çok çok teşekkürler sadece şunu anlamadım 30 -40 metrelerde arıyorum demişsiniz.benin sormak istediğim burdaki 30 -40 metreler su seviyesinin altımdaki derinlikmi ? maket balık 30 metre aşağıdanmı yüzdürülüyor ? yani sizin balığı aradığınız derinlik seviyeleri değil.yoksa balığı 50 metre salım yaptıktan sonra rolanti hızında nereye denk geliyorsa orasımı ? yani siz sırtı esnasında balık su seviyesinden kaç metre aşağılarda oluyor ? bu konuda bir tahmininiz varmı ?
değerli bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim.sırtı yapma hep ilgi alanıma girmiş hem tecrübem ve bilgim olmayışı hemde dip balığında yeterli miktarda balık tuttuğum için hep ötelediğim bir av şekli olmuştur.bir kaç kez av dönüşü karambole balığı saldım iki defa lambuka yakalamıştım daha sonra av dönüşlerinde denk gelmediği için heralde ya hata yapıyorum yada balık yok eve geç dönmeyim diye vazgeçmiştim. yazıyı yazdıktan sonra verilen cevapları gözden geçirirken dalış mesafesi 90 - 180 cm şeklindeki acıklamanazı gördüm.sanırım aradığım cevabı zaten vermişsiniz.yani aslında bunca yazdığım sorunun cevabı zaten verilmiş.bak işte burda bile tecrübe olmayışı farkettiriyor 🙂 ama emin olmak için balık su seviyesinden sırtı yaparken hızımıza göre 90- 180 cm arası bir alttan bizi takip ediyor doğrumu anlamışım ?