Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nedir Bu Daiwadan Çektiğimiz....

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
her fike saygı duymakla beraber ben asla daiwa kullanmamaya yemin ettim.
caldia8000 p almıştım ancak 6 ayda yüzük kesti.

olur belki kullanıcı hatası ama servise gönderdim 1.5 ay bekleme süresi verildi. geldi hala makina pürüzlü.
şimdi twinpower aldım kafam rahat. caldia'yı da sinirden yok pahasına sattım.
nüfusun 4 te 1 i istanbulda ama paşalar servisi ankara'ya kurmuş.

hadi ona da eyvallah ama bir yüzük için 1.5 ay nedir arkadaş.

yedek parça dışarıda olsa 10 dakikalık iş yemin ederim.

kullanan hayrını görsün valla.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bizler konu dışına çıkarak hemen daiwa&shimano marka kıyaslamasına (yanlış yapmışız) dalmışız.
Kişiden kişiye, üründen ürüne, servisten servise, ustadan ustaya tamamen fark edebilecek konularda birazda fazla heyecan ile yorumlarda bulunmuşuz. Tabii bir shimanocu olarak bende…
Türkiye genelinde her türlü tedarikçi yada genel servisler için söylenebilecek en doğru kelime belki ekonomik belki eğitim yada başka sebeplerden abartısız çok rahat davrandıkları.
@kafican arkadaşın başına gelende maalesef böyle bir durum.
Diğer daiwa&shimano kıyaslamasına gelince.
Merak edince internette sorguladım.
⬇
AI Bakışı
Olta balıkçılığında Shimano ve Daiwa, en üst düzey (premium) kaliteyi sunan iki Japon devidir;
Shimano genellikle pürüzsüz dişli hissi ve ergonomiyle öne çıkarken, Daiwa "Magsealed" teknolojisi ve dayanıklılığı ile bilinir. Genellikle Shimano, spin makinelerinde, Daiwa ise kamış ve tepe seviye tuzlu su makinelerinde sıkça tercih edilir.
Shimano ve Daiwa Karşılaştırması:
  • Shimano (Öne Çıkanlar): Genellikle daha pürüzsüz ve sessiz çalışma hissi (dişli teknolojisi)üstün ergonomi ve hafiflik. Özellikle spin makineleri (Twin Power, Sustain, Stella) çok popülerdir. Orta ve alt bütçeli ürünlerde tutarlı bir kalite sunar.
  • Daiwa (Öne Çıkanlar): Magsealed (mühürlü) teknolojisi ile su ve korozyona karşı üstün koruma. Tatula ve Saltiga gibi serileriözellikle tuzlu su ve sert avlar için çok dayanıklı bulunur. Tasarım ve malzeme kalitesinde (karbon kullanımı) çok başarılıdır.
  • Karar Anı: Hangi makineyi daha çok beğendiğiniz, tasarım ve kullanım tecrübenize (spin, surf, tekne) bağlıdır. Üst seviyede her iki marka da birbirine yakın ve en iyi performansı sunar.
Sonuç olarak; pürüzsüzlük ve hafiflik için Shimano, dayanıklılık ve su koruması için Daiwa tercih edilebilir.

Kaynak hakkında
Bu özet, yapay zekanın yardımıyla üretilmiştir. Web'deki bilgilerin yanı sıra kişiler, yerler ve nesneler hakkında toplanan bilgilerden oluşan Google'ın Bilgi Grafiği tarafından desteklenmektedir. Üretken yapay zeka hâlâ geliştirme aşamasında olduğu için bilgilerin kalitesi değişiklik gösterebilir. İçeriği değerlendirme konusunda yardım isterseniz sağlanan bağlantıları ziyaret edebilirsiniz. Yapay Zeka Özetlerinin işleyiş şekli ve verilerin, Google'ın Arama'da yapay zekayı geliştirmesine nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.
Ben de senin gibi düşündüm Özcan abim, mesajımda bunu kastetmiştim. Açıklayıcı yazınız için teşekkürler.

Faryalı

Daimi Üye
Daiwa'nın yağı bir iki su yedimi gidiyor ve pürüzlü bir hissi var. Su girmeme problemini çözemediler maalesef.
Magseled yağlarını da servise gidelim diye satmıyorlar galiba.
Shimano yağlarını her yerde bulabiliyorsunuz ve yeri geldi mi bakımını evde yapabiliyorsunuz.

Fuego ve altındaki makineler sürekli ava gidersen kol tarafından laçka olmaya başlıyor. Rulman sesleri ayrı dert.
Daiwanın makineleri daha çok silikon makinesi. Shimano'da ki MGL serisi gibi.
Stradic ve Ultegra ayarı yani Coresolid sınıfı makinesi o fiyatlara yok.

Spin avları için kesinlikle tavsiye etmem ama Lrf için kullanılabilir. Denize oltanızı düşürmedikçe su teması biraz daha zor.

Uzun zamandır güncel makineleri yok ya da sitelerini güncellemiyorlar. DAIWA TÜRKİYE | DAIWA MAKARALAR

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Daiwa balistic hızlı sarım 3000 kafa makinemi
2017 yılı da almıştım. Düzenli bakımlarını hep yaptırdım 3-4 yıl çok yoğun kullandım
Artık eskisi gibi levrek kovalamıyorum kofana, granyoz avından kalamar avına kadar çok çeşitli balık avında kullandım . Yıllık bakımını yeni yaptırdım makinem hala şıkır şıkır çalışıyor iki kere klavuz rulman ve yüzüğü değişti hepsi o bunca yıldır
Bakım için hiç bir zaman servise göndermedim tanıdığım bildiğim ustalar yaptı hep bakımını
Yani diyeceğim odur ki bakarsan bağ bakmaz isen dağ olur
Ha aynı zamanda aldığım ve bakımını hiç ihmal etmediğim penn slamer 3 tamamen pert oldu
Yerine yine daiwa certate sw 4000 aldım umarım o da küçük kardeşi gibi uzun yıllar beni üzmeden keyifle avlarıma eşlik eder

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ahmetozdemir16

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Naçizane kendi deneyimlerimden yola çıkıp, amatör balıkçı olarak on binlerce lira verip malzeme alırken aklımın bir köşesinde bulundurduğum 3 maddelik listem var.

1- Kırılan kamışın parçası bulunmaz, es kaza bulunursa da kamış fiyatına çıkar. Yenisini almak mantıklı hale gelir.
2- "Teknik Servis" terimi çok havalıdır. Ancak "Teknik Servis" deyince aklımıza gelmesi gereken, o firmada çalışan bir usta olmalıdır. O ustanın yetkinliği ise tamamen bir muammadır.
3- Parça ihtiyacı hasıl olduğunda firmalar hemen sipariş geçmezler. Distribütörün ithalat takvimine tabidirler. 'Eğer siparişe eklemeyi unutmazlar ise' parçanız ancak distribütör mal çektiğinde gelecektir.

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa için parça ararken en azından şunu görüyorum ki Shimano için hiç bulamasanız bile Yurt dışından parça bulabiliyorsunuz. Hani sınıra yakınsınızdır yada avrupada Almanyada akraba vardır. Hatta fiyatları çok ucuz ( Orjnal ürün )

Lakin Daiwa için araştırdığımda bulabildiğim tek şey orjinal olmayan yan sanayi parçalar. Ve neyin hangi makinaya uygun olduğu belli değil. Daiwa Saltist için 2000 den bir başlıyor 6000 e kadar uygun diyor ancak daiwa şematiğe baktığınızda durum bu değil. Bir de yan sanayinin fiyatı (Saltiist için) 25 Euro :D şaka gibi . Cidden teknik servis gelirse 300 tl civarı diyor; kar marjını kur değişmesini vb koy 900 olsun. Zaman derdinden dolayı daiwanın imitasyon parçası bile orjinalinden pahalı ve tam uyup uymama derdi var.

Ancak gördüğüm de bir şey var; sipariş verildi deniliyor teknik servisten. Hem de Aralık ayanda. Ancak parça talepleri 3 ayda toplanıp deve sırtında gelse bile yedek parça şimdiye 3 kere gelmişti. Shimano'da duyduğum kadarı ile böyle bir liyakatsiz ve ilgisiz teknik servis durumu yokmuş. En azından insanlar probleminizi bir şekilde çözüyor diyorlar. Buradan anladığım Daiwa olta makineleri için tamir hakkımız gerçek hayatta yok.
Sanırım tüketiciyi koruma kanunda tamir, yedek parça konusunda kalemlere olta makinesi eklenene kadar bu firmalar bizi yok sayacak; keşke listeye eklense de o zaman paşa paşa sağlamak zorunda o firmalar yedek parçayı; yoksa Türkiye'de mal satamazlar.

Artık kafayı yiyeceğim; Eninde sonunda 3 d taramasını buldurup tornacıya yaptırtacam aluminyumdan o olacak :)

Son düzenleme:

ahmetozdemir16

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa için parça ararken en azından şunu görüyorum ki Shimano için hiç bulamasanız bile Yurt dışından parça bulabiliyorsunuz. Hani sınıra yakınsınızdır yada avrupada Almanyada akraba vardır. Hatta fiyatları çok ucuz ( Orjnal ürün )

Lakin Daiwa için araştırdığımda bulabildiğim tek şey orjinal olmayan yan sanayi parçalar. Ve neyin hangi makinaya uygun olduğu belli değil. Daiwa Saltist için 2000 den bir başlıyor 6000 e kadar uygun diyor ancak daiwa şematiğe baktığınızda durum bu değil. Bir de yan sanayinin fiyatı (Saltiist için) 25 Euro :D şaka gibi . Cidden teknik servis gelirse 300 tl civarı diyor; kar marjını kur değişmesini vb koy 900 olsun. Zaman derdinden dolayı daiwanın imitasyon parçası bile orjinalinden pahalı ve tam uyup uymama derdi var.

Ancak gördüğüm de bir şey var; sipariş verildi deniliyor teknik servisten. Hem de Aralık ayanda. Ancak parça talepleri 3 ayda toplanıp deve sırtında gelse bile yedek parça şimdiye 3 kere gelmişti. Shimano'da duyduğum kadarı ile böyle bir liyakatsiz ve ilgisiz teknik servis durumu yokmuş. En azından insanlar probleminizi bir şekilde çözüyor diyorlar. Buradan anladığım Daiwa olta makineleri için tamir hakkımız gerçek hayatta yok.
Sanırım tüketiciyi koruma kanunda tamir, yedek parça konusunda kalemlere olta makinesi eklenene kadar bu firmalar bizi yok sayacak; keşke listeye eklense de o zaman paşa paşa sağlamak zorunda o firmalar yedek parçayı; yoksa Türkiye'de mal satamazlar.

Artık kafayı yiyeceğim; Eninde sonunda 3 d taramasını buldurup tornacıya yaptırtacam aluminyumdan o olacak :)
Üstad, sana lazım olan parçanın bir fotoğrafı var mı? Çoğumuzun elinde eski makinalardan kalma parçalar vardır. Belki aradığın parça birinde çıkar.

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Üstad, sana lazım olan parçanın bir fotoğrafı var mı? Çoğumuzun elinde eski makinalardan kalma parçalar vardır. Belki aradığın parça birinde çıkar.
Teşekkür ederim bunu düşündüm ama Malum saltist çok eski bir model değil; dolayısı ile dişlisi kırılmış vb gibi yedek parçalık bulmak neredeyse imkânsız. Zaten diğer makine parçaları da tam uymuyor. Bulsam zaten bir tane öyle alacağım. Yedek parça deposu olarak saklarım ilerisi için.
Elimde Bauer, Shakespeare , remikson bir ton makine var eskilerden kalma. Bazılarını halen aktif olarak da kullanıyorum ancak ölçüler tam uymuyor.
Malum kılavuz etkileniyor o parçadan, en önemli parçalardan biri bazıları pek önemsemesede.
Zaten makine birkaç aydır Mekanik Balık Serkan Bey'de. Onun başına da iş açmış oldum. O da bakıyor uygun parça için. Tam challengelık.
Tam bir dert yani. Çekeceğiz napacağız.

Ekli dosyalar

ahmetozdemir16

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu saltist kaçlık? Bende certate 13 3000 in bu parçası var belki sana uyar.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Teşekkür ederim bunu düşündüm ama Malum saltist çok eski bir model değil; dolayısı ile dişlisi kırılmış vb gibi yedek parçalık bulmak neredeyse imkânsız. Zaten diğer makine parçaları da tam uymuyor. Bulsam zaten bir tane öyle alacağım. Yedek parça deposu olarak saklarım ilerisi için.
Elimde Bauer, Shakespeare , remikson bir ton makine var eskilerden kalma. Bazılarını halen aktif olarak da kullanıyorum ancak ölçüler tam uymuyor.
Malum kılavuz etkileniyor o parçadan, en önemli parçalardan biri bazıları pek önemsemesede.
Zaten makine birkaç aydır Mekanik Balık Serkan Bey'de. Onun başına da iş açmış oldum. O da bakıyor uygun parça için. Tam challengelık.
Tam bir dert yani. Çekeceğiz napacağız.
Yanlış anlamazsan bir şey soracağım; Sadece görsele dayanarak soruyorum, bu makineyi çok mu hor kullandın? Çünkü görselde gördüğüm kadarıyla daiwa değil de hangi marka olsa dayanmazmış gibi geldi. Çok fazla çizik görüyorum, ve bir de oraya sıktığınız civatanın çapı büyükse ve boyu uygun değilse fazla sıkıldığından patlatmıştır o kısmı. İçten dışa doğru basınçla. Civata zaten orijinal değil gibi. Elbette mağduriyetinizi gidermez bu bakış açısı, ama servisin bu görselleri gördükten sonra garanti sürecini işletmemiş olması ihtimali aklıma geldi.