Mücadele edecek bir av şekliniz varsa alta çok az dolgu ile 300 metreyi komple sarabilirsiniz ben genelde sıfıra sıfır olacak şekilde kullanmayı seviyorum normal uçtan eksilme olursa bile mutlaka alta dolgu yapıyorum ilk çıkış ne kadar az sürtünme ile olursa erim de o kadar rahat oluyor.Daiwa legalis 4000c 0.16mm braid 310 metre alıyor. 300 metre alıp dolgusuz taksam sorun yaşarmıyım yoksa tam mı doldurmalıyım.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben dediğiniz gibi 150 metre alıp altına dolgu yapayım. Daiwa j braid 0.16mm alıcam. Hedef balığım turna. Sizce 0.16 yeterli olur mu? Ayrıyeten 1 kerede ters düz yaparım derken ne kastettiğinizi anlayamadım. 0.16mm lik ip eğer turna için uygunsa dolgu için hangi marka,mm misina almalıyım?Mücadele edecek bir av şekliniz varsa alta çok az dolgu ile 300 metreyi komple sarabilirsiniz ben genelde sıfıra sıfır olacak şekilde kullanmayı seviyorum normal uçtan eksilme olursa bile mutlaka alta dolgu yapıyorum ilk çıkış ne kadar az sürtünme ile olursa erim de o kadar rahat oluyor.
Spin makinesi için ise 150 metre ipi tercih ederim çünkü alttaki ip zamanla eziliyor su sızdıkça oda ömründen yiyor 150 metre alıp 1 sefer de ters düz yapmak bana daha mantıklı geliyor..
Teşekkür ederimikiye bölüp dolgu ile sarabilirsiniz, ama illa hepsinin sarıcam diyorsanız ,ipiniz gerçekten 0,16 mm olmayabilir bazı markalar yazdığından kalın olabiliyor bi sarıp görmenizde fayda var
Ters düz den kastım mevcut sarılı olan ipi farklı bir kasnağa aktarıp ordan farklı bir kasnağa aktarıp tekrar makineye sarmak bu sayede kullanmış olduğunuz 100 metrelik kısım makinenin kafasının altında kullanmadığınız kısım da üst tarafına gelecek ve ip sıfırlanmış gibi olacakYorumunuz için teşekkür ederim. Ben dediğiniz gibi 150 metre alıp altına dolgu yapayım. Daiwa j braid 0.16mm alıcam. Hedef balığım turna. Sizce 0.16 yeterli olur mu? Ayrıyeten 1 kerede ters düz yaparım derken ne kastettiğinizi anlayamadım. 0.16mm lik ip eğer turna için uygunsa dolgu için hangi marka,mm misina almalıyım?
Anladım teşekkürler diğer sorduğumla ilgili bir fikriniz var mıdır?Ters düz den kastım mevcut sarılı olan ipi farklı bir kasnağa aktarıp ordan farklı bir kasnağa aktarıp tekrar makineye sarmak bu sayede kullanmış olduğunuz 100 metrelik kısım makinenin kafasının altında kullanmadığınız kısım da üst tarafına gelecek ve ip sıfırlanmış gibi olacak