Pazar sabahi erken kalkip, 1 saat araba surus masafesinde olan iskeleye gittim. Kucuk bir iskele ama birbirine saygili ! 4 kisi balik tutabilir.
Iki kisi 4 er kamisi iskeleye yaymislar, bir sonra gelenin duracagi hicbir yer yok.
Hava yeni isiyo, geri de donemem, suradan bir olta atabilirmiyim diye sordum. Iskeledeki sahislardan biri yuzume bakmadan; " arkadan at" dedi.
Caresiz malzemeleri birakip bir takim ile iskelenin arka kismindan, karaya paralel balik turmaya basladim. Paralel diyorum cunku iskelede her yone olta atmislar, tam 8 tane kamis.
Ilk 5 dakikada cok guzel sayilacak bir balik yakalayip buzluguma attim. Yine ayni oltamla, yarim saat sonra, yasadigim eyalette gorulmeyen, yakalamasi cok zor, bir o kadar da kiymetli O baligi da yakaladim.
Sabah saat 4 den o zamana kadar bir vurus bile alamayan bu iki sahisin hayret bakislari arasinda malzemelerimi toparlayip cantamda cok iyi iki balik ile eve dondum.
Acgozluluk, saygisizlik bazan oyle bir cezalandiriliyo ki, ugrassaniz bu kadar guzel yapamazsiniz.
Umarim bu iki sahis ben cok uğ rasmasam da alabilecekleri en mukemmel dersi almislardir. Ve ben inaniyorum ki Allah beni O iskeleye ki gidebilecegim cok yer varken, bu iki sahisa hayatlarinin dersini vermek icin yolladi.
Izleyin siz karar verin...