Öncelikle hoşgeldiniz Mersin merkeze göre güzel meralar var diye biliyorum orda her sene de 1000 km yol yaparak sadece balık tutmak için geldiğim yere yakın bir yer imzada gördüğünüz tüm setler sayısını bilmediğim sahte , jig , ve silikon ile yaptığım at çek avlarında kayda değer bir balık alamadım geçen sene Ekimde lrf ile aldığım kiloluk liça hariç.
Tüm başarılı avlarım kasnak ve canlı yem ile oldu sevdiğim bir av şekli değil ama oranın huyunu suyunu öğrenecek kadar vakit geçiremiyorım maalesef.
Dönemsel olarak Levrek , Halili , Yazılı palamut , kofana ve ailesi , kuzu , liça ,tral, lagos, baracuda , lambuka , kalamar avları yapabileceğiniz güzel sular mırmır , sargos vs balıkları saymıyorum bile.
Bana göre en etkili yöntem 12 13 cm kefal tutarak kıyıya 10 metre ile 30 metre arasında gezer kurşun 2 iğneli takım ile canlı bırakmak bunun da incelikleri var tabiki oda zaman ile öğrenilecek tecrübe ile halledilir.
Onun dışında ak yem ile yemli avlar yaptım başırılı da oldum.
Sahilde yerlileri takıp edin yere çubuk dikerek sıralı 3 4 takım bırakan kişiler ile muhabbet edin doğru yolu göreceksiniz 🙂