Otelde Balık Tutsak Ayıp Olur Mu?

Gecen sene Alanyada lux bir otelde teleskobik spinle aksam 11 den sonra sabah 5 ten 7 ye guzel avlar yapmistim. Bolca ispendek saldirisi yasamistim ispendek - yakala birak avlari yapmistim. Gece wtd ye ispendenlerin saldiri orani beni sasirtmisti. Ustelik derinlik 5m civariydi.

Tabi kayda deger bi balik yakalasaydim da salacaktim. Otelin ascisina pisir diyemezdim sonucta

Hocam yapabilirsiniz gayet. Tatildesiniz. Kafa dinlemek için kimseye bir zararınız olmadığı sürece mis gibi takılın 😀 Ayıplığını ne yapacaksınız o insanları bir daha görmeyeceksiniz bile 😀

Vallahi ben her tatilde hem spin takımımı hem zipkinimi goturuyorum.Gun içinde 3-4 tur yapıp guzel çipura ve levrek vuruyorum.Vurdugum baliklari dipte guvenli bir demir vs bir yere dizgi ile birakiyorum hem canlı kaliyorlar hem cok dikkat cekmiyor.Aksam baliklarin yarisini mutfak şefine hediye verdimi mangalda pişirip bana işaret ettiğinde gidip aliyorum 🙂🙂

Son düzenleme:
Halen rezervasyon falan yapmadıysanız tatil planınızı gözden geçirin derim. Biz 5 yıldızlı otel tatillerini çoktan geride bıraktık. Daha uygun fiyatlı 3 yıldızlı otelde yarım pansiyon hatta havuzu olmayan bir pansiyona gidiyorsun. Çevre gezileri ve tekne turları yapıyorsun, istediğin yerde de balık avı yapabilirsin. Otele bir dünya para verince hiçbir yer göremiyorsun tıka basa açık büfe yemekler yiyip +3-4 kg olarak dönersin. Ama tabi küçük çocuk varsa onlar için kaydıraklı falan bir otel lazım.

Arkadaşlar geçen yaz için açmıştım konuyu.
Turgutreis’te bir oteldi.
Gündüz denize gözlükle girip keşif yaptım.
Çok bol ve iri balıklar vardı.
Tabi gündüz gördüğüm cinsler sarpa, kefal ve tam cinsini bilemediğim iri ispariye benzeyen balıklardı.
Sarpalar yosun tarlası gibi bir kısımda çok bol miktardaydılar. Boyutlar çok iriydi.
Kefaller çok fazla sayıda olmamakla birlikte 2’li 3,lü timler şeklinde geziniyorlardı ve gördüğüm en büyük kefallerdi. Bir tane uzaktan tek gezen gördüm. O dev gibiydi. Kefal olmasını umuyorum onun. Değildir levrek yaa. Yok yok levrek değildi.

Bu keşif balık açısından bol olsada avlayabileceğim bir balık görememiş olmak üzdü.

Yine de sabah erkenden iskeleye gittim. Bodrumlu bir amca ile ahbap olduk. Ekmeğe Kıbrıs sarmış. Bir kaç kefal aldı. Ben de spin yaptım ama nafile.

Ne ayıbı , tatil bu, tatilene neden gidilir, (benim için balık tutmak) dinlenmek kafayı resetlemek. nasıl yapılır illaki BALIK tutarak.

vallahi gençliğimde "tecrübesizlik işte" yoğut kovası ile solucan götürmüştüm... :islik:🤢 bi ara odaya biraz koku saldı ama🙁 ... :krnz: bahanesiyle hemen bakışlar altında elimde olta ile denize geçtim. 👍 sahilde hazırlığı yapar iken solucan kovasını actım... 😀😆:kptmya: ne göreyim bütün solucanlar sıcaktan buharlaşmış.👎:aglyrmngaa::uzgnm: düştuğum duruma bak. yem de yok.... 😱 ama ben ne yaptım. elimde bir ışıkla şen zonk kenarlarındaki bütün çöpleri dolaştım. yem için kullanacağım bir şey varmı diye... 😀😛😎
o balık tutulacak... 😀😉

bende çok anı var bu konu üzerinde :kptmya:

balayı münasebetiyle gittiğimiz otelde çalışanlar bahşiş kopartmak için dönelerken, bi garsonu çağırıp cebimden bi miktar cıkartıp verdim. genç arkadaş yüzünde bi tebetsümle,
- nasıl yardımcı olabilirim .. derken ben hemen sıraladım.
- yarım tavuk göğüsü, bi çay bardağı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ, bir kaç poşet.😎😆

o arkadaş benden bambaşka bir şeyler, talepler bekliyordu ellağam... ne olduğunu neden olduğunu bile anlayamadı...😕😱:naslyany:

- balık (avcılık) dedim.

bir kaç saniye içersinde yüzünde farklı duygular beliri verdi.. bi şaşırdı, düşündü, gülesi geldi, gülüşü yuttu, utandı, bişeyler demek istedi 😀😀😀 diyemedi... derken tamam bile diyemedi...😳 gitti. muhtemelen köşeyi dönünce basmıştır kahkayı..:snzdglsn::snzdglsn::ckskc:

hanı benden klasık balayı ruhuna giden bir şeyler isteyecek zannetti ellagam ... o yüzden arkadaşın baya garibine/ komiğine gitti ...

Tabi arkadaşın düşünmediği bi nokta var o da talebim her ne kadar klasık balayı ruhuna gitmeyen bir talep olsada eşimde balık avını sever, dolayısıyla benim talebim ilk başta garıp gibi görünsede ... 🙂

Oltanızı alın...
rastgele.

Son düzenleme:
Ben bu yil benim afacanla fethiye yaptim butun takimlari ve spini aldim. Ama adi ustunde afacan bi saat birakmadi beni.
Hanima dedim uşak(karadenizli olmayanlar icin erkek cocuk demek 🙂 ) anaya duskundur. La bi birakmadi beni iki gidip olta atayim. Sizin anlicaniz havesim kursagimda kalip geri dondum. 🙁

Ben bu yil benim afacanla fethiye yaptim butun takimlari ve spini aldim. Ama adi ustunde afacan bi saat birakmadi beni.
Hanima dedim uşak(karadenizli olmayanlar icin erkek cocuk demek 🙂 ) anaya duskundur. La bi birakmadi beni iki gidip olta atayim. Sizin anlicaniz havesim kursagimda kalip geri dondum. 🙁
Valla haklısın, çocukla olmuyor. Şunun şurasında 1 hafta 10gün tatilim var çocukları oraya götür buraya götür olta atmaya fırsat bulamıyorum. Şnorkelle izliyoruz artık.

Benim kaldığım otel müsade etmemişti. İğneler koparsa filan sıkıntı yaratabilir demişlerdi. İskeleninin altı çipura levrek kaynıyordu. Şnorkelle seyretmekle yetinmiştim. Otel dışında gündüz denememizdede bulunduğumuz mevkideki rüzgardan doğru dürüst atış yapamayınca balık macerası hüsranla bitmişti. Allah kısmet ederse o bölgede bir şekilde av yapacağım ama bakalım ne zaman. Bu arada otelin alakart restoranında akşam yemeği yerken yandaki ufak otelin iskelesinde kiloya yakın çipuralar almışlardı. Artık müşterimi otel çalışanı mı bilmiyorum.

Back