sahinyildiz
Yeni Üye
İkili fırdöndü derken!
Bu arada nerede olta atacaksın?
Bir diğer tavsiye..
Takımın ucuna çapari bağlamadan önce boş kurşun bağlayarak atış çalışmaları yap..
Atış işini kavradıktan sonra çapariye geç ki hem çapari ziyan etme, hem de etraftakilere bir şey olmasın.. 🙂
benim alet çantamda iki ucu halkalı fırdöndü, bir ucu klipsli bir ucu halkalı fırdöndü ve bir de t şeklinde olan, üç tane halkalı olan fırdöndü var. genelde üç çeşit fırdöndü gördüm ben mağazalarda, başka çeşidi var mı hiç bilmiyorum.
İstanbul Zeytinburnu'nda ikamet ediyorum. Zeytinburnu sahiline gideceğim balık tutmak için. Tabi o bölgede genelde hangi balık çıkıyor hiç bir fikrim yok. Orada balık tutanlardan olmazsa fikir alırım. Bir de bu sahte yemle at-çek balıkçılığı var. ucunda kurşun olmadığı için belki daha iyi alıştırma yaparım. kendime en yakın zamanda suni yem alıcam.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim abi, hepsini dikkate alıcam...
@sahinyildiz makineden gelen misinayı tüm halkalardan geçirdikten sonra misina ucuna fırdöndülü klips takıyorsun 64810 dosyayı görüntüle bu şekilde boy boy olanları var oltana uygun olanını seçiyosun bu klipse çaparinin üst kısmını takıyosun en altınada kurşunu bağlıyosun. Bunları bağlamak için
Bu videodan yardım alabilirsin atışla alakalı ise (link)
Gibi videolar izleyebilirsin. Kendi hazırladığım videolar yok. İnternette çeşitli video sitelerinde bolca video mevcut. Herşehin hazır olduktan sonra boğaz hattında değilde marmaranın iç kısmında daha hafif avlanacağın yerler mevcut kadıköyden pendiğe uzanan sahil şeridinde mesela daha hafif kurşunlarla 30-60 arası insanların az olta atanların ise hiç olmadığı yerlerde öncelikle bolca atış denemesi yapmanı tavsiye ederim. Heleki ilk atışında 100 gr asla deneme. Hem kendine hem başkalarına zarar verme ihtimalin çok yüksek. Atışlarını iyice geliştirdikten sonra balık çıkan yerleri keşfedip veya bildiğin görsüğün yerlerdeki kişilerle tanışıp gerekli bilgi ve yardımları alıp daha sonra yavaş yavaş balık tutmaya başlayabilirsin. İlk hedefin asla balık tutmak olmasın. İlk hedefin oltayı tanımak ve kullanabilmek ve kendinde dahil kimseye zarar vermemek olmalı. Yolun başındasın ve yolun çok uzun olta balıkçılığı uçsuz bucaksız bir konu ve rn ustasının bile hergün öğreneceği yeni birşey mutlaka vardır. Şimdiden kolay gelsin.
Abi verdiğin temel bilgiler için çok teşekkür ediyorum, hepsi işime yaradı. Oltanın mantığını yavaş yavaş daha iyi kavrıyorum. Özellikle haftaiçi ve tenha yerlerde alıştırma yapmak hem kendim için hem de çevrem için dediğiniz gibi daha yararlı olacaktır. Oltayı decathlon dan alınca kurşunu da oradan aldım. oradaki balıkçılık ile ilgilenen arkadaşa bu işe yeni başlıyorum falan demiştim oysaki ama bana 100 gr kurşun verdi. şimdilik bu 100 gr kurşuna belki gelecekte kullanırım, şu an kullanmayacağım. hafif kurşunlar ve sahte yemlerle alıştırma yapmayı düşünüyorum. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim...
yol yakınken vazgeç bu sevdadan .😀
neden öyle dedin ki abi, zor iş mi ?