Olta Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan batuhantk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

batuhantk

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Balıkçılığa henüz yeni başladım spin veya lrf yapmayı planlıyorum ama belki kafam eserse beklemelide tutabilirim 2.40 - 2.70 olta almayı düşünüyorum bütçem 600tl set halinde alıcam sanırım decathlondan araştırma yaptım gözüme bu olta takıldı
bugün gittim baktım pek güven vermedi
(link)

toplamaklada uğraşmak istemiyorum decathlon sitesindeki setlerden 600tlye kadar önerip diğerlerine kıyasla avantajlarını söylerseniz çok sevinirim

Merhaba. 600 liraya alınacak set asla güven vermez. Biraz daha bütçe ayırın veya ikinci el bakın. 600 liraya güven veren ikinci el bile zor bulunmayabilir. Rastgele

Balıkçılığa henüz yeni başladım spin veya lrf yapmayı planlıyorum ama belki kafam eserse beklemelide tutabilirim 2.40 - 2.70 olta almayı düşünüyorum bütçem 600tl set halinde alıcam sanırım decathlondan araştırma yaptım gözüme bu olta takıldı
(link)
Linkte sadece kamış var. Set yok. Haberiniz olsun

Bu işe yeni başlıyorsan kamış, makine, ip, sahte, fc misina derken en az 3000 lira ayırman gerek.

hocam motoruda içinde gidip öğrenmiştim
sizce ne kadar bütçe ayırmalıyım
Okuma alaris 30, fladen ekstra Flex 2.40 cm 10-30 Gr, kendo spining 8x ip. Bunlar işini görür bence. Fiyat performans açısından iyi olur bence

(link)

Bende de bunun 3.20 olanı var. Kalama ayarı arkadan, pek başarılı gelmedi bana... Güzel bir kamış ama hangi avcılığa göre? Kesinlikle LRF ve spin için değil tabi ki... Beklemeli ve şamandıralı avlar için iyidir. Hatta bu set ile hasbel kader turna takılmıştı ancak hiçbir aksiyon olmadan zevk almadan çektim balığı.
Sazan için kullanılır ama trofe de kamış kırılabilir.

Başlangıç için iyi, trofe için yetersiz kalır

Decatlon ürünlerine güvenirim her zaman. Fiyatına göre oldukça kaliteli ürünleri var.
Durduk yere saçma sapan zamlar da yapmıyorlar.

Bence al ve dene hocam. Olta oltadır bana göre. Önemli olan temiz kullanman ve bakımlı olmasıdır.
Ben de 50 tl'lik takımla başlamıştım. Evet kolumu ağrıttı falan ama epey balık tutmuştum o takımla. Profilimdeki levrek dahil.

Hiç oltadan 1 olta her zaman daha iyidir 🙂

Arkadaşım 400-600 liraya alacağın set malzeme kalitesinden dolayı 6 ay içinde infilak olacaktır. Ülkenin durumu da malum 6 ay sonra aynı seti 800-900 liraya alabileceksin. En iyisi şuanda olabiliyorsa bütçeyi biraz artırıp ortalama bir set yapman. Benim sana tavsiyem şu şekilde bu kesinlikle kullanmış olduğum bir set ve gayet kalitelidir.

Fujin sniper 240 10-40 atarlı kamış 572tl
n11'den Fujin Sniper 240Cm 10-40Gr Spin Kamış Fsn-802M seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link).
Shimano fx 4000 makine 425 TL

Shimano Fx 4000 Fc Spin Olta Makinesi 468,00 TL yerine 447,37 TL
(link)

Kendo 8x spinning 0.15 ip 188 TL
n11'den Kendo Spinning 8X Fighting 150 Mt Örgü Ip (Apple Green) (459073740) seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)

Bütçeni nerdeyse iki katı aşıyor ama kaliteli bir sete ulaşıyorsun

Back