Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina Seçimi Konusunda Yardım

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar..
Bugün kendime yeni bir takım satın aldım:
Daiwa crossfire lure 14 - 56 kamış.
Daiwa Ninja 4000C makina.
Daiwa JBraid Grand 135 metre 0.18mm (12.5 kg çeker)
Daiwa Prorex FC Leader 50 metre 0.33mm (7.4 kg çeker)
Av bayii elinde makina olmadığı için sipariş geçti 1 - 2 gün sonra teslim alacağım. Lider ve kamışı teslim aldım. Yalnız benim kafamı karıştıran noktalar şunlar; Zaten kullanacağım liderin çekeri 7.4 kg beden çekeri 12.5 gereksiz yere fazla değil mi ? Bu takımda 0.13 veya 0.16 ip daha iyi olmaz mı ?
Birde makina özelliklerinde 0.18mm/200 metre ip diyor benim 135 metre ip yeterli gelecek mi ? Altına besleme yapacağız dedi satıcı ancak yinede aklıma takıldı 135 metrenin ne derece yeterli olacağı.
Bulunduğum bölge Zonguldak/Ereğli benim için en önemli şey atışta mesafe. Hedef balıklar zaten lüfer. Şansım yaver giderse çok çok çok nadiren belki milyonda bir levrek denk gelir oda en fazla 5 - 7 kg olur.
Şimdiden çok teşekkürler.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mustafa Erim ve daha az su tutması açısından dediğin gibi 20 lbs (9.kg) çekerli 1 pe ip hem takıma hem de lidere çok daha uygun. Ancak hedef balığın Lüfer ve levrek için 14-56 kamış ve 4000 lik makina ne kadar uygun o tartışılır. O kamış la çoğu lüfer sahtesinde zaten erim ve hissiyat problemi yaşıyacaksın? En iyisi sen satıcının dediği gibi 0.18 iple takımı kur ama Karadenizde Lüfer peşinde değil - Akdenizde Kofana peşinde koş. Bırak devenin boynu eğri kalsın ...

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mustafa Erim ve daha az su tutması açısından dediğin gibi 20 lbs (9.kg) çekerli 1 pe ip hem takıma hem de lidere çok daha uygun. Ancak hedef balığın Lüfer ve levrek için 14-56 kamış ve 4000 lik makina ne kadar uygun o tartışılır. O kamış la çoğu lüfer sahtesinde zaten erim ve hissiyat problemi yaşıyacaksın? En iyisi sen satıcının dediği gibi 0.18 iple takımı kur ama Karadenizde Lüfer peşinde değil - Akdenizde Kofana peşinde koş. Bırak devenin boynu eğri kalsın ...
Değerli cevabın için öncelikle çok teşekkür ederim abi. Akdeniz konusunu ancak yazın 1 - 2 hafta tatilde yapabilirim 😊 Atar aralığı satıcının önerisinden ziyade benim isteğim bu şekildeydi. Çünkü sahteden ziyade 22 - 28 Gr kaşıklar kullanıyorum genellikle. Önceki takımım (başlangıç takımım) Fladen xtra flexx 270 cm 15 - 40 kamış ve Shimano FX 3000C makina ip olarakta Remixon fusion 0.16mm 8x örgü ip şeklinde.
Eski takımda hem makina sarım hızı çok düşük (71cm) hemde kamış fazla esnek olduğu için yeni takım aldım.
Bu takımın lüfer ve levrek için tam olarak neden uygun olmadığını da açıklayabilirsen çok sevinirim abi. Malesef fazlası ile acemi olduğum için her türlü bilgiye ihtiyacım var 😊
Şimdiden çok teşekkür ederim.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mustafa öncelikle Fladen Extra flex yayın odaklı bir tatlı su kamışıdır ,onunla yaşadığın tecrübeleri spinden sayma. Muhtemelen 15-40 fladenin laçka ve esnek yapısı 22-28 gr kaşıkta sana dirençsiz geldiği için bu sefer 14-56 ya göz dikmişsin ? Normalde 7/35 senin işini fazlasıyla görür.
14-56 kamışı 22 gr da kurmak için gereksiz güç harcaman ve zaten ağır olan takımla (538 gr + ip )verimsiz çalışman demektir.
Makina konusuna gelince makinanın 4000 olması sana extra hiçbir kazanç veya güç sağlamaz aksine boşuna ağırlık ve hantallık yapar. Makina sarım hızı düşük diye 4000 seçtiysen sarım hızı yüksek 2500 ü al. 2500 87 cm 4000 82 cm sarıyor ??? Bu arada 75 cm saran 2500C bile senin hedef balıkların için yeterli ,gereksiz yere yüksek sarıma da takılma !
İhtiyaç duyduğun bilgiler için malesef burda tekrar tekrar yazamıyacağım ama linklerini verdiğim konuları sindire sindire oku ..

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Karadeniz için en uygun 10-40 atarlı kamışlar gibi tabi ki biraz ucuz fiyatlı olanlar :) , Akif abinin dediği 7-35 kamışlar daha iyi ama onlarda da biraz iyi bir kamış almak lazım.

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mustafa öncelikle Fladen Extra flex yayın odaklı bir tatlı su kamışıdır ,onunla yaşadığın tecrübeleri spinden sayma. Muhtemelen 15-40 fladenin laçka ve esnek yapısı 22-28 gr kaşıkta sana dirençsiz geldiği için bu sefer 14-56 ya göz dikmişsin ? Normalde 7/35 senin işini fazlasıyla görür.
14-56 kamışı 22 gr da kurmak için gereksiz güç harcaman ve zaten ağır olan takımla (538 gr + ip )verimsiz çalışman demektir.
Makina konusuna gelince makinanın 4000 olması sana extra hiçbir kazanç veya güç sağlamaz aksine boşuna ağırlık ve hantallık yapar. Makina sarım hızı düşük diye 4000 seçtiysen sarım hızı yüksek 2500 ü al. 2500 87 cm 4000 82 cm sarıyor ??? Bu arada 75 cm saran 2500C bile senin hedef balıkların için yeterli ,gereksiz yere yüksek sarıma da takılma !
İhtiyaç duyduğun bilgiler için malesef burda tekrar tekrar yazamıyacağım ama linklerini verdiğim konuları sindire sindire oku ..
Tekrar teşekkürler. Makina konusunda bende aynen sizin söylediğinizi satıcıya söylemiştim. Aynı modelin 2500 ü daha fazla sarım yapıyor ve daha hafif bunu almak daha mantıklı değil mi diye (arada kaale alınacak bir fiyat farkı yok denilebilir ve her ikisininde satıyor aynı kişi) kendisi bana bu kamış için 2500 küçük gelir 4000 daha iyi gider diyince bende pek ses etmedim bir bildiği vardır diye. Verdiğiniz değerli bilgiler çok önemli artık önümüzde ki sezonlarda tekrar takım yenilemek gerekirse değerlendireceğim.

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tekrar teşekkürler. Makina konusunda bende aynen sizin söylediğinizi satıcıya söylemiştim. Aynı modelin 2500 ü daha fazla sarım yapıyor ve daha hafif bunu almak daha mantıklı değil mi diye (arada kaale alınacak bir fiyat farkı yok denilebilir ve her ikisininde satıyor aynı kişi) kendisi bana bu kamış için 2500 küçük gelir 4000 daha iyi gider diyince bende pek ses etmedim bir bildiği vardır diye. Verdiğiniz değerli bilgiler çok önemli artık önümüzde ki sezonlarda tekrar takım yenilemek gerekirse değerlendireceğim.
akif abi malzeme ve bilgi konusunda piyasanın en iyilerindendir; hatta henüz daha iyisini görmedim kısa balıkçılık serüvenimde. onun aözünün üstüne söz söylemek haddime değil, ancak ürünleri henüz kullanmadıysanız, ürünleri iade edip satışı iptal edebilirsiniz. evet balığı tutan takım vs değildir çoğu zaman, ancak konfor spin avı için çok değerlidir. sırtınızda çanta, elinizde takım, 4-6-10 saat sürekli hareket.. makineler arasında olan 40 gram bile her şeyi değiştiriyor. ve ürünleri kullanmadıysanız da iade hakkınız mevcut.

ayrıca fiyat politikası nasıldır bilmiyorum ancak akif abi aynı ürünleri daha ucuza temin edecektir size tanıdığı ve sürekli çokça alışveriş yaptığı kişiler aracılığı ile. denemenizi öneririm.

rast gelsin.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Keşke takımı almadan danışsaydınız , takımınız çok ağır olmuş , sizin oralarda şimdi dişli zamanı :) , güzel balıklar rast gelsin.

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hepinize çok teşekkür ederim. Malesef sayfayı çok geç fark ettim yoksa almadan önce danışırdım. Karakterim gereği bozuk veya hasarlı olmadığı sürece hiçbir ürünü iade etmem veya değiştirmem malesef kötü bir özellik. Ancak bir sonra ki takımda danışmadan satın almayacağım 😊