müsilaj ve kıyılarda canlılığın yok oluşu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cazcıh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cazcıh

Üye
Tepki
123
Ödül
38
geçen baharda meydana gelen müsilajdan sonra kıyılarda hazirana kadar hemen hemen hiç teke görememiştim. normalde o mevsimde, karnında binlerce yavru taşıyan tekelerden bol bol olurdu. acaba o tekeler nereye kayboldu, yoksa hiç üreyemediler mi diye meraklanıyordum, sanırım korktuğum gerçekleşti. uzun zaman sonra ilk kez eşkina avı için tuzla'ya gittim, her zaman bol bol, iri iri teke toplayabildiğim yerlerde bir tane bile teke göremedim.

tekeler yavrulayamadıysa ya da öldülerse muhtemelen karagözler, eşiknalar da yavrulayamadı ya da yavruladılarsa da çok çok azı yaşadı.

umarım bu sadece benim gözlemimdir, marmara'nın diğer kıyıları daha iyi durumdadır!

bu müsilaj istilasının, kıyılardaki yaşama tahminlerde çok daha fazla zarar vereceğinden korkuyorum.

Biz rahat bırakırsak doğa kendini hızlıca tamir eder.
O tekeler de yaşamanın bir yolunu bulmuştur.
Onca zor koşullarda yaşamaya zorlanan canlıları bir de biz kepçelerle taciz ediyoruz. Aslında tam da rahat bırakılmaları gereken bir zamanda..
Silikon kullanın bence bu senelik..

Biz rahat bırakırsak doğa kendini hızlıca tamir eder.
O tekeler de yaşamanın bir yolunu bulmuştur.
Onca zor koşullarda yaşamaya zorlanan canlıları bir de biz kepçelerle taciz ediyoruz. Aslında tam da rahat bırakılmaları gereken bir zamanda..
Silikon kullanın bence bu senelik..

hassasiyetiniz için teşekkür ederim. "rahatsız" edecek kadar bile yoktu teke maalesef. tenhalarda çok minik minik tekecikler gördüm, sanırım soyu onlar devam ettirecek 🙂

Back