Mercan Için Hamsi Yem Olur Mu

Koray toklu

Yeni Üye
Tepki
15
Ödül
5
Herkese merhaba ve rastgele. Ara sıra bir arkadaşla tekne ile mercan avına çıkıyoruz.genelde tura katılım şeklinde oluyor ve malumunuz dar bi bölgeye fazla sayıda olta atılıyor. Durum böyle olunca verim bi miktar düşüyor tabi. Genelde yem olarak karides,teke ve tavuk göğsü kullanılıyor.

Böyle bir durum içinde farklılık yaratacak balıkları bize toplayacak farklı bir yem arıyorum. Bir ara dilimlenmiş sübye denededim lakin umursayan olmadı. Sardalya denemeyi düşünüyorum lakin her zamanda ufak boy sardaya bulamıyoruz. Alternatif olarak hamsi denesek verim alabilir miyiz acaba ? Yada başka önerilereniz olursa hepsi benim için çok değerlidir.

Yardımını ve yorumunu esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

Sağlıcakla ve balıkla kalın..,

Mamun, boru kurdu ve sardalya bunlar mercanda iş yapar. Hamsi hiç denemedim ama aynı şekilde çalışır diye düşünüyorum. Ayrıca bulabilirseniz madya da iş yapar. Midye de hemen her balıkta çalışır.

Farklılık oluşturmak istiyorsanız köstekleri FC misina ile yapıp fosforlu boncuk deneyebilirsiniz.

Mamun, boru kurdu ve sardalya bunlar mercanda iş yapar. Hamsi hiç denemedim ama aynı şekilde çalışır diye düşünüyorum. Ayrıca bulabilirseniz madya da iş yapar. Midye de hemen her balıkta çalışır.

Farklılık oluşturmak istiyorsanız köstekleri FC misina ile yapıp fosforlu boncuk deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Boru kurdunu çabuk dağıldığı için denemek istemedim açıkcası ama dayanır diyorsanız denemekten zarar gelmez. Mamun ve madyada güzel yemler ama Antalya’daki balıklara için biraz yabancı kalabiliyor. Merada barbunda çıkabiliyor. Sülünez önerir misiniz acaba?

Evet bence sülünez deneyebilirsiniz. Boru kurdunun düşmemesi için de çentikli iğneler var, onları tavsiye ederim.

Antalya'da mercan için en uygun yem tecrübelerime göre karides. Fiyatı ve ulaşılması kolay olduğu için tavuk. Sardalya küçük parçalar halinde kesip takarsanız iş yapar. Tavuk ve sardalya aynı zamanda balon balığının en sevdiği yemlerden malesef...
Hamsi hiç denemedik... mutlaka iş yapacaktır lakin karides kadar başarılı olacağını sanmıyorum...

Antalya'da mercan için en uygun yem tecrübelerime göre karides. Fiyatı ve ulaşılması kolay olduğu için tavuk. Sardalya küçük parçalar halinde kesip takarsanız iş yapar. Tavuk ve sardalya aynı zamanda balon balığının en sevdiği yemlerden malesef...
Hamsi hiç denemedik... mutlaka iş yapacaktır lakin karides kadar başarılı olacağını sanmıyorum...

Teşekkür ederim.sizin de sülünez ile ilgili yorumlarınızı almak isterim

Marmarada ve Karadenizde kıyıdan çinekop familyası için genelde istavrit fleto kullanıyoruz ama hamsi daha iyi av yemi oluyor. Tek sorunu iğneden çok kolay çıkması, çok yağlı olduğu için anında balıkları kendine çekiyor. Eğer iğneden çıkma hususunu aşabilirseniz denemenizi öneririm. Bazen deneme metodu kesin teşhiş olabiliyor.

Marmarada ve Karadenizde kıyıdan çinekop familyası için genelde istavrit fleto kullanıyoruz ama hamsi daha iyi av yemi oluyor. Tek sorunu iğneden çok kolay çıkması, çok yağlı olduğu için anında balıkları kendine çekiyor. Eğer iğneden çıkma hususunu aşabilirseniz denemenizi öneririm. Bazen deneme metodu kesin teşhiş olabiliyor.

Teşekkür ederim. Sizce Akdeniz’de mercan için iş yapar mı?

Teşekkür ederim. Sizce Akdeniz’de mercan için iş yapar mı?
Ben Akdenizde hiç avlanmadım, bilmediğim birşey içinde ön yargılı olmak istemem açıkcası Bence bunu kendin deneyebilirsinde. Örnek olarak İzmirde insanlar tavuk etiyle çok iyi avlar yaparken ben aynı biçimde hazırladığım tavuk etiyle kaya balığı bile kandıramadım Trabzonda 🙁

Back