Olta Tavsiyesi

Cihad

Aktif Üye
Tepki
111
Ödül
53
Abiler ben hem spin hem yemli atabilecegim bogazda kullanabilecegim bi set istiyorum ama butcem kisitli 150 tl butcem var ogrenciyim bana tavsiye edeceginiz kamış makine set oneriniz var mi yani kendiniz de kombinleyebilirsiniz set derken yanlis anlasilmasin 🙂

Abiler ben hem spin hem yemli atabilecegim bogazda kullanabilecegim bi set istiyorum ama butcem kisitli 150 tl butcem var ogrenciyim bana tavsiye edeceginiz kamış makine set oneriniz var mi yani kendiniz de kombinleyebilirsiniz set derken yanlis anlasilmasin 🙂

Tekarar hoş geldin Cihad,

Boğaz için hem sipin hem yemli takım biraz zor gözüküyor, niye dersen kendimce tecrübe Ettim anlatayım. Sipin kamışlar hafif, düşük atarlı ve hassas uçlu oluyor, buna göre de at çek te çabuk yorulmamak için 4000 lik makara üzeri bu kamışlara pek kullanılmıyor ve ileri atımı en verimli yapmak için olabilecek en uygun ince misina kullanılıyor, evet spin kamışla atarına göre durgun suya 30gr civarı kurşunlu yemli takım atılabiliyor, ama dip akıntı varsa veya deniz dalgalıysa dipte kurşun dalgaya göre hareket ettikçe kamış ucuda balık varmışçasına hareket etmeye başlıyor, balık var mı yok mu anlayamıyorsun Hadi anlıyosun diyelim dip takım çoğukez hareketten dolanıyor yada bir yerlere takılıyor duruyor. Bunun için ne yapmak lazım takımın dipte hareket etmemesi için ağır kurşun kullanmak lazım. Bu seferde kamış atar değeri düşük kalıyor. Hadi diyelim 100 gr veya üstü atarlı spin kamış alsan (ki sanırım spinlerde max mum 60-80 atar aralığına kadar) o ağırlığı atmak için kullandığın ince misina o kurşunu atarken problem çıkaracak, bu sefer misinayı kalınlaştıracaksın, kalın misina için için makara ufak kalacak misinayı kusacak, bu sefer makarayı büyüteceksin. Yada paraya kıyıp ip misina kullanıp küçük makarada kaldın veya başatan takımını kalın misana ile buna göre yaptın diyelim, at çek için beğendiğin kullanmak istediğin sahte ve kaşıklar 17-21 gr aralığında kalacak, bu seferde yüksek atarlı kamışın bu sehteleri atmayacak. Hafif sahteleri ileri atmak için önüe kurşun düzeneği yapmak için uğraşacaksın. Velhasıl mevzu böyle uzayıp gidiyor.

Amacım moralini bozmak değil yanlış anlaşılama lütfen, Sen bu iki av stili arasında en çok hangisini kullanacaksın? yemli av mı? spin mi? Bence ilk olarak en çok kullanacağın avlanma stilini belirle ve ona göre takımını almadan elimizden geldiğince yardımcı olalım. 1-2 ay içinde de diğer avlanma stiline göre yine makul fiyatlara 2nci bir takım yapabilirsin.

Son düzenleme:
Sence hangisi daha zevklidir herhalde yemli daha iyi gibi biraz sabir isi gibi ama bekleriz ya sikinti yok iki avdada ayni balik turlerini yakaliyorsub degil mi ?

Sence hangisi daha zevklidir herhalde yemli daha iyi gibi biraz sabir isi gibi ama bekleriz ya sikinti yok iki avdada ayni balik turlerini yakaliyorsub degil mi ?

ikisininde zevki çok başka, Spin eğlenceli hareketli bir yöntemdir, takımlar hafif olur takım hafifledikçe daha güzel olur, saatlerce suyu kamçılarsın ama yorulmazsın, ama bazı mevsimlerdede iş yapmaz 2 parça kamışı taşımak sıkıntı, yeri gelir sabah çok erken meraya inmen gerekir, dayanıklı hafif ekipman ister Ne kadar alt sınıf makul fiyatlı ürün baksan da bu ekipmanlar doğal olarak bütçeyi zorluyor, e bide sahtesi rapalası var, 150 tl ye takım toplarım diyosun hop bi bakmışsın 200 tl daha sahtelere harcamışsın. en az haftada bir ava çıkmayacaksan spin şimdilik kenarda dursun derim. Yemliye gelince doğal olarak takım spine göre büyük ve ağır olur spin gibi hareketli bir yöntem değildir, spine göre ekipman daha makul fiyatlıdır, uzun süre vuruş alamadığında sıkıcıdır ama kamışla beraber suyu manzarayı izlemeside bi başkadır. Ve son olarak bana bir canlıya işkence eziyet etmek gibi geldiği için kullanmadığım bir yöntem olsa da en avcı etkili yöntem olan canlı yem kullanımını yemli takımla yapabilirsin ama spin ile yapamazsın.

Tamamdir abi ben de beklemekten cok sıkılmam ama baligin vurdugunu hissediyirmusun benim suanki oltam erma albatros funmaster 210 cm set herhalde spin set oluyor cok hafif koprude tutuyorum unkapani koprusunde istavrit bile vurunca hemen egiliyor olta yani anlasiliyor kuzenim bi olta aldi 130 tlye euro star filinta kamisi var 4m 75-150 gr atari var makineside yumoshi sc6000 yaziyordu ustunde kamışı çok agır geldi bana sinek gibi kamışı tutuyirdum hep herhalde bu da karbon olmamasindan kaynaklaniyor bir de daha agir oldugu icin daha saglam gibi anlasiliyor agirligin saglamlikla ilgisi yok degil mi ? Son olarak hangi kamış ve makineyi onerirsiniz bütçemi biliyorsunuz zaten yemli almaya karar verdim 🙂

Tamamdir abi ben de beklemekten cok sıkılmam ama baligin vurdugunu hissediyirmusun benim suanki oltam erma albatros funmaster 210 cm set herhalde spin set oluyor cok hafif koprude tutuyorum unkapani koprusunde istavrit bile vurunca hemen egiliyor olta yani anlasiliyor kuzenim bi olta aldi 130 tlye euro star filinta kamisi var 4m 75-150 gr atari var makineside yumoshi sc6000 yaziyordu ustunde kamışı çok agır geldi bana sinek gibi kamışı tutuyirdum hep herhalde bu da karbon olmamasindan kaynaklaniyor bir de daha agir oldugu icin daha saglam gibi anlasiliyor agirligin saglamlikla ilgisi yok degil mi ? Son olarak hangi kamış ve makineyi onerirsiniz bütçemi biliyorsunuz zaten yemli almaya karar verdim 🙂

Setine baktım hiçbir sitede özellikleri yazmamış 🙂 atarı gideri belli değil 🙂, gördüğüm kadarıyla tele spin bir set. arkadaşında surf set yapmış, surf kamışlar uzun olur ve yüksek ağırlıkları kolayca ileri atarlar. o takımın ağır olması normal, nerden baksan 500 gr dan fazla kamış 500 gr dan fazla makina, toplasan 1kg mın üstündedir. kamış ve makina ağırlıkları ağır olunca daha sağlam olmuyor sağlamlık malzeme kalitesi ile alakalı. bilindik markaların ürünlerini incele pahallı olan ürünleri aynı özellikteki muadil ürünlerine göre daha hafiftir, çünkü daha hafif, daha sağlam ve daha pahallı malzemeden üretilirler. ben çanakkale küçükkuyu, ve genelliklede kırklareli kıyıköyde avlanıyorum, buradaki meralarda boğazdaki yapı akıntı vs yok. istanbul boğaz çevresi avlaklarını çok bilmiyorum sana ürün tavsiye edersem yanlış yönlendirebilirim, genelde ava cıkacağın meralardadaki diğer oltacılara ekipmanlarına göz ucuyla bak kamışlar uzunmu makaralar genelde kaçlık vb fikrin olsun. tahminimce 200 gr atarlı surf takımlar kullanıyorlardır. son olarakta avlanacağın mekanları ve hedef balıklarını yaz formdaki istanbullu ustalar sana fiyat performans bir sürü ürün önereceklerdir. bu arada meraları yaz derken gizli bakir meraları demiyorum (gerçi istinbulda kalmamıştır da 🙂 ) bilindik meraları kastediyorum.

Son düzenleme:
Spin işini bırak ciğerim sahtelerine dünya kadar para harcaman gerek olta paran bile yetmez. Ben hiç bulaşmadım tavsiye etmiyorum. Sen yemli avcılık yap. Sana tavsiyem lineaeffe adriatic 390 surf kamış. Okuma revenger rv55 makina...her bayide bulamayabilirsin Araştır istoç dan, Cengiz balıkçılıktan sor ipinide sararlar...spin işi dipsiz kuyu...balıkçılıktan soğursun....

Spin işini bırak ciğerim sahtelerine dünya kadar para harcaman gerek olta paran bile yetmez. Ben hiç bulaşmadım tavsiye etmiyorum. Sen yemli avcılık yap. Sana tavsiyem lineaeffe adriatic 390 surf kamış. Okuma revenger rv55 makina...her bayide bulamayabilirsin Araştır istoç dan, Cengiz balıkçılıktan sor ipinide sararlar...spin işi dipsiz kuyu...balıkçılıktan soğursun....

revengerlerin proları var alüminyum kafa çok fiyat farkı yoksa pro bi tık iyi olur.

Okma'nın G-force spin serisi kamışlarının fiyatları uygun, 2 parça olanlar spinde kullanılabilir.Teleskobik olanların verimli olacağını sanmıyorum. yine Okuma'nın uygun fiyatlı makinaları var başlangıç düzeyi için uygun olabilir.

Düzenleme: sanırım en geniş atım aralığı: 7-35 gr olan 2 parça kamış.

Son düzenleme:
Okma'nın G-force spin serisi kamışlarının fiyatları uygun, 2 parça olanlar spinde kullanılabilir.Teleskobik olanların verimliolacağını sanmıyorum. yine Okuma'nın uygun fiyatlı makinaları var başlangıç düzeyi için uygun olabilir.

Düzenleme: sanırım en geniş atım aralığı: 7-35 gr olan 2 parça kamış.

Ben 2 yildir kullaniyorum, fiyat performans urunudur, markaya ve kamisa kefilim😉 ben 2016 da 36 tlye aldiydim. Bayagi bi fiyati artmis.

Back