Mayis ayi Trofe Levrek avi,

Mayis ayi basi aldigim levrekten size bahsetmekte biraz gec kaldim 🙂 ama olsun, genede unutmadan yazayim.. gece 3 gibi meraya gitmek uzere yola ciktik, ilk meraya geldigimizde 03.30 gibi atmaya basladik ancak hareket olmayinca mera degisiririp 04.30 gibi diger meraya gectik.. meralari taramak her zaman avantajlidir. Hava henuz karanlikken 3 metre yakinimda olan arkadasimla yanyana durup ayni sahteleri taktik ve atmaya basladik, henuz 2.kez atiyordum 2 tur sarmadan balik bindirdi.. arkadasima şşş pşş diye sessizce isaret verip arkadasimin yanima gelmesini sagladim.. balik once vurdu az bi sakin kaldiktan sonra basladi kalama almaya.. balik bir kalama aliyor akillara zarar tek duydugumuz dalga seslerinin yaninda ziril ziril oten kalama.. yaklasik 30 metre onumde balik ama hic durmadan gidiyor, kamisi dikmis bekliyorum, hafif parmaklarimla mudahale ediyorum makaraya ve baligi yavaslatiyorum.. kendime dogru cevirdim baligi ama bu sefer bana dogru gelmiyor onumdeki kayaligin ustune gidiyor. Denize yaklasip kamisi iyice dikip diger tarafina aliyorum baligi tam surat sag tarafima yaklasik 40 metre oteme tekrar kalama alip gidiyor.. ne yapip ne edip dizginlemem lazim baligi ancak gercekten zorlaniyorum, kollarim yanmaya basliyor ama balik bir turlu yorulmuyor.. deniz yaklasik 60cm yukseklikte dalgayla birlikte kiriyor, hava hafiften alacakaranlik ve dalgalarin arasinda baligi goruyorum, o ne ihtisam, bildigin alamet gibi karsimda.. kiyiya yaklastiriyorum tekrar gidiyor, bir daha cekiyorum gene basiyor, 20 dk’ya yakin bu sekilde mucadele ediyorum.. en son yuksek bir dalganin ustunde baligi gorunce kamisla hafif geri giderek sakince suyun disina aliyorum baligi ve balik onumde.. sahtenin butun igneler girmis ve baligin hareket edecek takati kalmamis.. balik 77cm ve 5800gr geliyor.. muhtesem ve av ve muhtesem bir sonuc.. darisi pesinde olanlara gelsin..
kamis - argento prototype 2.95 - 7-40
Makine daiwa exist 3000
Misina - shimano pitbull 1 pe
Lider - daiwa tournament 0.40mm
124494 dosyayı görüntüle124495 dosyayı görüntüle124496 dosyayı görüntüle124497 dosyayı görüntüle124498 dosyayı görüntüle
Maşallah. Çok iyi boy

Çoook güzel trofe tebrikler. Fırsat buldukça yaz kış bende yokladım saros kıyılarını ama maalesef bu sene oralar çok verimsiz levrek açısından. Kafalı diye tabir ettiğimiz paşalar bir türlü denk gelmedi. Tekrar tebrik ederim.

Back