Özgür Arslan – Silivri – 2013

njA4n14.jpeg
ynyK9d7.jpeg
sırada liman kaydı ve motor tamiri var. Önümüzdeki haftanın ortasında bu işleri çözüp denemeler yapmak niyetim.

motor ali kaptan'ın beni ve motoru alıp ayhan ustaya götürmesi sayesinde halloldu. sorun karbüratördeki benzinin sezon boyu durduğu için tortu yapmasıymış. sezon sonunda motorun pervanesini büyük bir kovaya koyup benzine bağlamadan içindeki benzin bitene kadar çalıştırmak gerekiyormuş. ayrıca kapağı açık bırakarak üzerine kuru bir bez örtün d nem açısından faydası olurmuş. motoru ali kaptan'ın yardımları sayesinde ayağımın tozuyla sağlığına kavuşturmak sevincini ve bu bilgileri paylaşmak istedim.

NJzdxQk.jpeg
qSCemue.jpeg
istanbul boğazı av raporları konu başlığında sebebi paylaşıldı. Bu aylarda görülen organik kaynaklı bir toksik madde imiş. Sahil kırmızı... Yirmi otuz metre ileride düzeliyor suyun rengi...

İki küçük zargana aldık, geri bıraktık canlı iken.deniz onbeş metre derinliklere kadar pis, beş metre derinliğe kadar kırmızı. Rüzgar yok, hava durgun, deniz göl gibi. O sığ pislikte balıklar var, zannediyorum ki kefal. Bu pislikten ötürü açıkdık zarganaları normalde tuttuğumuz yerden çok açıkta aldık. Olta misinasıhavada it dalaşı yapan martılardan birine dolandı. İlk kez başıma geliyor. Çok zor kurtardık hayvanı, neyse ki uçtu. Uçmadan önce yirmi dskka başında bekledik uösun diye...
a0rI5hj.jpeg

İyBu aralar tekneyi indirip, balığa çıkacak kadar keyifli bir ruh halinde olmadığımdan sadece kafamı dağıtmak için iskeleden zargana avlamaya çalıştım.
CXBtqDR.jpeg
MJRzXNw.jpeg
bu size ne anlattı? Zargana var, bu çok da önemli bir av ve bilgi değil. Sadece ileride bu tarihe baktığımda,ne yaptığımı görmek için paylaştım. Aslında bu konu başlığında bencilim, kendime yazıyorum.Diğer konu başlıklarında, açtığım ve katıldığım,ziyadesi ile paylaştığımdan, bu özerkliği hak ettiğimi düşünüyorum. Bu konu başlığı benim not defterim. Umarım siteye bir gün bir şey olmaz...

o iskele gece kaya kurdu ile güzel karagöz ve eşkina yapıyor

İyBu aralar tekneyi indirip, balığa çıkacak kadar keyifli bir ruh halinde olmadığımdan sadece kafamı dağıtmak için iskeleden zargana avlamaya çalıştım.
CXBtqDR.jpeg
MJRzXNw.jpeg
bu size ne anlattı? Zargana var, bu çok da önemli bir av ve bilgi değil. Sadece ileride bu tarihe baktığımda,ne yaptığımı görmek için paylaştım. Aslında bu konu başlığında bencilim, kendime yazıyorum.Diğer konu başlıklarında, açtığım ve katıldığım,ziyadesi ile paylaştığımdan, bu özerkliği hak ettiğimi düşünüyorum. Bu konu başlığı benim not defterim. Umarım siteye bir gün bir şey olmaz...

Hayırlı günler diliyorum Özgür bey, Sizi sanırım forma üye olmadan öncede misafir olarak bu forma girdiğimde yazılarınızdan tanıma fırsatım oldu. Zor görünen konulara bulduğunuz çözümlerinizden. 🙂
Öncelikle sağlık konusunda ki sıkıntılarınızdan dolayı büyük geçmiş olsun. Av konusunda bir şey yazmayacağım benim asıl yazmak istediğim konuyu dağıtmasın diye. Size küçük bir anımı anlatacağım ışık tutar inşallah 😉
2 yıl kadar önce, 4 arkadaş gece balık avına gittik kıyıdan. Bereketli bir av oldu ve ben o gün 8 adet Minekop ( Karakulak ) yakaladım.
Minekop ve Eşkina bu iki türde aynı familyadan, daha önceleri de duymuştum bu balıkların beyninden çıkartılan taşların ezilip içildiği zaman böbrekte olan taşları düşürdüğünü.
Bizimle gelen abimiz biraz bilgisine fazla güvenir. Balıkları yol boyunca anlattı bana bendende taşlarını çıkartıp vermemi rica etti. Kırmadım 1 gün sonra verdim. 😀
Benim için komedi sizin içinse çözüm olacak konu burada başlıyor.
Abimiz benden bu taşları komşusu için istemiş oda sizin gibi böbrek taşlarından sorunu olan birisiymiş ancak çekindiği için kabul etmemiş. Abimiz de sağolsun meraklı ya, Limon un suyunu sıktıktan sonra 1 gün bu suyun içinde eritmiş taşları. Sonra afiyetle içmiş.
Ertesi gün geldi yüzü tarif edilemez derecede sarı. Hayırdır abi hastamısın dedim ve bana cevap bile veremeden acile götürdük. Teşhis " Böbrek taşı düşürüyor "
Siz bilirsiniz tabii karar sizin ama, bu bahsettiğim abimizin böbrek taşı gibi bir problemi bile yokken bu duruma getiren bir çözüm sizinde derdinize çare olur diye düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun.......

Back