Merhaba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sonemu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sonemu

Yeni Üye
Tepki
65
Ödül
15
Amatör Balıkçı Belgesi almış balığa 42 senelik hayatında 3 kez çıkmış, balığı restoranlarda tava da ızgarada geniş tabaklarda güzel salatalar ile tatmış. Okyanuslarda yaşayan canlıları da fırınlama fırsatı bulmuş . yaşı itibariyle dingin bir hayata , sahil kasabasında emeklilik hayali kurmaya başlamış ve bu hayallerinde hobileride olsun amacı ile balık tutmayı merak edinmeye çalışan ,olaylara bilimsel araştırarak başlamayı deneyen bir adam. Kayın babadan kalma bir kamış ve sağ soldan netten satın aldığı nerelerde kullanacağını kamışa misinaya nasıl bağlayacağından bir haber bir şekilde, küçük bir balıkçı çantası hazırlamış bir adamım .. Usta bir kaç arkadaşım var bu sitede onlara danışırken bu site ile buluşturdular beni. Yardım edebilecek çok şey öğretebilecek abiler var dediler geldim... Merhaba herkese...

Amatör Balıkçı Belgesi almış balığa 42 senelik hayatında 3 kez çıkmış, balığı restoranlarda tava da ızgarada geniş tabaklarda güzel salatalar ile tatmış. Okyanuslarda yaşayan canlıları da fırınlama fırsatı bulmuş . yaşı itibariyle dingin bir hayata , sahil kasabasında emeklilik hayali kurmaya başlamış ve bu hayallerinde hobileride olsun amacı ile balık tutmayı merak edinmeye çalışan ,olaylara bilimsel araştırarak başlamayı deneyen bir adam. Kayın babadan kalma bir kamış ve sağ soldan netten satın aldığı nerelerde kullanacağını kamışa misinaya nasıl bağlayacağından bir haber bir şekilde, küçük bir balıkçı çantası hazırlamış bir adamım .. Usta bir kaç arkadaşım var bu sitede onlara danışırken bu site ile buluşturdular beni. Yardım edebilecek çok şey öğretebilecek abiler var dediler geldim... Merhaba herkese...
Bu ne hoş biyografi Soner abi, hoşgeldin. Avların daim, raporların bol olsun.

Teşekkür ediyorum herkese..

ilk raporu buraya mı yazacağım bilemedim:

Kamışı ilk sallama günüm bugündü, hooops yanlış bir cümle kurmayayım, bu teleskopik içinden bir başka parça çıkan kamıştan bahsediyorum ...Başka adı yok mu bunun var sa ben onu kullanayım , her yazdığımda beni bir tebessüm alıyor...

Yalova taşköprü de altınkum diye bir plaj buldum ıssız mı ıssız kimsecikler yok. dün keşif yaptım bugün oraya gittim. Önce drone ile çevrede yaşayan varmı bir baktım .Yook . tamam dedim. tavsiyeler ve şemalar ile bana yardımcı olan Zargana kardeşimin takım çalışmasını hazırlayıp , Kamış a bağladım,.. Kamışıma bağladım 🙂 sonra tutmasını , sallamasını , ileriye atmasını öğrenmek için toplamda 30 atış yaptım . Gitmeden evvel almış olduğum boru kurtlarını ,borularından çıkartmaya çalışırken çok uğraştım ,konuşmayı denedim olmadı,içinden nasıl bir canlı çıkacak içimi bir korku sardı , vazgeçtim.
toplamda 30 atış yaptım bu atışların 5 tanesi ayağım dibine düştü, kamışı doğru tutmayı deneyerek öğrendim son 10 atış yaklaşık 25-30 m açığa düştü.. Başarıydı benim için ,ilk dersin sonunda makarayı her sardığımda iğnenin ve kurşunun üzerine takılmış bolca yosunu karaya çekmiş bulundum .. bir nevi temizlik faaliyetinde de bulunmuş oldum .... Çocuk uyanınca bu dersi bitirip, Yalova merkeze sahile gidip balıkçı abilerin yanına yanaşıp,rastgele dedikten sonra bilgi almak için, meraklı sorular sorarak öğrenme aktivitesine geçtim. Mırmır, zargana varmış ona atıyorlarmış. Attıkları takımlara baktım .. zarganaya attığı takımı hemen şematik olarak not aldım ... Bugün kü balık dersimi böyle atlattım......

Back