Merhabalar. Ben balıkçılıktan hiç anlamıyorum ve erkek arkadaşım için olta seti almak istiyorum. Sürekli olarak balık tutmaya gidiyor. Karadeniz bölgesinde Trabzon'da limandan kıyıdan tutuyor genelde ve at çek yapmanın daha keyifli olduğunu söyledi bu sebeple bu alanda arayışım. Ağzını aradığım kadarıyla 270-290 kamış 10-40 Gr atar ile drag gücünden bahsetti. Genelde levrek palamut orta boy balıklar tutuyor. İsteğim uzun ömürlü kaliteli bir kamış ve makine almak. Bütçem çok yüksek değil 4-4.5 civarı verebilirim. Bana yardımcı olabilir misiniz? Ben "Shimano FX 4000 Olta Makinesi Devir : 5.2:1 Drag Gücü : 8.5 Kg Ağırlık : 320 Gr Bilye : 3+1 Tek Turda Sarım : 82 Cm Misina Sarım Kapasitesi : 0.30 mm / 180 mt Shimano FX XT 270 Cm 14-40 Gr MH Olta Kamışı Kapalı Boy : 140 Cm Atar : 14-40 Gr Ürün ile Birlikte" yazan bir set gördüm. Mantıklı mı değil mi bilemiyorum. Kendi istediği kamışı ya da makinesi fujin ya da okuma olan markalar olduğunu farkettim fakat uzun ömürlü olma konusunda kafamda soru işareti oluştu. Kaliteli ve uzun ömürlü olan tavsiyelere açığım yardımcı olursanız sevinirim
kutuya bir de maddi değeri düşük ama hoşuna gidecek küçük bir jest eklersiniz oldu bitti.