Neden Balik Yok !!!!

Eylül ayı ortalık şenlenicek gibi gözüküyor inşallah.

Girgirlarin kiyidan kac mil oldugunu bilmiyorum ancak belirli bir mesafede avlanmasi yasak degilmi ? Hersene balik azaliyor. Hadi simdi ucuza yesin dediginiz gibi bir kac sene sonra birak ucuza balik yemeyi baligin kendisini bulursa sukretsin. Et i ithal etmeye basladik yakinda baligida ithal ederiz artik. Bu memlekete mustehak arkadas. Discovery kanallarini izliyorum adamlar ne kadar bilincli avlaniyor. Denetimler de hem havadan hem denizden surekli olarak yapiliyor. Bizde nerde denetim nerde limit nerde kontrol....

Derinlik mesafesi koydular 24 metreden aşağı avlanılmasın diye bütün gırgırcılar isyan etti. demek ki hepsi 24 metre derinlikten az mesafede avlanıyorlar. yok efendim teknenin masrafı şu kadar, bilmem kaç kişi evine ekmek götürüyor. iyi güzel de yarın balık bittiğinde bu adam evine hiç ekmek götüremeyecek. balık boylarna limit getirmekle bitmiyor iş. adam limit altı da olsa o balığı bir şekilde ağa giriyor götürüp tezgahlarda satmasa bile bir şekilde ya el altından satıyor ya da ölü bir şekilde denize döküyor. yine katliamını yapıyor. boğazların komple gırgırlardan kurtulması lazım. olta balıkçılığı ile denizde balık bitmez.

Kime kimi sikayet edecegiz. Etsekte bir sonuc elde edemiyorsun. Bu duzen boyle gelmis boyle gider. Bizde kiyidan iki balik yakalayalim diye yirtinalim. Bir hobimiz vardi onuda elimizden aldilar.

Hocam Boğazda 24 metre olayı yalan . O yasayıda öğrendik . 24 metre kuralında önemli olan ağın atıldığı derinlik değil teknenin durduğu derinlikmiş . Gırgır 24 metrelik suda duruyor ağlarıda kıyıya 3 metre 5 metre farketmez ufak botlar çeviriyor . Tekne yine 24 metrede duruyor 24 metrede topluyor ondan yasağı delmemiş oluyor . Bir diğer bilgi geçen sene adalarda neden rahat rahat yasak av yaptılar. Malesef meclis , bakanlıklar hepsi karadenizli dolu ve bu adamların hepsinin dev gırgır filoları ve trolleri var . Geçen sene bu gırgırlara karışan sahil güvenlik personellerinin başı yanmış . Ondan sahil güvenliğe laf etmenin lüzumu yok bu durumlarda . Bu ülkede yasalar zenginlere ve meclistekilere işlemediğini zaten herkes biliyor az çok .

Senihcan yorumunuza tamamen katiliyorum. Acikcasi benim duyumlarimda bu yondeydi ama sirf konu siyasete kaymasin diye paylasmak istemedim. Bizim koydeki balikcilar da aynisini soyluyor. Bize en ufak eksikte ceza yazanlar trollere girgirlara tek bir kalem ceza yazamiyor. Neden ? Hepsinin arkasinda guclu is adamlari millet vekilleri vs oldugu icin. Bunu bir kisi degil butun tekne sahipleri soyluyor. Kesinlikle yanlis olduguna da inanmiyorum. Goz var nizam var biz bile yasak avlandigina sahit oluyorsak sahil guvenlik nasil oluyorda goremiyor bunlari. Bakin daha 2 gun once denize acildilar balik icin !!! Bahsettigim yer ise Çanakkale...

Senihcan yorumunuza tamamen katiliyorum. Acikcasi benim duyumlarimda bu yondeydi ama sirf konu siyasete kaymasin diye paylasmak istemedim. Bizim koydeki balikcilar da aynisini soyluyor. Bize en ufak eksikte ceza yazanlar trollere girgirlara tek bir kalem ceza yazamiyor. Neden ? Hepsinin arkasinda guclu is adamlari millet vekilleri vs oldugu icin. Bunu bir kisi degil butun tekne sahipleri soyluyor. Kesinlikle yanlis olduguna da inanmiyorum. Goz var nizam var biz bile yasak avlandigina sahit oluyorsak sahil guvenlik nasil oluyorda goremiyor bunlari. Bakin daha 2 gun once denize acildilar balik icin !!! Bahsettigim yer ise Çanakkale...

Hocam iç sularda ki denetlemenin çok daha fazla yapılması lazım . Deniz gibi değil iç sularımız bir tırıvırı bile inanılmaz zararlar veriyor göllerimize. Özellikle köylüler bu konuda çok bilinçsiz kesinlikle denetim ve cezalar iç sularda dahada artmalı . Dünyadaki en pahalı havyarın üzertildiği Mersin balığının çok yoğun popülasyonu vardı Türkiyede dinamitlerle , zehirlerle , elektrikle ağla bitirdiler . Alabalık artık çok az yerde çıkıyor . Uludağda ve gezdiğim bir kaç köyde balık konusunda muhabbet ettiğim insanlar hep gülerek biz buradan ilacı döker elektriği verirdik onlarca yüzlerce kilo balık alırdık ama kalmadı diyip gülüyolar , tüketmelerine rağmen daha ders almamış insanlar var . Denizde yine 3,4 sene av yasağında balık biraz kendini toplayabiliyor , ama iç sularda biterse biter .

Diğer konuda malesef Türkiye gerçekleri Mesut Yılmazın Trolleri Mersini bitirdi şimdide Karadenizli bakan ve milletvekillerinin Gırgırları ve diğer zenginlerin bütün denizlerdeki popülasyonu yok etmeye çalışıyor. İşin kötü yanı bitirdiklerine inanmamaları....

Biz cahil aklimiz ile bu yasananlari goruyor duyuyor ve bizzat sahit oluyoruzda her ne hikmetse devletin denetim mekanizmasi bunu gormuyor duymuyor bilmiyor. Yazik cok yazik. Bizden sonra ki nesil belki de bir cok balik neslini asla bilmeyecek gormeyecek. Bizim koydeki liman kusura bakmayin ama kıç kadar ve içi troll dolu. Bir dahakine resim cekip atacagim. Koyun muhtari ile konustum neden bunlar burdalar denizleri mahfediyorlar dedigimde eeee limandan para aliyor demezmi ? Her gemiden para aliyormus beyefendi. Yerin dibine batsin onlardan gelen para. Limanin ici zaten cop her yerde curumus baliklar eski kullanilmayan aglar. Bugun kiyida duruyor yarin bakiyorsun butun atmis olduklari pislikler denizin icinde. Kimse de siz ne yapiyorsunuz demiyor. Daha nesli tukenecek çok balik var bugunler iyi gunlerimiz.

Biz cahil aklimiz ile bu yasananlari goruyor duyuyor ve bizzat sahit oluyoruzda her ne hikmetse devletin denetim mekanizmasi bunu gormuyor duymuyor bilmiyor. Yazik cok yazik. Bizden sonra ki nesil belki de bir cok balik neslini asla bilmeyecek gormeyecek. Bizim koydeki liman kusura bakmayin ama kıç kadar ve içi troll dolu. Bir dahakine resim cekip atacagim. Koyun muhtari ile konustum neden bunlar burdalar denizleri mahfediyorlar dedigimde eeee limandan para aliyor demezmi ? Her gemiden para aliyormus beyefendi. Yerin dibine batsin onlardan gelen para. Limanin ici zaten cop her yerde curumus baliklar eski kullanilmayan aglar. Bugun kiyida duruyor yarin bakiyorsun butun atmis olduklari pislikler denizin icinde. Kimse de siz ne yapiyorsunuz demiyor. Daha nesli tukenecek çok balik var bugunler iyi gunlerimiz.

Hocam ortada bir devlet mi var ki 🙂 Bu zamana kadar doğa ve deniz genel olarak rant kapısı olarak görüldüğü için bu hususlarda koruma veya kollama yapılmadı . Kara avcılığı ile ilgili yasalar bile , yurt dışında bilinçli ihale usulü avcılıktan büyük para geldiği görüldükten sonra tür sayımı ve av yasaklarına dikkat edilmeye başlandı . 1 geyiğin ihalesinin 20 bin tlden başladığı düşünülürse ... Ormanlar inşaat endüstrisi için bir engel ve fırsat . Denizlerde gırgırcılar trolcüler ve yine inşaat endüstrisi (Doldurarak yeni alanlar yaratılması) için bir fırsat. Hiç bir hükümet döneminde doğa veya deniz için malesef bir şey yapılmadı . Yapılırmı kısmı için kesinlikle olumlu düşünmüyorum . Denizde balık bitince ve ormanlar iyice bitip Türkiyede ileri derece çölleşme ve akabinde temiz su kaynaklarının kaybından sonra ancak halk ve devlet geçmiştekilere küfür edicek sadece . Adapazarı depremi olduğunda 131 bin tane bina yıkıldı . Yüzlerce bina suyun altında kaldı insanlar evlerinde boğuldu . Sonuç ne oldu 3,4 tane mütahite dava açıldı 1,2 tanesi suçlu ilan edildi sonrada davalar düştü . Deprem vergisi kondu o vergiler ne oldu diye soruluncada duble yol oldu dendi . İstanbul depremi için ne yapılıyor dersek mesela toplanma alanlarının hepsi avm ve site oldu . Denizler hala doldurulup üstlerine binalar dikiliyor yada cafeler yürüyüş alanları yapılıyor . Binalar kötü durumda diye kentsel dönüşüm adı altında 100 bin tlye ev alınan yerlerde milyon dolarlık 1+1 lerin satıldığı über lüks yerler yapılıyor . Bazen diyorum ki keşke cahil olsaydım böyle bir partinin fedaisi olsaydım gözümü herşeye kapasaydım .

Devlet tarafından yapılması gereken çok basit aslında.Belli derinlik ve aralıklara kazalı hurdaya çıkmış arabaları veya buna benzer demir yığınlarını dökeceksiniz.Bakın bakalım o yasaklı bölgeye gırgır sokulabilecekmi.Olaki sokulsun.Hem balıklara üreme ortamı sağlansın,hem gırgırlar giremesin sahil güvenlik ve devletin kontrol etmesinede gerek kalmasın.Bu kadar basit.Tabiki bunu yapabilecek yetkili bir yer varsa

Back