Ninja 2500 ' e ip misina tavsiyesi

0.08 kullanılır mı ? Evet ama riskli. Kopma yapabilir ve 2500 lik makina için ne kadar uyumlu olur soru işareti.

Bana göre dediğiniz makinaya uyumlu ip 0.12 olacaktır. Marka olarak gossen veya varivas öneririm. Gerçek ölçü olacaktır çünkü.

Rastgelsin.

Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Beklenti öyle büyük değil 🙂 Tatlı suda mono misina sarılı 60'lık makine, 3m olta ile mepps ile av yapmışlığım dahi oldu uzun süreler ( Her ne kadar akşamında kollarım ağrısa da 🙂 ), gayet de keyifli bir şekilde, amaç keyif almak. Dahalık denizde spin-lrf tekniği ile bir avım dahi yok. Dolayısıyla beklenti yalnızca makineye uyumlu olması ve kusma, kuşgözü vb. gibi heves kaçıracak problemler yapmaması. Bugüne kadar 1 kez ip misina tecrübem oldu, o da 4-5 yıldır köyde tatlı suda kullandığım kendo dynema 4x 0.08mm ip misina ve hala daha kullanmaktayım. Balığın koparmasını geçtim deneme amaçlı elim ile asıldığımda dahi bir kere kopma, düğümlenme vb sorun yaşamadım piyasaya göre alt segment bir ürün olmasına rağmen. Dolayısı ile tek kıstasım atışta, erimde vs sorun yaşamamak aslında.
Vel hasılı kelam belki de çok araştırınca insanın kafası karışıyor, orta yollu bir ürün alıp denemek en iyisi,
Beklenti den kastım biraz da bunları öğrenmekti en kaliteli ipler de yanlış zaman yanlış ağırlıkta kuş gözü yapar benim şahsi fikrim kuş gözü olan bir ipte sebebi sadece ipte aramamak lazım gevşek sarım , rüzgarda dikkatsiz kullanım , kamış atar aralığını altında ağırlık kullanımı bunlar hep kuş gözü sebebi..
Kendo ipten memnun iseniz devam edenin aşırı derecede 3 5 metre erim takıntısı yada ipin su tutması ile alakalı bir sorun görmüyorsanız

Cevap için sağolun hocam. Aklımı karıştıran şey; kardeşim o misinanın değeri gerçek değer değil, o misina büyük kaçar, 0,10 yazmasına rağmen normalde 0,17 mm ' dir gibisinden daha da çoğaltabileceğim örnekler oldu aslında. Ben kamışa makineye sahtelere o kadar para vermişken, sizin de anlattığınız şekilde gidip de misinada sorun yaşamayayım ve takımı yeni almışken hevesim kursağımda kalmasın daha ilk avlardan diye istiyorum. O sebepten biraz da aynı makinede hangi ipi kullanıyorsunuz şeklinde diye sormuştum. Hedef aslında çok masum; hayatımda 1 kere dahi olsa sahte yem ile levrek kandırmak 🙂 Biraz daha araştırma yapayım en iyisi, saygılarımla
çin malı ipler japon iplere göre biraz daha kalın yapıda oluyor 0.10 ip 0.17 gibidir yorumunu o yüzden yazmışlardır 0.17 gibi olmaz gerçi 0.13 gibi olur en fazla kalınlığı 🙂 ip sadece makine ve kamışa göre de seçilmez attığın sahte de önemli 10 15 gram kaşıklar demişsin mesela ince iple 15 gram kaşık atarsan patlatma şansın artar. makinenin drag gücü, ipin çeker değerlerine de çok fazla takılma sonuçta kalama kapalı olmayacak, her zaman kalama ayarını yaparak av yapacaksın ve lider kullanacaksın önemli olan lider kalınlığı ve kalama ayarı. ben olsam senin yerinde kendo 8x ya da osaka alırdım, eğer kaliteli alsun dersen ki bence çokta gerekli değil daiwa jb grand 0.10 ya da 0.13 ip alırdım, j braid'den daha güzel bir ip. gosen'de kullanıyorum ama biraz daha kaygan yapıda bir ip, bazen sorun yaratabiliyor. çok ince iplere ben hiç alışamadım onu da belirteyim son olarak, öyle arada devasa farklarda olmuyor erim konusunda ama internette öyle bilgiler var ki sanki 0.10 ip 50 metre gidiyorsa 0.16 ip 20 metre gidiyor gibi anlatıyorlar 😀

Back