Mersin büyük eceli sahili balık durumu

harun_057

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Herkese selamlar rast gelsin. Burda yeniyim hangi tür baliklar vardir burda ve nasil olta takimi kullanmam gerekli

Son düzenleme:
Öncelikle hoşgeldiniz Mersin merkeze göre güzel meralar var diye biliyorum orda her sene de 1000 km yol yaparak sadece balık tutmak için geldiğim yere yakın bir yer imzada gördüğünüz tüm setler sayısını bilmediğim sahte , jig , ve silikon ile yaptığım at çek avlarında kayda değer bir balık alamadım geçen sene Ekimde lrf ile aldığım kiloluk liça hariç.
Tüm başarılı avlarım kasnak ve canlı yem ile oldu sevdiğim bir av şekli değil ama oranın huyunu suyunu öğrenecek kadar vakit geçiremiyorım maalesef.
Dönemsel olarak Levrek , Halili , Yazılı palamut , kofana ve ailesi , kuzu , liça ,tral, lagos, baracuda , lambuka , kalamar avları yapabileceğiniz güzel sular mırmır , sargos vs balıkları saymıyorum bile.
Bana göre en etkili yöntem 12 13 cm kefal tutarak kıyıya 10 metre ile 30 metre arasında gezer kurşun 2 iğneli takım ile canlı bırakmak bunun da incelikleri var tabiki oda zaman ile öğrenilecek tecrübe ile halledilir.
Onun dışında ak yem ile yemli avlar yaptım başırılı da oldum.
Sahilde yerlileri takıp edin yere çubuk dikerek sıralı 3 4 takım bırakan kişiler ile muhabbet edin doğru yolu göreceksiniz 🙂

Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Burda yeniyim akkuyuda çalışıyorum hafta sonları gidebilirsem gidiyorum balığa. Kefal icin ekmek ici Kıbrıs iğnesi kullanın dediler. At çek icin birkaç rapala alsim barakuda için ama nasip işi ya boş döndü elimiz. Zamanla buranın tadını alacagimi düşünüyorum. Dediğiniz gibi burda sıralı oltalar var balıkçılara muhabbeti arttırıp deneyim kazanmaya başlayacağım. Rast gelsin inşallah

Sıfırdan set yapacak olsam orası için ilk alacağım olta 60 70 Gr Zargana topu yada takozu atabileceğim 420 yada biraz daha kısa ama 270 300 metre spin yada light shorejig kamışı değil surf kamışı edinmek olur bu kamışı 5000 lik bir makine ile kombinleyip yapabileceğim en hafif seti yapmak olurdu.
Bu set ile top arkası 2 3 köstek en alta yamasita (4.5 cm Beyaz ve mavi iyi çalışıyor ) bağlayarak oynak kovalamak olurdu yazılı , tral ve dalga arkasında levrek ve kuzu palazı yakalamak da birebir bir set ayrıca yine gezer kurşun tek iğne ile kefal yavrusu atarak lüfer , liça , kuzu , Zargana yakalayabilir yakaladığınız zarganayı yada kefali fleto yapıp kofana avı yapabilirsiniz ( son yazdığımı oranın yerlileri çok denemez ) çok sevdiğim ve keşke sürekli yaşayabilseydim dediğim bir yer bu sene de bir aksilik olamaz ise Kasım ayında orda olacağım ve hayalim olan 10 kilo ve üzeri kuzuları kıyıdan kovalamaya devam edeceğim 🙂

Back