Ben bu konuyu açtıktan kısa bir süre sonra bu kamışı satın aldım. "Nomura Akira 2 Parça Lrf Olta Kamışı 1-10Gr Atar 230.Cm"
Koray Bey' inde belirttiği gibi tatlı sert aksiyonlu , hızlı - fast aksiyon sahip bir kamış. Atışlarda , kendini çok hızlı toparlıyor. Daha sonra biraz daha iyi bir ürün alayım diye (Shimano Diaflash) bu ürünü sattım. Diaflash çok güzel ve kullanıcısına ( özellikle balık yakaladıktan sonra ) son derece keyif veren bir kamış. Ama nedense elim alışmadı...! Şimdilerde "Savagear ccs lrf 226 cm 5-12.gr" kullanıyorum.
Aslında Nomura ile Savagear arasında da çok fazla fark olduğunu zannetmiyorum.( sertlik açısından ) Bir birlerine yakın kamışlar.
Nomura Akira ayrıca da çok güçlü bir kamış. 3 Adet 0,5.ml su şişesini bağlayıp kaldırma testi bile yaptım. 1,5.Kg. ( 3 x 0,5.ml ) Niye böyle bir şey yaptım bilemiyorum ama yaptım 😀
Önce iki ad. 0,5.ml su ise denedim , İki şişeyi çok hızlı bir şekilde yerden kesti. 3 Şişeyi de biraz daha esnedi bayıldı , ama yine de onu da yerden kesti.
Ama kamış akıllara zarar...!
Koray Bey' e kesinlikle katılıyorum , Baby Jig için kesinlikle güzel bir seçim olacaktır.