Muğla'dan Selamlar

Hoş geldin Akgün

Akgün Bey Merhaba,

Hoş geldiniz. Datça sık sık tatil için tercih ettiğim bir yer. Hatta bu sene de ordaydım. Silikon ve maket ile çeşitli yerlerde deneme yapmama rağmen balık değil vuruş bile alamadım. genelde Ağustos sonu Eylül ilk hafta civarı bölgede oluyorum. Bana yerli birisi Datça'da balık çok kıyılamadığını tekne ile açıktan verim alınabileceğini söyledi bunun aslı astarı var mıdır? Hatta ben bu yorumdan sonra deneme yapmayı da bıraktım.
Selam hocam, Datça'dan sevgiler 🙂

Geçen süredeki deneyimlerim şöyle..

Aksiyon vermeyi beceremediğim için mi bilmiyorum ama maketlerle, silikonlarla bir türlü balık alamadım ancak elimdeki Temu'dan getirttiğim jiglerle bolca lokum balığı yakaladım. Günün sürprizi ise kıyıya oldukça yakın bölgeden yakaladığım 2,5 kiloluk liça oldu. Birkaç gün önce de aynı yerden yağmur sonrası 1 kilo civarında bir liça almıştım.

Ben light spinle avlanıyorum ama sanırım bizim bölgede shore jigging daha avantajlı bir yöntem, muhtemelen ikinci takım tercihim de o yönde olacak.

Bol trofeli avlar dilerim.

Öncelikle tebrik ederim. Seneye tatil zamanı biraz kafanızı şişiririm nerde jig atabileceğim ile ilgili 🙂🙂

Ben Emre
Yaşın 40'a dayanmasıyla spin avına merak salarak giriş seviyesine uygun Shimano fx xt 270 mh 14-40gr kamış ve fx4000 alarak aranıza katıldım
Herkese bol trofeler, oltanız hiç boş olmasın

Merhaba Emre hoş geldin
Spin avı için ve hatta lrf için oturduğun bölgenin kıymetini bil
Milas güllüğe taşınmayı düşünüyorum sırf bu hobi için

Merhaba Emre hoş geldin
Spin avı için ve hatta lrf için oturduğun bölgenin kıymetini bil
Milas güllüğe taşınmayı düşünüyorum sırf bu hobi için
Hocam hevesini kırmak gibi olmasın ama Güllük spin avcılık için pek uygun değil, sahil boyunca sadece yemli(beklemeli) ve teknelerle yetiştirme havuzu etrafında yemli dip avcılık yapılabiliyor.
Spin için asıl iyi yerler Bodrum ve Didim bölgesinde. Bana en yakın yer olan Ören ise liman yapıldığından beri balık açısından çok kötü

Back