Pendik'den Selamlar

Ben muhafazakar avcılardanım. Yani surfcasting avcısıyım. 2012'den beri şaşmaz bende eski usul avlanma alışkanlığı. 🙂 Bu bağlamda sana LRF ve Spin disiplini ile avlanan arkadaşlar fazlasıyla yardımcı olacaklardır.
ANCAK; hobiye yeni başlayan birisi olarak BÜYÜK BALIK hayaliyle yola çıkıyorsanız muazzam yanlış yapıyorsunuz bence. Ki bu şekilde başlayıp çok kısa sürede pes eden, bu hobiye elveda diyen sayısız insan tanırım.
Hangi disiplin ile başlayacak olursanız olun, önce atış, düğüm, takım bağlama, iğne yem seçimi vesaire gibi başlangıç ayrıntılarında kendinizi geliştirmeli, istavrit ve benzeri ufak balıkları hedef balık olarak görmeli, aradan geçecek seneler ve düzenli ava çıkmalar sonrası BÜYÜK dediğiniz balıkları hedeflemelisiniz.
Bunlar benim görüşlerimdir.
çok haklısınız teşekkür ederim elimde bir takımda surfcasting var onu da kullanmak istiyorum pendik civarında nerede hangi takımla hangi ağırlıkla hangi saatlerde avlanmamı önerirsiniz? önceden kadıköyde oturuyordum beylerbeyine gidiyorduk ama bu civarda uzun zamandır balık tutmuyorum tekrardan başlamak istiyorum

Bu takvim özelinde yani eylül ayı itibariyle Pendik civarında at-çek ile istavrit denemeleri yapabilirsiniz. Onun harici boru kurdu yahut 8LiveBait deniz solucanı ile eşkinaya çalışabilirsiniz. Ancak eşkina avı birçok farklı ayrıntıya fazlasıyla dikkat edilmesi gereken bir av olduğundan, bu hobide yeni iseniz bir bilen eşliğinde denemeniz önemlidir.

Ben bu hatta Tuzla-Maltepe-Caddebostan-Kalamış harici bir merada aktif olarak avlanmadığımdan ilk aklıma gelenler bunlar.
At-çek ile istavrit avını sabah hava aydınlandıktan itibaren kararana dek, eşkina avını ise tam zıttı hava karanlık olduğu sürece yapabilirsiniz. Bir şey daha eklemek isterim ki, burada olsun bir başka sosyal mecra platformu yahut Whatsapp üzerinden olsun fark etmez; en sağlıklı ve en başarılı yöntem bizzat sahada pratik yapmak, bizzat sahada bir bilen ile ve sonsuz sabır ile denemelere başlamaktır.

çok haklısınız teşekkür ederim elimde bir takımda surfcasting var onu da kullanmak istiyorum pendik civarında nerede hangi takımla hangi ağırlıkla hangi saatlerde avlanmamı önerirsiniz? önceden kadıköyde oturuyordum beylerbeyine gidiyorduk ama bu civarda uzun zamandır balık tutmuyorum tekrardan başlamak istiyorum

Bence ilk etapta elinizdeki takımı kullanarak avı zahmetsiz, bol bulunan bir balık hedefleyip balık tutma zevkini tekrar tadın derim. Erden hocamın dediği gibi istavrit hedefleyebilirsiniz. Büyük balık tutmak istiyorsanız kefal avlamayı denemenizi öneririm.

Kefal avı için başlangıç olarak basit ve etkili yöntem kıbrıs takımıdır. Takımı kurmadan etrafa birkaç parça ekmek atıp kefaller yemeye geliyor mu diye bakın, kefal hareketleri varsa ekmeğin dış kısmı süngere gelecek şekilde bir kat ekmek sarıp, iğneleri üzerine sarın ve son iğneyi batırın. Balık çok yakınlardaysa direk atmayı deneyebilirsiniz, daha uzağa gitmesi için ekmeği hafifçe ıslatabilirsiniz. Akıntıda ekmeğin sürüklenmesini istemiyorsanız veya daha da uzağa atmak istiyorsanız klipsten önce 30-40 gram gezer kurşun takın. Gezer kurşun dibe batıp ekmeğin sağa sola gitmesini engeller. Kefal deniz kabarırken, gün doğumunda ve batımında ekstradan aktif olur. Çalkantılı, rüzgarlı havayı pek sevmez ama bunun dışında gece dahil günün her saati kefal avlanabiliyor.

Merhaba hobidaşlar herkese iyi akşamlar spin avcılığına iki ay önce başladım araştırmalar yaparken bu siteyi gördüm ve aranıza katılmak istedim bilgi paylaşımı ve sohbetler çok hoş umarım böylede devam eder 👋☺

Son düzenleme:
Back