Nerede yanlış yaptım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oknzrlu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

oknzrlu

Üye
Tepki
9
Ödül
13
Merhabalar. Ben cumartesi günü İzmir Güzelbahçe sahile gittim, 496-2 iğnelerim vardı 3 lü hazır takım. yem olarak da teze silünez ve borukurdu vardı.
Her zamanki gibi taktım ve lastikle bağladım, Balık vardı. Oltayı attıktan 15 20 sn sonra vurmaya başlıyorlardı. Baya iyi vuruyordu balıklar ama bir türlü tutamadım. Tasmalama falan yaptım olta elimde bekledim falan nafile. yemleri doğru taktığımdan felan eminim, 1 yıldır uğraşıyorum, sanırım o bölgede ısparoz gopez felan var, acaba ısparozlar için özellikle iğnem büyük geldiği için mi yakalayamadım balıkları? Nerede hata yapıyorum acaba?

Kupez bir şekilde iğneye denk gelir çok ufak değilse ama bölgede ispari varsa 2 numara iğne ile bol bol ispari beslersiniz. 10 numara iğneden bile çok rahat yem çalabilecek yetenekte bir balık, ağzı ufak olduğundan pek zorluk çekmiyor bu konuda 🙂

İspari yakalamak isterseniz iğneyi küçültün, büyük balık peşindeyseniz yem ipi ile yeminizi güzelce sarın en azından zaman kazanmış olursunuz.

Harami balık çoktur onların vuruşlarıdır büyük balık alsa bir çırpıda alır zaten yemi

Çupra için yengeç kullanın. Sülünezi kabuğuyla kullanın. Yumuşak yemi ispariler hemen bitirir.

Merhaba,

arkadaşların yorumlarına katılıyorum.
Henüz o istediğiniz balık yeme yanaşmamış, yanaşsa size bunu hissettirir, ufak ağızlı haramiler size bunları yaşatıyor şuan, biraz daha sabır, sistem doğru çünkü.

İrileri
Rastgelsin..

Merhaba,

arkadaşların yorumlarına katılıyorum.
Henüz o istediğiniz balık yeme yanaşmamış, yanaşsa size bunu hissettirir, ufak ağızlı haramiler size bunları yaşatıyor şuan, biraz daha sabır, sistem doğru çünkü.

İrileri
Rastgelsin..
Vallahi hocam o merada cupra felan olduğunu hiç sanmıyorum. O yüzden bundan sonra 4 5 no iğne ile isparozlara bakıcam 😀

Vallahi hocam o merada cupra felan olduğunu hiç sanmıyorum. O yüzden bundan sonra 4 5 no iğne ile isparozlara bakıcam 😀

4-5 no igne ile ispariye bakamazsin, o karnini doyurur gider sen bos igneye bakarsin. Hedefinde ispari varsa 8 numara idealdir hatta 10 bile kullansan olur. Iri degilse 8 bile fayda etmez. Tabi ki 10 numara igneye gelecek ispariyi de geri birakirsin artik 😁

4-5 no igne ile ispariye bakamazsin, o karnini doyurur gider sen bos igneye bakarsin. Hedefinde ispari varsa 8 numara idealdir hatta 10 bile kullansan olur. Iri degilse 8 bile fayda etmez. Tabi ki 10 numara igneye gelecek ispariyi de geri birakirsin artik 😁
Ben daha önce 3 numara ile aynı gün 2 tane ispari aldım ordan. nasıl aldım bilmiyorum ama ikisinide ağzının kenarından çıkardım iğneleri. 8 numara iğne minicik birşeydir 😀
İzmir de göztepe kordon a da inmek istemiyorum. çok kalabalık. hatta bulabilirsem sessiz ıssız bir mera oraya kayıcam.

Back