Neden Balik Yok !!!!

Devlet tarafından yapılması gereken çok basit aslında.Belli derinlik ve aralıklara kazalı hurdaya çıkmış arabaları veya buna benzer demir yığınlarını dökeceksiniz.Bakın bakalım o yasaklı bölgeye gırgır sokulabilecekmi.Olaki sokulsun.Hem balıklara üreme ortamı sağlansın,hem gırgırlar giremesin sahil güvenlik ve devletin kontrol etmesinede gerek kalmasın.Bu kadar basit.
Sarozda yapay resif çok güzel bir şekilde uygulandı . Ama her bölgede malesef yapılamıyor. En son Mersinde tece taraflarındaydı sanırım imza toplandı falan izin çıkmadı . Dediğinizde kesinlikle haklısınız bütün sahillere yapay resifler yapılmalı ama yaparlar mı ya da izin verirler mi.

Bende aynı olayı duydum. sırf mazotu ucuza almak aynı zamanda boş durmasın çalışsın kendini döndürsün yeter diye gırgır teknesi alan bile var. dediğiniz gibi yasalar sadece zenginlere ve millet vekillerine. sadece deniz olarak düşünmemek lazım. bugün normal bir vatandaşın alamadığı devlet arazisini zengin sağlam devlet büyüğü tanıdığı olanlar rahatlıkla yok fiyata alabiliyor. çok fazla bu konuları konuşmak istemiyorum siyasi tartışmalara girmemek için. Maalesef durum böyle.

Sarozda yapay resif çok güzel bir şekilde uygulandı . Ama her bölgede malesef yapılamıyor. En son Mersinde tece taraflarındaydı sanırım imza toplandı falan izin çıkmadı . Dediğinizde kesinlikle haklısınız bütün sahillere yapay resifler yapılmalı ama yaparlar mı ya da izin verirler mi.
Yapılmaması için hiçbir neden yok.Tabi bu konuda gerekli yerlere ısrar edilmesi, üzerine düşülmesi, ilgilenilmesi gerekiyor.Yoksa memleketimizde maalesef başka türlü olmuyor.Fakat yukarıdan birilerinin işine gelmezse tabi orasını bilemem.

Yapılmaması için hiçbir neden yok.Tabi bu konuda gerekli yerlere ısrar edilmesi, üzerine düşülmesi, ilgilenilmesi gerekiyor.Yoksa memleketimizde maalesef başka türlü olmuyor.Fakat yukarıdan birilerinin işine gelmezse tabi orasını bilemem.
Mersindeki calisma iyi gidiyodu ilcenin belediye baskanida olumluydu ama sonra ne olduysa iptal oldu. Akdenizde kiyiya ag seren cok balikci var . Girgirlarda balik alamadigi icin kiyiyi ceviriyor. Multeci akininda sahil guvenlik ilgilenemiyor. Hayirlisi olsun...

Onlarca amator balikci dernegi var. Bununla ilgili bir calisma yapiyorlarmi acaba ? Sayet yoksa bile bir an once imza kampanyasi vs ne yapilmasi gerekiyorsa sayet buna onculuk yapmalari gerekiyor. Yaban tv de duzenlenen balik turnuvalarinda 100 lerce insan goruyoruz bir gunde bu bilincsiz avlanmaya dur demek icin toplansak ? Haftanin sadece bir gunu butun haftanin yorgunlugunu atmak icin gittigim deniz kenarindan mutsuz vede umutsuz ayrilmaktan yoruldum artik. En son takimlari kirip atacagim. Sarozda resifler yapildi yapilirda cunku suan ellerinde bir tek orasi kaldi. Her yil binlerce insan dalis egitimi aliyor yani ekmek kapisi. Rantin oldugu yerde sikıyorsa girgirlar girsin bakalim. Ben bizden sonrakilere uzuluyorum. Gormeyecekler bilmeyecekler yiyemeyecekler...

Seninki kaç santim kampanyası da bu şekilde imza ile başlamıştı aynı şekilde yine bir kampanya başlatılırsa belki bir şeyler olabilir. Fakat şu sıralar ortalık çok karışık. devlet büyükleri ilgilenir mi bilemem.

Seninki kac cm cok guzel bir kampanyaydi. 28 cm alti disli yasaklandi. Av sezonu acilinca geri 20 cme dusurduler av boyunu 🙁

Son düzenleme:
Mersindeki calisma iyi gidiyodu ilcenin belediye baskanida olumluydu ama sonra ne olduysa iptal oldu. Akdenizde kiyiya ag seren cok balikci var . Girgirlarda balik alamadigi icin kiyiyi ceviriyor. Multeci akininda sahil guvenlik ilgilenemiyor. Hayirlisi olsun...

İşte anlatmaya çalıştığım husus bu.Bu çalışma birilerinin işine gelmemiştir.Bizde bu rant ve çıkar zihniyeti var oldukça maalesef bu durum böyle devam edecektir.İlk yazımda bahsettiğim yasaklı bölgelere hurda bırakma işi olmuş olsa zaten otomatikman sahil güvenliğe,belediyeye su ürünlerine ona buna gerek kalmayacak.

İşte anlatmaya çalıştığım husus bu.Bu çalışma birilerinin işine gelmemiştir.Bizde bu rant ve çıkar zihniyeti var oldukça maalesef bu durum böyle devam edecektir.İlk yazımda bahsettiğim yasaklı bölgelere hurda bırakma işi olmuş olsa zaten otomatikman sahil güvenliğe,belediyeye su ürünlerine ona buna gerek kalmayacak.
Valla o zaman en temizi biz amatör balıkçılar , dernekler , forumdaşlar bir şekilde örgütlenip hurda toplayıp biz dökeceğiz gizlice izin almadan .

Şu sıralar olacak bir iş degil asla. Ülkenin durumu ortada kismenin bu işle ilgilenecegini asla dusunmuyorum. Baliksevdam sayfasinin binlerce uyesi var yonetimdeki buyuklerimizin onceligi ile kampanyayi burdan baslatabiliriz. Sanirim onlarda severek kabul ederler. Imza ise imza kampanya ise kampanya ama her ne yapilacaksa destek vermeye hazirim

Back