B
budun
Misafir
aynen katılıyorum. boğaza gitmekte yeterli olmuyor artık. sakin yer bulmak çok zor . verimli olan yerlerinde müdavimleri araya sokmuyor.Tebrik ederim.Çok güzel avlar yapmışsınız. Bende bir iş için cuma günü istanbula gelmiştim. Tabi cumartesi günü doğru boğaza indim. Sitedeki haberlere bakarsan enaz 4 palamut garanti diyordum.Çubukluda köprüden demirbank tesislerine kadar en az 500 kişi sıralanmış. Koyda palamutlar oynak yapıyor ama tekneler nerdeyse kıyıya çıkacak.Tabi oltacılar taktirlerini iletiyorlar amayapacak birşey yok.Fakat baştan sona dolaştım 500 kişinin tuttuğu balık sadece 6-7 palamut . Öyle adam başı 4-10-16 adet hayal.Hava
kararınca çinekop var diye mantarlı oltaya başladılar.Oda verimli bir av değildi.Birkaç kişi 2-3 tane tuttu.Sonra karşıya geçtim.Emirganda sütişin önünde mantarlı olta atanları gece yarısı kontrol ettim.En az 50-60 kişi avlanıyordu.Çoğu boştu.Ençok tutan 3 adet yakalamıştı. Milleti böyle kalabalık görünce zannediyorsunki oltayı atınca balıklar sıraya geçmiş sende seçerek alıyorsun. Bütün gün at çekten sonra ağrıyan omuzlarımı dinlendirirken Edremit körfezi tekne avcılığıma şükrettim. Boğazda ne yaptın derseniz tuttuğum birkaç istavriti yemli avlanacak olan oradaki bir arkadaşa verdim. Sakın avlağınızı açıklamayın .Bilindik yerlerin hali bu.
Rastgele