OKUMA FİNAPRO 270CM 7-35 GR 2 PARÇA SPİN KAMIŞ

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hedo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu kamışı test etme imkanım oldu, çok çok iyi bir kamış değil ama gayet kullanılabilir bir kamış. Ben de almayı düşünüyordum, daha sonra Dead Ringer 258 cm. 12-45 MH kamışı test ettim. Tamam dedim budur. Aralarında 30 küsür lira fiyat farkı var, ancak performans olarak yarı yarıya daha üstün Dead Ringer. Cengiz Balıkçılık'tan edindim hemen, bir kaç ava çıktım. Fina Pro'yu iyi ki almamışım dedirtti. Gerek atış performansı gerek de sahteye verdiği aksiyon oldukça yerinde bir kamış. Bunu da seçeneklerinize ekleyebilirsiniz derim ben.

merhabalar.

farklı konu açmak yerine bu konu üzerinden gitmeye kara verdim.

ilk spin kamışım olacağı ve çok sık balığa gitmeyeceğim için giriş seviyesi bi spin kamış bakıyordum kendime.
ilk başlarda

(link)

ilandaki kamışın 240 lık modelini almayı düşünüyordum.
8-9 cm lik 5-6 gr ağırlığa sahip sahtelerde sorun yaşayacağımı düşünerekten 7-35 kamışlara bakmayı düşündüm ve sonrasında aşağıdaki iki kamışı buldum.

(link)

(link)

sap farkı albastarda ve vega da sap boşluğu yok ama okumada boşluk var.

albstar 180 gr,okuma 280 gr,vega 250 gr ağırlığa sahip

albastar 150 tl,okuma 183 tl,vega 147 tl

atar aralığı albastar 10-40,okuma ve vega 7-35

kamış boyu albstar 240 cm okuma ve vega 270

gideceğim yerler ise gitme sıklığına göre ;

1.kadıköy feneri-moda arası,

2.tuzla-kartal arası sahil,

3.üsküdar feneri tarafları

4. ve karaköy.

hedef balık dişli grubu.

sizce hangi kamışı almam daha doğru olur?

@musty34 atacığın sahtelerve kaşıkların gramajı önemli kendi kullandığım kamış 15-50 atara sahip 5-6 yıl önce ilk kamışımdı acemiliğime denk geldi şimdi en akılcı seçim 7-35 fiyat açısından okuma tercih edilebilir

@musty34 atacığın sahtelerve kaşıkların gramajı önemli kendi kullandığım kamış 15-50 atara sahip 5-6 yıl önce ilk kamışımdı acemiliğime denk geldi şimdi en akılcı seçim 7-35 fiyat açısından okuma tercih edilebilir

İşte bende ilk başlarda 10–40 istiyordum ama baktım 9 cm lik sahteler 5 gr dan başlıyor.erim sıkıntısı olabilir diye düşündüm ve 7–35 kamış almak daha mı doğru olur diye sizlere danışmak istedim.atacağım kaşıklar ise max 28 gr ağırlığında.

Hocam, direk şu olur mu derken bence öncelikli olarak, nerede avlandığını (mera özelliklerini, su ve hava koşulları) ve hedef balığının ne olduğu blgisini paylaşıp tavsiye istersen sana daha faydalı olabilirler....

Back