Sn yeknet, kendimi tam ifade edememişim galiba..
Makineyi teknede yemli ve jig avında kullanmak için düşünüyordum. En son tekne avında Okuma Ceymar 40'lık makine beni baya zorlamıştı..Ankara'da yaşadığım için zaten uzun aralıklarla yapabildiğim avlarda aynı zamanda surf için de kullanabileceğim bir makine olsun istedim.
RawII-55'in surf avlarda da idare ettiğini duyunca benim için en iyi alternatif olmuştu. Azores 5500'in ise Surf avlar için yetersiz kaldığını öğrendim. Raw II'yi 1020 TL'ye bulabildim. Neredeyse tüm stoklar tükenmiş. Azores'e 480TL fiyat alınca RawII'den vazgeçtim. Aradaki fiyat farkı da sırf surf için üretilmiş bir makineye kaynak ayırabilmeme sebep oldu..
Bu alışverişin kısa hikayesi böyle..
Yani herhangi bir avı diğerine tercih etmek diye bir şey söz konusu değil. Açıkçası olta balıkçılığının tüm disiplinlerine ilgi duyuyorum. Deniz kenarında görevde yada tatildeyken artık hangi disiplin için uygun ortam varsa ona göre avlanmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar yalnızca Jig kullanarak balık kandıramadım. Kısmetse Azores ile artık bir kuzu, sinarit veya lahoz 😀 gerçi kolyoz'a da razıyım..
Saygılar