NAMİBYA LEVREK CENNETİ..

Fotoğraflar çok güzel. Yalnız dikkatimi bir şey çekti. Fotoğraflar çok eskiye benziyor minimum 20 yılı vardır. Acaba son durum nasıl acaba ? Malumunuz başta küresel ısınma olmak üzere bir çok çevre faktörü son 20 yılda hemen hemen herşeyde gözlü görülür değişikliğe yol açtı.
Resimlerin çoğu yeni arkadaki toyota yeni takımlar daiwa şapkalar 😀

• Beğen
Tepkiler: ino
Yahu o sondan 2. resim nedir. Bunu nasıl takımlarla çekiyorlar? :bsmagryr:

Bunları kıyıdan almak için kaç yıl spor salonuna gidip kas yapıyorlar 👎

Yani belli bir hazırlık süreci lazım değilmi 😉 Yoksa balık bizi denize çeker :srnsml:

Fotoğraflarda yakalanan balıklar cidden efsaneymiş, trofe dedikleri bunlar olsa gerek :islik: paylaşım için teşekkür ederim...

Yalnız konuda Okyanus Levreği olarak belirtilen balıkları, ben ülkemizdeki tabiriyle granyöz ( veya sarıağız, halili de denir) balığına benzettim :ssrtcbya: bu konu hakkında bilgi verebilecek olan var mı acaba ? Sadece benzer ve farklı bir tür mü, yoksa granyöz mü fotoğraflardaki okyanus levrekleri ??

paylaşım için teşekkürler bizim burda böyle balıklar imkansız bilet fiyatlarına baktım ortalama 20-30 saat uçuşla ulaşılıyor ( aktarmasız gidilmiyor ) ortalama gidiş geliş 2300-3000 lira arası 😀 belki giden olur 🙂

Uçağı kapatalım🙂 Full gidelim oraya, ne var ne yok. Haaa bir sorun var adamlar ikinci kez bizi ülkelerine koyarlar mı işte orası düşündürücü 🙂))

Fotoğraflarda yakalanan balıklar cidden efsaneymiş, trofe dedikleri bunlar olsa gerek :islik: paylaşım için teşekkür ederim...

Yalnız konuda Okyanus Levreği olarak belirtilen balıkları, ben ülkemizdeki tabiriyle granyöz ( veya sarıağız, halili de denir) balığına benzettim :ssrtcbya: bu konu hakkında bilgi verebilecek olan var mı acaba ? Sadece benzer ve farklı bir tür mü, yoksa granyöz mü fotoğraflardaki okyanus levrekleri ??

Sevgili Ersin;
Evet Fotoğraflardaki balıklar,Taksonomik sınıflandırmada Sciaenidae familyası içerisinde yer alan Argyrosomus regius’dur Ülkemizde Granyöz olarak adlandırılan balıklardır. Nabibya kalahari kolunun okyanusla birleştiği kıyılar sadece Granyoz için değil pek çok farklı tür balığın balıkçılığı açısından dünyada ki eşsiz yerlerden biridir.

Bizde de Patara sahili var tamam bir okyanus değil ama kmlerce uzunluğunda kumsalıyla Namibya'ya alternatif olabilir. Hiç denemedim ama Levrek potansiyeli yüksek bir mera bence ne dersiniz? cb2fe4b8fce2b00425005ff7baf8a119.jpg patara_plaji_1.jpg

Back