Merhabalar .. Ufaktan bir yardım rica ediyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YunusEmre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

YunusEmre

Yeni Üye
Tepki
8
Ödül
5
Uzun yıllardır balık tutmak ilgimi çekiyordu ama bir türlü cesaret edipte başlayamamıştım. Geçenlerde psikiyatristim farklı bir hobi bulmamı ve ona yönelmemi söyledi. Bende balık tutmada karar kıldım ama çok farklı soru aklıma takıldı forumu az kurcaladım. (1 kaç saat kadar 😀 ) Ne almam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Acemiyim-yeniyim. Hiçbirşey bilmiyorum konu ile ilgili. 3 5 sorum olucak cevaplarsanız sevinirim.

Öncelikle Marmara kıyısında balık tutacağım. (En çok Galata köprüsü , Unkapanı , Sarayburnu ve Kadıköy tafarları diyim)

1- Max 175 tl civarı bütçem var. Ne almam gerekiyor? Yada hazır bir set önerebilirmisiniz ? (Hiç bilmediğimden dolayı 1 dükkana gidipte adamın cahilliğimden yararlanıp orada ne var ne yok bana satmasını istemiyorum yada gereksiz malzemeler almak istemiyorum)

2- Avlanacağım yerlerde ne tür balıklar var onuda bilmiyorum. Ama aldığım tek tip olta ile farklı balıklar yakalayabilir miyim ? (Levrek istavrit karagöz hamsi vs)

3-Foruma göz gezdirdiğim kadarı ile bir at çek birde at bekle tarzı 2 çeşit tutma yöntemi var. Bu kişiye göremi yoksa balık tutulan yere göre mi değişir ? Ve satın alacağımız oltada buna etkenmidir ?

4-Satın almak için bir dükkan öneriniz varmıdır? İstanbul için. İnternetten pek almak istemiyorum .

Şu anlık aklıma takılanlar bunlar açıkçası. Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Açıkçası forumu az kurcaladımda 50 tl ye bile olta takımı millet öneri isteyince yada alınca benimki ortalamanında üstünde olur zannetmiştim. Peki benim bütçemde başlangıç seti gibi birşey öenerebilirmisiniz ?

Yunus Emre Kardeşim önce hoş geldin diyeyim;
Hoş geldin

Ayırdığın bütçeyi bir kenara koy ve bütçene katkı yapmak için birikim yapmaya devam et, ileride sağlam ve devamlı kullanabileceğin bir takım yaparsın.
şimdi'lik seni yemli ve istavrit avı için idare edecek (sıfır )bir takım hediye etmek istiyorum,
kabul edersen adresimi özelden yazıyorum, istediğin zaman gelip alabilirsin.

Hoş geldin

Ayırdığın bütçeyi bir kenara koy ve bütçene katkı yapmak için birikim yapmaya devam et, ileride sağlam ve devamlı kullanabileceğin bir takım yaparsın.
şimdi'lik seni yemli ve istavrit avı için idare edecek (sıfır )bir takım hediye etmek istiyorum,

Abi çok teşekkür ederim . Açıkçası böyle birşeyi beklemiyordum. Takım teklifinizi memnuniyetle kabul ederim ama ücretsiz olmaz . Utanırım abi ben onu alırken. Özelden ufak bir meblağ belirtirseniz sevinirim ona göre gelirim yanınıza. Esenlikle kalın .

Öncelikle hoşgeldin. Bence de birazcık daha bütçenin yükseltip surf takım yapmanı tavsiye ederim. Öncelikle istavrit avı için açılan başlıkları, kullanılan takımları incele. Elin oltaya alıştığında daha sonra farklı takımlar kullanarak bahsettiğin bölgelerde ekim ayında sonra çinko sarıkanat lüfer gibi balıkların göçleri başlayacak. Yemli takım ile o dönem de zor bi av olsada dişli ailesinde şansını denersin. Bu süreçte forumda bahsettiğimiz balıkların avlanma bilgilerini içeren başlıkları incelemeyi unutma

Hoş geldin

Helal olsun 👍

Back