Marinalarda Olta Balıkçılığının Yasak Olmasının Yasal Gerekçesi Var Mı ?

ksenophanes

Aktif Üye
Kayıt
8 Kas 2017
Mesaj
151
Tepki
224
Ödül
53
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Az evvel bir youtube videosunda denk geldim. Lrf, ufacık gramaj ile avlanan bir arkadaşı bir marina görevlisi burda olta balıkçılığı yasak diye uyarıyor. Bazı arkadaşlarda bazı marina görevlileri bu konuda daha da agresif olabiliyor yazmışlar.

Konu hakkında hiç bir bilgim yok merak ediyorum marinaların böyle yasak koymasının bir yasal dayanağı var mı ? Bidiğim kadarıyla sahiller ve plajlar herkesin kullanımına açık acaba bu tarz yasakların yasal dayanakları dışında marinalar açısından mantıklı olabilecek gerekçeleri neler ?
 
Av serbest olursa marinalar avcılardan başını alamaz, bu da güvenlik ve kirlilik sorunu yaratır.
İplere takılıp kalan sahteler, iğneler, kopan misinalar tekneler ve sahipleri için risk demektir.
Halatı çekerken iğne batması, uskura/pervaneye misina dolanması vs..

Bunlardan daha da önemlisi balıkların korkusuzca yayılıp yaşayabilecekleri korunaklı alanlara ihtiyaç olması. Eğer böyle yasaklı alanlar olmasa emin olun hiç birimiz doğru dürüst balık yakalayamayız.
Bir gün tüm askeri tesisler kıyılardan giderse denizlerimiz balıkçılık açısından biter.
Bunun yanında serbest bölgelerin limanları, büyük gemilerin limanları, marinalar gibi yerlerde balıklar daha az av baskısı ile dolaşıp üreyebilir ve saklanabilirler.

Bırakın yasak kalsın..
 
Bırakın yasak kalsın..

Hatta enteresandır; Öcalan'ın yakalanıp İmralı'ya kapatılması sayesinde Marmara Denizindeki pek çok tür yok olmaktan kurtulmuş ve yok olduğu düşünülen pek çok türe de yeniden rastlanmış... Yacht veya Naviga dergisinde birkaç yıl önce İmralı etrafında özel izinle dalış yapan bir deniz biyoloğu resimlemişti.. Her tür dalışa avcılığa hatta seyre yasak bölge olması dolayısıyla acayip bir sualtı ekosistemi türemiş 15 yılda..
 
Back