Nerede bu istavritler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hedo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
KAÇPARA.gif

kaç para ulen bir istavrit

Sevgili Enez;

Bu İstavritin fiyatı duruma göre değişiyor;😛

Sana şöyle izah edeyim;bu hafta sonu arkadaşlarla tekne ile boğazda istavrit avına çıktık.
Her birimiz İstanbul'un farklı yerlerinden geldik.Tabii herkes yol masrafı,tekne kirası,takım parası derken belirli masraflar yapmış olduk.

Avlandığımız saatlerde İstavrit bizden köşe bucak kaçtı.:uzgnm:

Kısır geçen av sonrası karaya çıktığımızda balık kovalarımız kan ağlıyordu😢

Karaya çıktığımızda espriyle karışık şöyle bir maliyet hesabı yaptığımızda;

Bazı arkadaşlarımıza istavrit'in tanesi 5,00 TL ye bazı arkadaşlarımıza 2,5 TL.bazı arkadaşlarımızda ise maliyet 1,00 TL.ye kadar düşmüş oldu.:ssrtcbya:

Yukarı'da dediğim gibi fiyat gerçekten duruma göre değişiyor.😛

Ben bu hafta sonu avcılardan açıldım geneli iri hatta arada 1-2 tane eşşek istavriti bile çıktı ama 3 saat lik av sonunda 3 kişi 2 kilo balık anca yakaladık yakalamadık ama dikkatimizi çeken merada istavrit beklerken mezgit çıkmasıydı.2 kilo balıktan nerdeyse 1.5 kilosu mezgit yarım kilodan nbiraz fazlası ancak istavrit var yok gibiydi.Bu sene mezgit çok olacak gibi boyları çok küçüktü mezgitlerin ama ufak takım kullandık istavrit için küçük mezgitlerde iğneyi iyice yuttuğundan çoğunu deniz yerine kovaya atmak zorunda kaldık 🙁 İnşallah büyükleride gelir bu arada Bu istanbuldaki ilk istavrit avımdı bu avı bi kerede kocaelinde yapmıştım okadar 🙂 Biz bu balıklardan en büyüğünü bile İskenderunda denize geri veriyorduk yaraladıklarımızıda mecbur yem yapıyorduk burda yakalarken annem görse beni eve almazdı memlekette en küçük balığımız barbunya o bile bunların çoğundan büyüktü 🙂 ama av avdır burda bu boyları makbulmuş aldık mangalda tavada pişti yedik ardına tavuk ve sucuklar güzel bir pazardı 🙂

İstavrit için açılmak şart şu sıralar. Az daha sular ısınınca kıyılarıda sevindirir. 🙂

Merhabalar;

İstavritler su soğuk olduğundan çok uzaklar'da,
uzaklara çapariyi gönderen alır balığı,

İstavrit hafta arası yapar, hafta sonu avuç yalatır!😉

Selamlar,
Aslında bu mesajı sadece latife olsun diye yazdım!🙂
kimseyi kırmak ve üzülme'sini istemem!

Boğaz Avrupa yakası kısım-kısım bölgeler iri istavrit yapmakta'dır gezinti tekneleri arasından,
tabiki bol değil ,
ama akşamlık 2 kişilik İstavrit tavalığı sabırlıysanız alabilirsiniz,

benim şansım motosikletli olmam'dan dolayı çok,
Karaköy iskele yanından itibaren taraya-taraya taaa uçlara kadar gitmek!

Not:
özel mesaj yoluyla Avrupa yakası nerede istavrit oluyor bilgilerini verebilirim.

Sevgi ve Saygılarımla!

bir tüyo daha vereyim!

balık avına gittiniz,,,Sahilde

çok konuşanla, çok bilenden uzak durunuz!

çok konuşan boşa konuşur, çok bilen bildiğinden değil ,bilmediğinden konuşur,,!

çaparin veya olta takımın karıştı birisinle,,

takımıi ayrıştırmaya yanaşma, kes oltanı çözen uğraşşsın,

yeni takacağın olta takımınla , beraber çözeceğiniz olta takımı vakit zamanından
daha çok balık alırsınız!

bir tüyo daha vereyim!

balık avına gittiniz,,,Sahilde

çok konuşanla, çok bilenden uzak durunuz!

çok konuşan boşa konuşur, çok bilen bildiğinden değil ,bilmediğinden konuşur,,!

Şu tavsiyelere sonuna kadar katılıyorum.

İlk avımda çok bilen + çok konuşan bir amcaya denk geldim.

Oltamı kötüledi durdu, daha ilk günden neredeyse beni balık tutmaktan soğutacaktı ama hevesim ve azmimi kıramadı =)

Sonrasında da bu tür insanlarla çok tanıştım ama hepsinden uzak durdum.

Kendim gibi öğrenmeye çalışan hevesli, azimli ve heyecanlı olanlar ile sohbet etmek ve birlikte avlanmak çok daha keyifli 👍

ercüment abiye sonuna kadar katılıyorum. bomboş unkapanında balık tutmanın keyfini yaşamak istiyorum. toplasan köprüde 5-10 kişi var. ne hikmetse adamlar 20 m mesafeden gelip başlıyorlar atıp tutmaya. yok oltan böyle yok kamışı böyle yok şöyle at yok şu takımı kullan. kalabalık meralarda karışanın haddi hesabı yok zaten 🙂 ben keyif almaya çalışıyorum adam bana ders vermeye çalışıyor. ya havle diyorum.

istavrit konusunda ben bütün forumları takip etmeye çalışıyorum. bu sene hem soğuk hem yunuslar bence istavriti geciktirdi. istavritin adam gibi başlaması için su sıcaklığının +13 olması lazım. ben (link) adresinden takip ediyorum. kumköy denzi suyu sıcaklığı 14 oldu mu istavritte başlar bence.

O amcaları görünce ben de "Haklısın tabii senin olta çok güzelmiş kolay gelsin" deyip inceden uzaklaşıyorum. 🙂
Sakin bir yerde, olta atmayı çok da bilmeyen ama keyif alan insanlarla balık tutmaya çalışmayı daha çok seviyorum.

Back