Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Marmara Için Lrf Kamışı

Murathan Koç

Yeni Üye
Adı
Murathan Koç
Spin kamışım var , Okuma Fina Pro 270" 7-35 - Alaris ALS 40 makinem var. Açıkcasi İstanbul da spinin sezonluk olduğunu anladım bende yazın kamışımi istavrit kamışı yaptim. Senede 2 defada Samsun'a giderim Geçen sene de levrek almak nasip oldu. Velhasıl kelam spine yeni baslamiyorum ama amatör de değilim hala acemiyim.
Kardeşim okuma fina pro 7 2.10 5-20 atar düşünüyorum hem spin hem lrf icin kamış hoşuna gitti mi öğrenebilirmiyim

ardy

Üye
Adı
Arda
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, bende tekneden Lrf avı için bir takım kurmak istiyorum
hedef balık biraz daha iri balıklar, istavrit için yemli takımım mevcut aşağıdaki kombinasyon için düşünceleriniz nedir ?

okuma dead ringer 228cm 1-8 Gr
okuma alaris als-20

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Merhabalar, İstanbul (Pendik-Kartal-Maltepe-Tuzla) için lrf kamışı arayışına girdim. Bu konuda kamış tavsiyeniz ne olur ?

Memlekete senede 2 defa giderim (Samsun) dolayısıyla su üstü için de sıkıntı yaşamayacağım bi kamış arıyorum umarım vardır :kötü::kötü:
Merhaba,

Lrf kamış tavsiyem : Okuma Lrf-S-662UL 198 1-8 (80gr)

Bende uzun sure spin kamisla iki isi bir arada goturmeyi cok denedim. Millet olarak bi taşla iki kuş vurmayı çok seviyoruz.

Ancak taa ki 2gr’lık bir jighead ile bir gece yarısı iri bir mırmır bindirene kadar.

Spin kamışla da atıyorsun ufak ağırlıkları ama yok hayır nereye gitti ne kadar uzağa gitti hissettin mi yemi derseniz yok derim.

O mırmırın Spin kamışıma verdiği aksiyonu hala unutamıyorum ama o aksiyon bile asıl almam gereken aksiyon değildi o zaman çünkü dediğim gibi kamış yuksek atarli spin kamışıydı.

Böyle minik ağırlıkla mini silikonla falan balık alınabildigine bizzat şahit olunca hemen gidip lrf takımı kurdum ve aynı yerden mırmır üstüne mırmır eşkina üstüne eşkina bindirmeye başladım. O incecik takımla aldığım aksiyon bambaşka.

Minik bir istavrit yada bir kaya balığı vs bile vursa spinde iri balık almışsın gibi aksiyonu lrfde hissedersiniz.

Yemi hissetmek
Atış mesafesi
Avın darbelerini hissetmek

gibi hususlarda LRF disiplinini gerçekten yaşamak istiyorsanız ayrı takım kurmanızı öneririm.

Tavsiye ettigim kamışa bir de Ceymar 10 kombine ettim, müthiş memnunum tavsiye ederim. Lrf için üretilmiş kamış ucu kuvvetlendirilmiş sağlam bir ekipman.

Rastgelsin..

Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hocam ikisini bir kamışla yapmak zor su üstünden kastın 8gr Dan başlıyorsa eğer zor hele ki Marmara’da lrf için 1gr 1.2gr 1.6 gr 2.0 gr 2.4 gr maksimum 3 grama kadar silikon jighead yapıyoruz yani Marmara’da istavrit iskorpit eşkina mırmır izmarit ispari silikonla tutmak çok daha kolay baby jiglere göre e tabi silikon olunca tutulan balık miktarı ustalıkla aksiyon vermekle doğru orantılı ama kamışın da etkisi var yani anlayacağım Marmara’da lrf yapacaksan silikon ile 0-5gr 0-8 gram gibi hassas kamışlar yararına olacaktır ha istersen su üstü de yapıcam diyip3-15
5-20 3-12 gibi kamışlar alırsan balığı zor kandırırsın hele hiç bilmiyorsan daha önce denememişsen meralarını suçlarsın meranda koca istavrit sürüsü vardır eşkina yuvası vardır bunu bilemezsin illa YouTube da gördüğün yerlerde lrf yapmak zorunda değilsin ben de istanbıldayım kendi meramı kendim keşfettim diyebilirim hiçbir YouTube videosunda meramı görmedim umarım da görmem

omergues

Yeni Üye
Adı
Ömer
Okuma Lrf-S-702UL 210cm 1-8g
Okuma Ceymar FD CXT-25 Olta Makinesi

*GeniuS

Daimi Üye
Adı
Hasan Basri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 15 boreas a bakın derim marmara da bence en ideali lrf için se light spin icinde uygun güven veriyor 2 senedir kullanıyorum çok memnunum