BALIKDENiZDE
Daimi Üye
3 lira pahalı olsa da balığın yani çipuranın hızlı zamanında, İzmir körfezinde her yengeç bir çipura olarak değerlendirildiğinden alıyoruz, alıyorlar. Yoksa balık çıkmadığında yine 50 kuruş 1 lira ya düşecektir.Çok teşekkür ederim hem size hem de Sülayman hocama. Bizim buralarda 2-3 tane denk gelmişti ve kepçeyle yakalayabildim. Onların rengi turuncu/siyah idi, acaba sizin sarı dediğiniz o olabilir mi? Türü farklı da olabilir bura marmara olduğu için. Şu tavuk sokup çıkarma tekniğini deneyeyim.
3 lira bu arada şaka gibi geldi. Maalesef benim oturduğum ve avlandığım yerlere yemci arabasız uzak maalesef. Gerçi dolapta bir süre dayanıyorlarmış.
İğneye canlı mı yoksa öldürüp mü takıyoruz, öldürüyorsak kolunu bacağını koparıyor muyuz diye sorayım. Özellikle eşkina için soruyorum.
Sarıdan kastettiğim evet biraz turuncuya kaçıyor rengi. Zaten yeşil ile arasındaki farkı anlarsınız hemen, açık renkli olanı balık hemen farkediyor muhtemelen.
Yengeç iğneye canlı takılır, hiç bir uzvu koparılmaz, öyle takılır ki uzunca süre canlı kalır ve iğne üzerinde takılıyken bile dipte gezmesi istenir ki gören balık canlı yeme hemen atlasın. Canlısı batar, ölüsü batmaz yengecin zaten. Kıyılarda spin kamışlarla sadece 3 gram zoka üzerine başka takımda hiç bir şey olmdadan atılır. Ya da 5 gram gezer kurşun önüne bir de güzel bir çipura iğnesi ile. Chınu iğneler çok güzel iş yapar. Haa bir de kurşun ile iğne arasına silikon boncuk atarız küçük, kurşun düğüme vurup ezmesin diye. Makinede ya 0.24 monofilament ya da ip misina bağlı ise önüne lider fluorocarbon bağlanır 3 metre kadar. Balık ipi görmesin diye.
Takmasına gelince; arkadaki en son ayağında batırılan iğne ucu çıkarılmadan içinde bırakılır. Yengeç yere bıraktığınızda tıkır tıkır gezer. Gezmelidir. Öldürmemek gerekir.
Bir sonraki videomda takılışı da güzelce çekeyim, paylaşayım. Kanalımdan takip edebilirsiniz 🙂