Merhabalar

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Tepki
346
Ödül
73
Kefal hastası biri olarak aranıza katılıyorum. Umarım sizlerin de ustalığından faydalanıp yeni balıklara yönelebileceğim. Suadiye ve bostancı'da balık tutuyorum. Şimdiden teşekkürler 🙂

Herkese hoş bulduk 🙂

bende anadolu yakası sahilde LRF ile kefal tutmasını seviyorum. Kediler de kefali çok seviyor onları da doyuruyorum. kışın hiç denemedim. şu an kefal varmı kıyıda?

Biz de arkadaşla yeni yeni başladık ve iki sefer gidebildik ancak şu an hiç yok sayılır. Su üstüne kıbrıs 3 tane falan denk geldi ama onlar da limit altıydı. Bize yakın avlanan bir abimiz kesin bir ifadeyle "kefal için 15 hazirandan önce su üstü olmaz, olsa olsa dip olur" dedi, ona inanıyoruz şimdi. LRF ile hiç olmaz gibi gözüküyor şimdilik. Öte yandan, bostancı iskelesinin solunda kıyıya 3-4 metre mesafede ufak ufak zarganalar vardı ama taktığım gümüşü 1-2 defa ya takip ettiler ya etmediler. Şimdilik durum böyle 🙂

Son düzenleme:
kefali ben şamandıralı veya dip oltası ile tek circle iğne kullanarak tutuyorum. yada mullet spinner yapıyorum. yani mepsin iğnesini çıkarıyorum arkasına bir veya yarım karış misina ile iğne iğneyede slikon veya kurt takıyorum

kefali ben şamandıralı veya dip oltası ile tek circle iğne kullanarak tutuyorum. yada mullet spinner yapıyorum. yani mepsin iğnesini çıkarıyorum arkasına bir veya yarım karış misina ile iğne iğneyede slikon veya kurt takıyorum

Ben de LRF ile şarap mantarı kullanarak tek iğneyle avlanmayı seviyorum ama kefal için tek iğneli dip oltasını ilk defa duydum. Dip için herhalde yem olarak ekmek takmıyorsunuz, doğru mudur?

O meps sistemini galiba bir youtube videosunda görmüştüm, bu iyi iş yapıyor mu? Youtube'da görmüştüm ama pek işe yaramaz sanmıştım. Sistem şu oluyor değil mi (zamanlı):

Farklı teknikler duyunca heyecanlandım şimdi.

dip oltasınada ekmek takıyorum bu kıbros atanlara bak yüzen ekmeği hep ufak balıklar didikliyor iriler genelde orta suda. dip oltasonı sığ yerde atıyorum dragos gibi yerlerde karagöz varsa ekmeğe geliyor isparide geliyor ekmeğe. kızkulesi çbünden dip oltasına kefal gelir iğneleri çok dibe takma biraz yukarı. en önemlisi circle iğne kullanman kefalde bu iğne çok iyi

Arkadaşlar büyük kefal tutacaksınız kiloluklardan (link) 0.18 misina (toray marka) tek iğne ekmek ile küçük mantarlı şekilde oltayla akşam ezanına doğru hava kararmaya yakın büyük kefalleri alırsınız. Birde balıkesir, izmir tarafına gideceksiniz size önerim bu şekilde oltasını bağlayın keyfinize bakın. (3 tür kefal iyi mavraki , sarıkulak, has kefal ama bunların en iyisi soğuk su kefali olan mavrakidir karaburun, burhaniye sularındaki bu kefal lezzetlidir)

Back