Olta makineleri,gerçek drag güçleri test çalışması

Güzel bir konu.
Amma ve lakin bir o kadar da çetrefilli. 🙂
Hazırlayanların da, bize sunanların da ellerine sağlık.

emeklerinize sağlık. dikkatimi çeken testte birebir uyan değer daiwa ne değer verdiyse aynısı çıkmış gerisi 3 aşağı 5 yukarı 🙂

Vermiş olduğunuz değerli bilgilerden dolayı çok teşekkürler. Her zaman kafaları karıştıran bir konu olmuştur şu drag işi.

Raw 2 55 candır her zaman gözü kapalı kullanılır.👍
Şu an kullandığım makinelerin içinde yer alıyor. 🙂

Can can da ben hala naylon misina kullanıyorum drag gücüyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum bu sebeple ince misina sarmak istesem de elim geri gidiyor. Siz nasıl bit misina kullanıyorsunuz raw 2 55 te.

Drag gücü 35 lb 16 kg falan yapıyor ben 10 kg çekerli bir misina sarsam gayri ihtiyari misina ya fazla güç gitmiş olacak diye düşünüyorum bu da misina nin kopmasına sebep olur diye düşünüyorum.

Elimde 22 lb misina var ziyan olsun istiyorum.

Can can da ben hala naylon misina kullanıyorum drag gücüyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum bu sebeple ince misina sarmak istesem de elim geri gidiyor. Siz nasıl bit misina kullanıyorsunuz raw 2 55 te.

Drag gücü 35 lb 16 kg falan yapıyor ben 10 kg çekerli bir misina sarsam gayri ihtiyari misina ya fazla güç gitmiş olacak diye düşünüyorum bu da misina nin kopmasına sebep olur diye düşünüyorum.

Elimde 22 lb misina var ziyan olsun istiyorum.

Öncelikle benim kullandığım ürünler ile ilgili sorunuza cevap vereyim.

Ben Okuma Raw II 2 55 makineyi, tekne avlarında kullanıyorum..

Bildiğiniz üzere Drag gücü 15 Kg. Misina olarak ise Berkley Whiplash Pro Green 0.10mm kullanıyorum.

Çekeri takribi 14,10 Kg.

Benim işimi fazlasıyla görüyor.

Sizin kullanacağınız misina 22 Lb. yani , yuvarlak 10 Kg. çekerli

Hedef balığınız nedir bilemiyorum ama, 10 Kg. çekeri olan misina ile bir çok balığı alabilirsiniz. Tabii konu başlığı altında yer alan son paragrafı dikkatlice okursanız, ( kamışın kullanımı, kalama verilmesi ve misinaya tüm yükün verilmemesi ile ilgili olanları ) bu makine,ve bu misina ile sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Bence burada daha önemli olan kullanacağınız misina'ların gerçek çeker değerleri, ve özellikle bu misina'ların düğüm mukavemetlerinin, hangi düğümle ne kadar olduğudur.

Şöyle ki;

Makineye uygun diye düşündüğünüz misinayı makarasına sardınız. Çeker değeri gerçekten üstünde yazdığı gibi'mi, ya'da kullandığınız düğüm ile 10 Kg. çekeri olan bir misina, yapmış olduğunuz düğüm sonrası düğüm yerinden 5 kg. çekere ulaştığında patlarsa.

Bence kullandığınız misinaları kullanmadan önce düğüm öncesi ve yaptığınız düğüm sonrası test edip, balığa öyle çıkmak, Sonra kaçan balık büyük olur diye hayıflanmayalım. 🙂

Düğümler konusunda daha önce paylaşımda bulunmuştum.

(link)

Son düzenleme:
Back