Omuz Çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fthdmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kaslar ve lifler hAsar göreceği için bir müddet dinlendirin . Dinlendirmeden kasıt hiç kullanmamanız değil; omuz eklemi çok hızlı donan bir eklem hareketsiz kalırsa daha büyük sıkıntılar çekebilirsiniz ve sonrasında ağrılarınız geçtiğinde fizik tedavi hareketleri ile güçlendirin . Tekrar olma ihtimalinde zaten ameliyat olmak zorunda kalıyorsunuz genelde çünkü labrum yırtığı ve gevşemiz omuz eklemini eski haline getiriyorlar ve bu ameliyatta korkulcak bir ameliyat değil 3 tane delikten atroskopik olarak yapılıyor. Ama kötüyü düşünmeyin ve dinlenin. Geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun,herkes kenara çekilsin 'ağaçtan düşenin derdini ağaçtan düşen anlarmış' ben de geldim 🙂
Yazın sağ omzum çıktı acilde ortopedi uzmanı 30 saniyede taktı. Omuzluk vermişti 1,5 gün taktım.Ama tam iyileşme diye bir şey olmayabilir çünki zorlamaya gelmiyor ..Geceleri üzerine yattığımda uyanınca yine çıktı diye korkarak kendime doğru çekiyorum ki şükür yerinde,sadece ağrımış 🙂
tekrar edbilir dediler çevremdekiler ,nasip bakalım.
Hastaneye gidince ilk aklıma gelen şey 'eyvah oltayı nasıl atacağız hem de sağ kolum çıktı' oldu 😀

Geçmiş olsun ,

5 omuz çıkığı yaşayan birisi olarak tekrarlama ihtimali yuksek diyebilirim . En az iki hafta askılık kullanamanızda fayda vardır . bir hafta agrı sızı yapabilir , sonrası için 3-4 ay ağır bir şey kaldırmayın . Daha sonrası içinde muhakkak kasları kuvvetli tutacak hafif egzersizler yapın . Hayatınızın kalan kısmında da yapacagınız kol omuz haraketlerine dikkat edin . Aynı yerden tekrarlamasın , omuz başının yırtıgın oldugu yere gelecek şekilde ki haraketlerden kaçının .

herkese teşekkür ederim doktor iyileşme sürecinin 4-6 hafta olacağını bu süre diliminde omuzlukla dolaşmamı tembihledi ağrım var bugün tam 1 hafta oldu gece uykularım bölük pörçük şu an ilerisi için duyumlar malesef beni ürkütüyor sanırım sol kol ile olta atma alıştırmalarına başlamalıyım 🙂)

Back