Misina makinaya dolanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan at0mdeniz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

at0mdeniz

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
merhaba geçen gün decathlondan caperlan kıyı olta takımı aldım sonra av bayiye gidip orda misina sarmasını istedim normal plastik misina sardı. misinanın malzemesi sert hafızalı misina. bu takımla atış yapmaya çalıştığım zaman misina makinaya dolanıyor her seferinde sargı yerini çıkartıp alttan misinayı çıkarıp tekrar sarıp takmam gerekiyor acaba bu sorunu nasıl çözebilirim sorun misinadan mı kaynaklı yoksa makineden mi?

Takım bilgileri;

Uzunluk: 2.20m
Atarı: 20-80g
Yer kaplama: 1,10m
Makara 4000RD

Bauxit-100 4000 Misina Boyu m/mm: 240/0.30 - 170/0.35 - 140/0.40
1757189654945.png

Atış yaparken makineye dolanması çok ilginç geldi. Makineden kaynaklanması bana olası gözükmedi, set olarak satılan üründe de makine kamış uyumsuzluğu olmaz diye umut ediyorum. Şöyle kontrol edelim:

1-) Dolanmanın atış yaparken yaşandığına emin miyiz? Sararken dolanıyor olabilir mi?
2-) Makineye çok misina doldurulmuş olabilir, misinanın sarıldığı yer ağzına kadar doluysa kusma yapabilir. Onu kontrol edin. Siz anlayamıyorsanız fotoğraf yükleyin bakalım.
3-) Atış yaparken misina tam olarak ne zaman, nereye takılıyor? Herhangi bir düğüm oluşuyor mu?
4-) Set olarak olduğu için olasılığı düşük ama makine/kamış uyumsuzluğu olabilir. Makineyle sarım yaparken misina ilk halkanın çoğunlukla aynı yerine mi temas ediyor? Öyle bir şey varsa misina oraya takılıp gelen misinanın rahatça çıkamamasına neden oluyor olabilir, rahatça çıkamayan hafızalı misina da kendini makineye doluyor olabilir.

Bu kontrollerde bir sıkıntı yoksa muhtemelen bayinin sardığı misina kullanılamayacak kadar kötü. Hafızalı olsa bile makineden çıkan misinanın nasıl makineye dolanacağını aklım almasa da bence sorun misinanızda. Sanırım misinanızı tamamen değiştirmeniz veya o mümkün değilse önden 100 metre falan kesip daha yumuşak, kabul edilebilir kalitede bir misina bağlamanız lazım.

Bu arada nerede ne balık avladığınızı bilmiyorum ama üzülerek söylüyorum ki o kamışla yapabileceğiniz avlar oldukça kısıtlı olacaktır. Muhtemelen sadece kısa mesafede yemli av için uygun. İade veya başka ürünle değişim şansınız varsa denemenizi öneririm. Yoksa bu seti biraz kullanın, kamış yetersiz geldiğinde kamışı yenileyip makineyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Zamanı geldiğinde kamış seçiminde forumdaşlar yardımcı olacaktır.

merhaba geçen gün decathlondan caperlan kıyı olta takımı aldım sonra av bayiye gidip orda misina sarmasını istedim normal plastik misina sardı. misinanın malzemesi sert hafızalı misina. bu takımla atış yapmaya çalıştığım zaman misina makinaya dolanıyor her seferinde sargı yerini çıkartıp alttan misinayı çıkarıp tekrar sarıp takmam gerekiyor acaba bu sorunu nasıl çözebilirim sorun misinadan mı kaynaklı yoksa makineden mi?

Kaç gram kurşun kullanmaktasınız?

Öncelikli olarak yeni sarılan bir misinanın sn Erden Eren’inde dediği gibi takımsız, yanlızca boş kurşun ile 3-5 atış yapıp, sıkı ve düzgün sarım yapılması gerekmektedir.
Bu kesinlikle gerekli. Hatta 1-2 hafta balığa gitmemiş iseniz özelliklede makinayı ve misinayı tuzdan arındırmamış, çeşme suyu ile yıkamadıysanız ipi yada misinayı rahatlatmak, kurumuş tuzdan arındırmak için boş kurşun atışı mutlaka yapılmalı.

Makinanız 4000 lik. Makinaya sardığınız misinanın sert ve hafızalı olduğunu söylemişsiniz.
Kaçlık misina sardırdınız?
Ve sarılan misina kaç mt?

Atış yaptıktan sonra boşta kalan misina makine kafasından aşağı kayıyordur.
Misinanız çok sertse bu olabilir. Makine kafanız ters yöne de dönüyor olabilir. Bunu engelleyecek mekanizma genelde tüm makinelerde olur.
Makine gövdesinin ön tarafında tırnak benzeri bir şey olmalı. Kolu çevirdiğinizde makine geri sarıyorsa o tırnağı diğer tarafa iterek geri sarımı engelleyebilirsiniz. Bu da çözüm olabilir.
Yine de olmuyorsa yumuşak karakterli misina veya ip misina sararak sorundan kurtulabilir ya da azaltabilirsiniz.

Back