerine yorum yapayım.

Hazırlanan takım, takımların yüz karası diyebiliriz.Bu şekilde hazırlanan takımın balık yakalama oranının 2/5 olması bile iyi.
Takım hazırlarken klasik takımın şekline şemaline takılma.Tamamen özgün olmalıdır.
Mantık çerçevesinde düşünmelisin. Neden 2 iğne var? birincisi ve mantara yakın olanı tamamen yemi tutmak amaçlı olmalı. Bu yüzden 2. iğne ile aynı olmak zorunda değildir. daha küçüğünü yada arkadaşların dediği gibi başka klasik bir iğne de olabilir. Aslolan 2. yani yakalayıcı iğnedir.Bu iğnenin boyunu (numarasını) iyi ayarlaman lazım.İğnenin ucunun palaya olan mesafesi hedef balığın yanak kalınlığının 2 katı olmalıdır.Sarıkanat için ortalama 2-4 numaralar yeterlidir diye düşünüyorum.
Yemin iğneden sonra serbest kalan kısmı 2 cm kadar olsun.İğnelerden mantara giden misina örgü felan olursa daha iyi olur. Misinanın iğneye takılması önemlidir. Halkalı iğnelerde rapala düğümü önerilir. Yada halkaya minik bir fırdöndü konursa iğne serbest salınım yapar.

Şu an memleketteyim. İstanbulka dönüp, haftaya yazlığa gidersem oradaki takım çantasındaki eski hazırlananlardan birini fotoğraflarım.

Not: yukarıdaki bilgilerin çoğunun kaynağı Serdar (Köylü) Hocadır.Bende kendisinden öğrendim bu bilgileri.Bu vesile ile kendisine selamlarımı sunuyorum.

MAdem deneme yapıldı ve gerekli dersler alındı ,artık takım ve sistem üzerine yorum yapayım.

Hazırlanan takım, takımların yüz karası diyebiliriz.Bu şekilde hazırlanan takımın balık yakalama oranının 2/5 olması bile iyi.
Takım hazırlarken klasik takımın şekline şemaline takılma.Tamamen özgün olmalıdır.
Mantık çerçevesinde düşünmelisin. Neden 2 iğne var? birincisi ve mantara yakın olanı tamamen yemi tutmak amaçlı olmalı. Bu yüzden 2. iğne ile aynı olmak zorunda değildir. daha küçüğünü yada arkadaşların dediği gibi başka klasik bir iğne de olabilir. Aslolan 2. yani yakalayıcı iğnedir.Bu iğnenin boyunu (numarasını) iyi ayarlaman lazım.İğnenin ucunun palaya olan mesafesi hedef balığın yanak kalınlığının 2 katı olmalıdır.Sarıkanat için ortalama 2-4 numaralar yeterlidir diye düşünüyorum.
Yemin iğneden sonra serbest kalan kısmı 2 cm kadar olsun.İğnelerden mantara giden misina örgü felan olursa daha iyi olur. Misinanın iğneye takılması önemlidir. Halkalı iğnelerde rapala düğümü önerilir. Yada halkaya minik bir fırdöndü konursa iğne serbest salınım yapar.

Şu an memleketteyim. İstanbulka dönüp, haftaya yazlığa gidersem oradaki takım çantasındaki eski hazırlananlardan birini fotoğraflarım.

Not: yukarıdaki bilgilerin çoğunun kaynağı Serdar (Köylü) Hocadır.Bende kendisinden öğrendim bu bilgileri.Bu vesile ile kendisine selamlarımı sunuyorum.

Değerli abilerim yazdıklarınızı dikkate alarak haftaya cuma farklı takımlar hazırlayacağım , bu arada Discovery_TR isimli üyenin dediği gibi iğne çok fena parmaklarımdan dün kan fışkırdı 🙂

Şok terapisi işe yaradı yani 😀
Özgün takımlar yapmanı salık veririm. Klasik takımlara bağlı kalma.
Farklı malzemeler kullan.Ve birçok deneme yanılmadan sonra en verimli kendi eserin ortaya çıkacaktır.

Back