Merakımı Keşfettim ,renk Körüyüm Sorun Çıkarır Mı ?

Tepki
47
Ödül
23
Merhabalar , bu yaz gemi kontrol mekanizmaları yapan ve Tersane'dede bulunan firmanın üretim departmanın'da çalıştım ve yaptığım pano'lardan aşırı zevk aldım O panoların bir gemiyi açık denizlere götüreceğini , Okyanuslarda çılgın dalgalar'la mücadele ederken o panonun orada olacağını bilmek aşırı zevkliydi ve denizciliğe olan merakımı keşfettim , İlerde bu sektör'de çok iyi yerlere geleceğimi tahmin ediyorum. Size sorum; renk körüyüm ilerde kendi teknemi alırken sorun çıkarır mı ? İnternette fazla bir bilgi bulamadım .

Son düzenleme:
Gündüzleri kullandığınız sürece .ok sorun olmaz sanırım.
Gece seyri esnasında ise diğer teknelerin seyir fenerlerinin renklerini görüp ayırt edebilmek gerekir.
Çünkü bu fenerler sayesinde teknenin sağı neresi solu neresi başı neresi anlayabiliriz.
Tabii bazı deniz fenerleri de renkli çakarlara sahiptir.

Merhabalar , bu yaz gemi kontrol mekanizmaları yapan ve Tersane'dede bulunan firmanın üretim departmanın'da çalıştım ve yaptığım pano'lardan aşırı zevk aldım O panoların bir gemiyi açık denizlere götüreceğini , Okyanuslarda çılgın dalgalar'la mücadele ederken o panonun orada olacağını bilmek aşırı zevkliydi ve denizciliğe olan merakımı keşfettim , İlerde bu sektör'de çok iyi yerlere geleceğimi tahmin ediyorum. Size sorum; renk körüyüm ilerde kendi teknemi alırken sorun çıkarır mı ? İnternette fazla bir bilgi bulamadım .
Hoşgeldiniz.
Renk körlüğü teşhisi olan kişilerin Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) alamadıklarını biliyorum. Bu anlamda 5 metre & 9.9 hp'yi aşan tekne kullanamazsınız zira bunlar belgeyle kullanılabiliyor. Bu sınırların içinde kalan tekneler için belge gerekmiyor ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Her halükarda birinin refakatinde gitmek en mantıklısı olur gibi duruyor.

Back