Merhaba Arkadaşlar

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan tarkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tarkan

Yeni Üye
Kayıt
30 May 2016
Mesaj
7
Tepki
11
Ödül
5
Yaş
47
Şehir
Istanbul
Merhaba , ben İstanbul'dan Tarkan, bu hobiye biraz geç başladım yaş 36, çocukken kamışların ucuna misina bağlayıp balık tutardık ama uzun yıllar oldu balık tutmayalı,
kankam bu hobide tecrübeli ben onunla 4 kez balığa çıktım, onun yedek malzemelerini kullandım ancak bana çok ağır geldiğinden kendime olta aldım: finans problemleri sebebiyle biraz ucuza kaçtım: Remixon Shine 2.70 10-30 gr atar, bunu at-çek avlarda kullanacağım oltaya Lineaeffe Rapıd Drake Rd 7*1bb 30 makineyi ekledim uygun fiyatlı ve hafif, turna avlamaya çalışıyoruz, ben şimdiye kadar hiç yakalayamadım ama arkadaşım yakalıyor,
Surf oltam Lineaeffe VX Surf 4,20 250 gr atarlı, Balzer 10172 325 Tactics Torro BR makineyi bu olta ile eşleştirdim, Şimdilik arkadaşımın suni balık maketi yemlerini kullanıyorum ama birkaç tanesini sazlıkta taktırdım çok üzüldüm çok pahalıymış, o yüzden bende bugün 6 tane değişik renklerde 18 - 21 gr arası ucuz kaşık aldım, bugüne dek hiç kaşık kullanmadım arkadaşım her zaman sahte balık kullanıyordu, fiyatlarından dolayı kaşik kullanacağım en azından taktırsamda diğerleri kadar üzülmem, hem kaşık kullanan çok kişi varmış. Balık illaki 30-40 tl lik yeme gelecek diye bir şey yok ki, eğer balık varsa kaşığa da gelir, biraz olta hareketleri biraz çek tarzı ile aksiyon vermeye çalışacağım.

İlk alışveriş deneyimi:

Sabah 09 akşam 18 çalıştığım için Karaköy'e gitmeye vaktim yoktu o yüzden internetten alışveriş yaptım.

2 ayrı siteden alışveriş yaptım.

1 inci ve alışverişten önce en çok güvendiğim siteden Lineaeffe misina ve spin makineyi aldım
Kargoya geç verdiler,buradaki müşteri hizmetlerinde çalışan arkadaş emaneten bakıyor olsa gerek laubali şekilde konuştu, kargoya verdim dedi meğer bir gün sonra vermiş, Cuma günü almam gerekirken biraz önce bana ulaştı siparişim (Pazartesi), buradan asla bir daha alışveriş yapmam.
Olumsuz olduğu için isim vermiyorum.
2 inci siteden spin kamış ve misina
Bunları Spot Balık'tan aldım; ben önce hatalı kamış siparişi verdim 30-80 gr atarlıydı sonra telefon açtım dedim yanlış oldu bana 10-30 gr atarlı lazım dedim seçenek sordu söyledim içlerinden bir tanesini gönderdiler , çok yardımcı oldular sağolsunlar, doğru zamanda kargoya verildi ve bana ulaştı, tekrar alışveriş yapacağım.
3 üncü siteden surf olta ve surf makineyi aldım
Balık Marketim'den aldım; satın aldıktan birkaç gün sonra siparişin durumunu sordum açıkca kamışın ellerinde olmadığını birgün sonra geleceğini söylediler, dedim kargoyu beklemeye vasktim yok stoğunuza gelsin ben kendim gelip alırım dedim, öyle de oldu gidip aldım, dürüst satıcı, tekrar alışveriş yaparım.

Öncelikli amacım oltayı düzgün kullanabilmek, Pazar gününden itibaren Youtube'dan spinning teknileriyle ilgili videolar seyrediyorum.
Düğümler çok zor ama öğrenmem gerekiyor.
 
Sevgili Tarkan;
Aramıza hoş geldin,Düğümler konusunda geçmiş yıllarda açmış olduğum aşağıda linki bulunan konudan yararlanabilirsin.
Keyifli ve kalıcı paylaşımlar temenni ederim.🙂
İyi forumlar
(link)
 
Hoş geldiniz Tarkan Bey, balıkta kısmetiniz varsa balık yakalarsınız. Kısmetiniz yoksa Stella makina, Major Craft kamış kullansanız da balık yakalayamadan evin yolunu tutarsınız. Özellikle evli arkadaşlara sürekli ''çocuğunuzun rızkını keyfe keder balık malzemesine harcamayın.'' diye söylerim. Dinlerler dinlemezler beni ilgilendirmez. Ben arkadaş olarak üzerime düşen uyarıyı yaparım. Size de tavsiyem bu yönde. Sloganım her zaman ''minimum maliyet, maksimum balık'' tır. Turna avına gidiyorsanız size tavsiyem kaşık ve sasi denilen sahte yemleri kullanmanızdır. Nice verimli av raporlarınızı bizlerle paylaşmanızı dilerim. Rast gele👍
 
Hoş geldin Tarkan
Çok hızlı gitmeye gerek yok.
Yavaş yavaş yaparsan hepsinin hakkından gelirsin, acele edersen korkarım ki kolay bıkabilirsin.
Turna avında turna için üretilmiş son derece ucuz kaşıklar var. Onlardan edinebilirsin. Neredeyse çorba içtiğin kaşığa benzer şekilleri.
Ayrıca silikonlar da işe yarar.
Sahte balıkların hepsi çok pahalı değildir. Çok başarılı ucuz sahteler de bulmak mümkün ama almakta acele etme. İhtiyaç halinde, hedefe odaklı ve tane tane.. Sıcak fırsatlar bölümümüzü takip edersen kaliteli ve çok daha ekonomik malzemelere de sahip olabilirsin.
İnternet üzerinden alışveriş yaparken stok sormayı unutma derim.
Rast gelsin
 
Hoş geldiniz Tarkan bey.yazınızı okudum okurken güzel betimlemelerde bulunmuşsunuz bazılarını sanki ben yaşarmişcasına hissettim diyebilirim.Bende ilk zamanlar bir çok konuda zorlanıyordum fakat bu tarz ortamlarda vede zaman icerisinde yapılan deneyimlerle insan öğreniyor.Tekrar Hoş Geldiniz der keyifli paylaşımlar dilerim ☺
 
Son düzenleme:
Back