Marmara İçin Spin Mi LRF Mi Daha İyi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metmet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

metmet

Üye
Tepki
4
Ödül
13
Selamlar arkadaşlar, karar veremediğim bir durum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben marmara da kocaeli tarafında av yapıyorum şuan teleskopik ile çapari atıyorum ve at çek disiplinine geçmeyi düşünüyorum ancak lrf ile spin arasında kaldım kocaeli marmara da kıyı için en verimli olucak olta hangisi iyice işi bilenlerden öğrenip oltayı o şekilde almak istedim yardımcı olabilirseniz sevinirim lrf ile spin arasında kaldım.Birde lrf ile ilgili düşündüğüm şey şu sadece istavrit, mırmır, zargana tutabileceğim gibi geliyor daha çeşit olur mu ya da spindemi daha iyi olur birde marmaranın doğusu burası gölcük değirmendere tarafları belki duymuşsunuzdur balık çeşitliliği hakkında pek bilgim yok işte spin alsam levrek lüfer var mıdır ya da spinle ne tutulur bilemiyorum. Birde tavsiye ettiğiniz bir kamış makine kombinasyonuda varsa oda iyi olur benim için. Teşekkürler.

Kocaeli tarafında LRF iş yapıyo. LRF ile avlayacağın balık İstavrit, zargana, eşkina, mırmır, iskorpit, çinekop, denk gelirse levrek. Kocaeli taraflarında çinekop lüfer sezonu çok kısa ve bazı dönemler hiç av vermediği de oluyor balık çok açıktan gidiyor tekneden avlar verimli oluyor. Hiç değilse elin boş dönmemen için diğer dip balıklarıyla avunuyor insan LRF ile. Spinle bu dip balıkları yakalanmaz mı yakalanır tabiki ama onda da 2 köstek dip oltası yapıp canlı yem takman lazım. E zaten surf kamışım var diyosun yine spine gerek kalmaz. Ayrıca spin avında kullanacağın sahte fiyatlarını da bir araştır derim çok maliyetli olduğunu göreceksin.

Kocaeli tarafında LRF iş yapıyo. LRF ile avlayacağın balık İstavrit, zargana, eşkina, mırmır, iskorpit, çinekop, denk gelirse levrek. Kocaeli taraflarında çinekop lüfer sezonu çok kısa ve bazı dönemler hiç av vermediği de oluyor balık çok açıktan gidiyor tekneden avlar verimli oluyor. Hiç değilse elin boş dönmemen için diğer dip balıklarıyla avunuyor insan LRF ile. Spinle bu dip balıkları yakalanmaz mı yakalanır tabiki ama onda da 2 köstek dip oltası yapıp canlı yem takman lazım. E zaten surf kamışım var diyosun yine spine gerek kalmaz. Ayrıca spin avında kullanacağın sahte fiyatlarını da bir araştır derim çok maliyetli olduğunu göreceksin.
LRF Hangi atar aralığı önerirsin ya da direk kamış tavsiyen varmı 1200 tl ye kadar. Birde bende 3 metre bir kamış var 80-160 atarlı bununla kurşun arkası rapala atsam verim alır mıyım ve ya yem?

LRF Hangi atar aralığı önerirsin ya da direk kamış tavsiyen varmı 1200 tl ye kadar. Birde bende 3 metre bir kamış var 80-160 atarlı bununla kurşun arkası rapala atsam verim alır mıyım ve ya yem?
Kendimde kullandığım Kudos Rock Fishing tavsiye ederim. 1300 lira civarı. Kocaeli körfezde 80-160 kamışla kurşun arkası denersin ama balığın durumuna bağlı.

Light spin ikisini de içerir 1-20 atarlı fujinin bir kamışı var sanırım 2500 kafa bir makine ve 0,8 pe kalınlığında bir ip ile hem spin hem lrf disiplini ile av yapabilirsin diye düşünüyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back