Olta takımı tavsiyesi

AtillaTaha

Yeni Üye
Tepki
14
Ödül
5
Merhaba Arkadaşlar bu tarz sorulardan sizinde sıkıldınızı tahmin ediyorum uzun zamandır Balık avcılığı konusunda merakım var ama hiç bunu üzerine gitmek nasip olmamişti şimdi en azından bir denemek istiyorum 2 haftadır araştırıyorum burada çoğu kıymetlı abimizin ustadımızın yorumlarını okudum genelde ucuz oltalardan kacının üzer sizi gibi şeyler okudum fakat kendimden de emin olamadığım için ucuz bir olta takımı konusunda israrcı olup karar vermek istiyorum

(link)

(link)

(link)

bu olta takımları arasında kaldım balık tutmak istediğim yer Muğla Akyaka/Gökova beldesi denizde yani tuzlu suda kıyıdan tutmak istiyorum hangisini tercih etmeliyim ilk tecrübem olacak daha önce hiç deneyimim olmadı şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Atilla bey bu takımlar sizi kısa vade idare eder. şimdi bulunduğunuz bölgeye göre hangi av stili daha sık kullanılıyor, hangi balıklara uygun ona göre bir set yapmak lazım.
balık avında avlanma stilleri değişkenlik göstetiyor. mesela spin var sadece maket balık , silikon balık ve kaşık kullanarak avcı balıklar için yapılan avlanma stili var,
LRF dediğimiz (light rock fishing) çok hafif ve hassas takımlar ile ve micro sahte ve çeşitli minik silikonlar ile yaptığımız bir avlanma stili var,
surf casting dediğimiz genelde yemli avlarda kullandığımız uzak atış yapmaya yarayan ağır takımlar ile yapılan avlanma stili var.
bence siz yeni başlayacağınız için öncelikle bölgenizde ava çıkan arkadaşlarla irtibata geçin derim. ona göre bir fikir edinebilirsiniz. sonrasında size uygun takım konusunda usta arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Atilla bey bu takımlar sizi kısa vade idare eder. şimdi bulunduğunuz bölgeye göre hangi av stili daha sık kullanılıyor, hangi balıklara uygun ona göre bir set yapmak lazım.
balık avında avlanma stilleri değişkenlik göstetiyor. mesela spin var sadece maket balık , silikon balık ve kaşık kullanarak avcı balıklar için yapılan avlanma stili var,
LRF dediğimiz (light rock fishing) çok hafif ve hassas takımlar ile ve micro sahte ve çeşitli minik silikonlar ile yaptığımız bir avlanma stili var,
surf casting dediğimiz genelde yemli avlarda kullandığımız uzak atış yapmaya yarayan ağır takımlar ile yapılan avlanma stili var.
bence siz yeni başlayacağınız için öncelikle bölgenizde ava çıkan arkadaşlarla irtibata geçin derim. ona göre bir fikir edinebilirsiniz. sonrasında size uygun takım konusunda usta arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
yardımınız için çok teşekkür ederim malesef avlanma konusunda burada hiç arkadaşım yok üniversite okuyorum mecbur internetten araştıramak zorundayım şimdi araştırıyorum hemen peki sizin tavsiyeniz bu üç takım için hangisi olur yada daha farklı tavsiye edebileceğiniz bir olta takımı var mı haftada bir kere kıyıdan denize olta atmayı düşünüyorum
bu tür arazı de balık tutmayı düşünüyorum

yardımınız için çok teşekkür ederim malesef avlanma konusunda burada hiç arkadaşım yok üniversite okuyorum mecbur internetten araştıramak zorundayım şimdi araştırıyorum hemen peki sizin tavsiyeniz bu üç takım için hangisi olur yada daha farklı tavsiye edebileceğiniz bir olta takımı var mı haftada bir kere kıyıdan denize olta atmayı düşünüyorum
bu tür arazı de balık tutmayı düşünüyorum
yeni başlayacağınız için ve bu yöntemlerin arasında bence en zevklisi ve en süprizlisi LRF (lihgt rock fishing) yöntemi olur. LRF ile balık çeşitliliği çok fazladır ne geleceği belli olmaz. küçük bir balığı bile yakaladığınızda büyük balık yakalamışsınız hissiyatı verir.
LRF ile ilgili videoları internetten izleyebilirsiniz. sizin bulunduğunuz bölgede LRF ile eminim çok fazla türde balık yakalarsınız.
sonrasında bütçenize uygun bir set tavsiyesi yaparız.

Şimdi izledim dediğiniz gibi gayet zevkli duruyor ilk başta oltasını vs görünce biraz ön yargı ile yaklaştım sanırım normal olta takımlarına göre daha uzun ama en olarak küçük olta takımlarımış hazır takım olarak internetten baktım ama bulamadım fiyat aralıklarına bakmak için bu yöntem için önerebileceğiniz takım var mı

O bölgeye göre surf olmaz sanki..Engin abinin dediği gibi spin yada lrf yöntemi daha uygun olur...uzak atış için shore jig kamış kullanabilirsin ....
Teşekkür ederim yorumunuz için peki takım olarak tavsiye edebileceğiniz ekonomik bir takım var mı

İkincisi bu almayı düşündüğün malzemeler yanlış anlama ama gereksiz gereksiz ürünlerle dolu kullanmayacağın iğne,kurşun,maket.vs. Acele etme olta almak için derim..

Back