Nasıl Bir Olta Makina ve Misina Almam Gerekli ?

invasionweb

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.

Mersin de, tuzlu suda kullanmak için bir makina bir de olta almak istiyorum fakat nasıl bir şey almam gerektiğine kadar veremedim.

Benim tek derdim ; oltamın ucuna bağladığım hazır olta takımını, iskeleden denizde en uzağa fırlatabilmek

Öyle bir makina olmalı ki uzağa rahat fırlatabilmem için kafa çapı geniş, sarım uzunluğu yüksek ve fiyatı da maksimum 500-600 civarı olmalı. Daha uygun da olabilir.

Öyle bir olta olmalı ki 100-150 gram kurşunu rahatlıkla atabilmeliyim.

Ayrıca bu sete bir de misina seçmem gerekiyor. Daha önce sarı renkte bir kaç ip misina kullandım fakat uzağa gitsin diye ince mm almış olmamdan dolayı çok çabuk patlıyor ve kopuyordu. Shimano Pitbull x12 veya bundan daha kaliteli bir misina var mı ? En kalitelisi neyse bu olta setine uygun olacak kaliteli misinayı almak istiyorum. Fiyat konusunda sorun yok. Ücreti neyse vereceğim en kalitelisi neyse onu tavsiye eder misiniz ? Misina seçimi ve kalitesi en üzerinde durduğum sorundur benim için.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.

Mersin de, tuzlu suda kullanmak için bir makina bir de olta almak istiyorum fakat nasıl bir şey almam gerektiğine kadar veremedim.

Benim tek derdim ; oltamın ucuna bağladığım hazır olta takımını, iskeleden denizde en uzağa fırlatabilmek

Öyle bir makina olmalı ki uzağa rahat fırlatabilmem için kafa çapı geniş, sarım uzunluğu yüksek ve fiyatı da maksimum 500-600 civarı olmalı. Daha uygun da olabilir.

Öyle bir olta olmalı ki 100-150 gram kurşunu rahatlıkla atabilmeliyim.

Ayrıca bu sete bir de misina seçmem gerekiyor. Daha önce sarı renkte bir kaç ip misina kullandım fakat uzağa gitsin diye ince mm almış olmamdan dolayı çok çabuk patlıyor ve kopuyordu. Shimano Pitbull x12 veya bundan daha kaliteli bir misina var mı ? En kalitelisi neyse bu olta setine uygun olacak kaliteli misinayı almak istiyorum. Fiyat konusunda sorun yok. Ücreti neyse vereceğim en kalitelisi neyse onu tavsiye eder misiniz ? Misina seçimi ve kalitesi en üzerinde durduğum sorundur benim için.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili hobidaşım.Makine konusunda uzağa atış için surf tipi makineler tercih edilir.6000 ve üstü kafalar.İnce diametrik çizgilere sahip olan ve surf kafa diye tabir edilen konik yapıda kafalar yüksek hızda misinayı boşaltırlar.(Diametrik çizgiler ip veya misinanın makineye sarılıp tutunduğu iç çizgi derinliğidir.)Ancak kombinleyeceğin kamış erimini aslen arttıran unsur olacaktır.Yüzüklerin çapı,kalitesi,kamış atar değeri,parçalı yada teleskopik oluşu,parçalı ise et kalınlığı bütün bunlar erimi etkiler.Tabi ki atış tekniğinin yüksek olduğunu varsayıyorum yoksa yukarıdakilerin hiçbirinin anlamı kalmaz.
Bütçenle orta segment bir makine alabilirsin ancak yüksek erim istediğin için bütçeni zorlaman ve firmaların kampanyalarından faydalanarak satın alman daha doğru olacaktır.Dükkan nakit indiriminin yanı sıra ki genelde %15 dir artı %10-15 arası kampanya döneminde indirim yapmakta.Tavsiye konusunda forumda araştırma yaparsan sana yardımcı olacak bir çok konu başlığı ve içerik bulabilirsin.
Rastgele

Sevgili hobidaşım.Makine konusunda uzağa atış için surf tipi makineler tercih edilir.6000 ve üstü kafalar.İnce diametrik çizgilere sahip olan ve surf kafa diye tabir edilen konik yapıda kafalar yüksek hızda misinayı boşaltırlar.(Diametrik çizgiler ip veya misinanın makineye sarılıp tutunduğu iç çizgi derinliğidir.)Ancak kombinleyeceğin kamış erimini aslen arttıran unsur olacaktır.Yüzüklerin çapı,kalitesi,kamış atar değeri,parçalı yada teleskopik oluşu,parçalı ise et kalınlığı bütün bunlar erimi etkiler.Tabi ki atış tekniğinin yüksek olduğunu varsayıyorum yoksa yukarıdakilerin hiçbirinin anlamı kalmaz.
Bütçenle orta segment bir makine alabilirsin ancak yüksek erim istediğin için bütçeni zorlaman ve firmaların kampanyalarından faydalanarak satın alman daha doğru olacaktır.Dükkan nakit indiriminin yanı sıra ki genelde %15 dir artı %10-15 arası kampanya döneminde indirim yapmakta.Tavsiye konusunda forumda araştırma yaparsan sana yardımcı olacak bir çok konu başlığı ve içerik bulabilirsin.
Rastgele

finansaldanışman öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben shimano daiwa veya kastking markalarının 5000-6000 serisi cihazlarına bakıyorum şu sıralar. Aliexpress de fiyatlar oldukça uygun. Aliexpress de 220 TL ye satılan makina türkiyede 600 TL ye satılıyor. Özellikle dün kastking sharky 3 5000 serisi makinanın aliexpress de 220 tl türkiye de 400-500 tl civarı olduğuna şahit oldum. Buna istinaden ben de shimano gibi makinaların 5000-6000 lik serilerine bakıyorum. 600 TL lik shimano makina Türkiye de malesef 1000 TL üzeri.

Bana önerebileceğiniz bir makina var mı surf kategorisinde ?

Ayrıca surf kategorisinde bir de olta tavsiyesi istiyorum.

Misina olarak da Shimano Pitbull x12 2.0mm 200 metre düşünüyorum sizce uygun mudur ?

Aliexpres fiyatina vergiyi eklemeyi de unutmayin bence.
Benim tavsiyem az kullanilmis 2.el iyi ürünlerden bir konbin yapmaniz.
Bu arada hedef baliklar nedir?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu arada Misina konusunda ip misina kullanmanızı tavsiye ederim. Erim için 1.5 pe idealdir kanımca

Bu arada Misina konusunda ip misina kullanmanızı tavsiye ederim. Erim için 1.5 pe idealdir kanımca

Surf olta ve makinayı mersinde iskeleden atmak için almak istiyorum. Elimde spin olta var ama onunla denize atılmaz o yüzden almışken sağlam bir şey almak istiyorum.

Ayrıca aliexpress gümrük vergisi 30-40 TL arası o kadar da pahalı değil. Türkiyede 200 TL fazla vermektense aliexpress den 30-40 TL gümrük vergisi ile almak daha mantıklı.

finansaldanışman öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben shimano daiwa veya kastking markalarının 5000-6000 serisi cihazlarına bakıyorum şu sıralar. Aliexpress de fiyatlar oldukça uygun. Aliexpress de 220 TL ye satılan makina türkiyede 600 TL ye satılıyor. Özellikle dün kastking sharky 3 5000 serisi makinanın aliexpress de 220 tl türkiye de 400-500 tl civarı olduğuna şahit oldum. Buna istinaden ben de shimano gibi makinaların 5000-6000 lik serilerine bakıyorum. 600 TL lik shimano makina Türkiye de malesef 1000 TL üzeri.

Bana önerebileceğiniz bir makina var mı surf kategorisinde ?

Ayrıca surf kategorisinde bir de olta tavsiyesi istiyorum.

Misina olarak da Shimano Pitbull x12 2.0mm 200 metre düşünüyorum sizce uygun mudur ?
Ben o zaman kendime araştırma yaparken almak istediğim fakat o dönemde ellerinde kalmadığı için alternatif bir ürüne yöneldiğim makineyi size söyleyebilirim.Vertix Zenet.Hafif,güçlü,yedek alimünyum kafalı fiyat performans açısından gayet başarılı.Size bahsettiğim yüksek misina boşaltma kapasitesine sahip bir makine.Tek kusuru çarpma ve darbelerde hassas yapısından dolayı dişli ve pullarında kayma yaşanması.Yani özenli bir kullanım istiyor.Ayrıca yüksek misina boşaltım nedeni ile kuş gözü diye tabir ettiğimiz düğümleme olayı daha sık yaşanabilir.
Biz genelde boğazda yüksek akıntılarda ağır kurşunlarla avlandığımız için daha jig tarzı makinelere yöneliyoruz.O nedenle kendi makinem raw2 55 fd.Hem tekne hem kıyı balıkçılığı için ideal.Ancak erim olarak aradaki fark 20 metre civarıdır.
Olta derken sanırım kamış bakıyorsunuz.Erim için her zaman parçalı kamışın erimi daha yüksektir.Surfcasting ekipmanında dikkat etmeniz gereken av zevki için özellik ise hafif olması.Maksimum makine+kamış+kurşun ağırlığı 1 kilonun altında olsun.Daiwa, shimano olarak markalara çok takılmayın.Ben satış sonrası hizmet ve servise daha çok önem verdiğimden bu hizmeti sağlayan firmaların ürünlerini tercih ettim.
Kamış seçiminde en önemli unsur size uygun olan boy,makine yatağından sap kısmına kadar olan uzunluğu ve dengesidir.Makine yatağından tuttuğunuzda sap kısmı göğsünüzün ortasına kadar geliyorsa o sizin için idealdir.Boyunuz 1,80 ve üzeri ise 4,50 kamışlar da size uygun olacaktır.Ne kadar uzun o kadar yüksek erim.Kısacası benim için uygun olan kamış size uygun olmayabilir.Ancak taşıma problemi yaşamazsanız mutlaka parçalı kamış alın.Fuji halkalı kamışlar tabiki tercih sebebi ancak unutmayın daha sonra sipariş verip halkaları fuji ile değiştirme imkanınız her zaman var.
Unutmayın balığı olta değil balıkçı tutar.
Rastgele

Back