Okuma Raw2 hakkında yardım..

Tepki
48
Ödül
23
Merhaba abilerim, kardeşlerim,

Dün gündüz tekne avımda balık peşinde koşarken başıma kötü bir şey geldi, yemi bırakıp kamışı da teknenin kenarına dayamıştım ki o esnada balık mı vurdu yoksa yemin esnemesiyle mi oldu bilmiyorum makine ve kamışım denizin dibini boyladı 🙁 Uğraşlar sonucunda boş olta atarak olta ipini yakalayıp makine ve kamışı geri kurtardık çok şükür ama aklıma takılan bir sorun var. Bu konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdi oltayı sudan çıkardıktan sonra güzelce tatlı su ile yıkayıp kuruladım ama yinede;

Oltayı açmadan gerekli yağlamaları yapıp o şekilde kullanmaya devam mı edeyim. Elimde shimanonun bantam oil yağı mevcut.
Yoksa içini açıp güzel bir temizlik yapmamı mı tavsiye edersiniz. Eğer sök temizle derseniz yağ mevcut gres tavsiyesi de istiyorum.

Yada daha başka fikirleri olan var ve paylaşırsa sevinirim.

Öncelikle geçmiş olsun. Aynı olay benimde başıma geldi ama tatlı suda. Ben ilk önce kurutup daha sonra dıştan yağlama yaptım makinenin içini açmadan. Bu olayın üzerine 5-6 sefer av gerçekleştirdim bir sorun yaşamadım. Yeni nesil makineler su geçirmez diyorlar ne kadar doğrudur bilmiyorum.Makinem Daiwa Regal 1000 lt.

Geçmiş olsun.
Bence ustasına 20-30 verip iç diş güzel bir bakım yaptırın.Dipteki basınçla birlikte tuzlu suyun temas etmediği yeri kalmamıştır. Hatta dişlileri falan mazota yatırıp daha sonra yağlama yapıyorlar. Kafanız rahat olsun. Deniz suyu tatlı su gibi değildir. Zamanla bazı sıkıntılar çıkarta bilir diye düşünüyorum. Örneğin oksit yaptırabilir.

Verdiğiniz için sağolun görünen o ki en iyisi güzel bir bakım yaptırmak gerekecek.

Cengiz balıkçılık ile görüştüm oltaya bakım yapacaklarını söylediler en iyisi servise göndermek olacak herhalde

Son düzenleme:
Back