Plaj Levrekleri Bilmem Kaç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murattp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
karaburun konak 100 km konak bostanlı 25 km yaklaşık 125 km yapar fakat mesafeyi karaburunun karareis balıklıova veya gerence gibi hangi yer olduğuna göre değişir.ben bu km uzaklıkta izmire en uygun balık çiftliği noktasından baktım.ama zaten amacım konuya renk katmaktı 🙂 rast gelsin

Her ikisi için de geçerli meraya geldiğimde sabah ezanına yarım saat filan olur.
Hazırlık meranın incelenmesi filan ezan başladığında oltam suda dır.
Güneş doğana kadar balıklar (yemlikler) çoğunlukla durur levrekte ağır akarak yemi alır.
İlk üç atışta merada balık olup olmadığı belli olur. Levrek var ise sahtenin hareketinden etkilenir ve varlığını belli eder.
Dediğim gibi duran balığın suyunu okuyamıyorum. Bu yüzden karanlıkta kullandığım yöntem budur.
Atış yaptığımda sahteyi görebilecek kadar hava aydınlandığında ise muhakkak suyu okurum çünkü hem levrek ve hem de yemlik balıkların suyunu ararım bulmadan da oltamı atmam suyu bulduğumda ise %90 balığı alırım
Levrek de sürü oluşturmayı sever.
Bireyler max 1,5-2 kg olur
Daha büyük levrekler ikili üçlü veya tek gezerler 10 yaşından büyük olduğu için çok deneyimlidir. Üreme dönemine girene kadar sahte ile kandırmak çok zordur.
Üreme dönemine girdiğinde hormonlar yüzünden çok atak ve tedbirsiz olur.
Suyunu belli eder.
Yine dağıldım sorunun cevabı evet oltamı suyla buluşturmadan merada levrek olup olmadığını yüksek olasılıkla doğru tahmin ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Acayip etkilenmiş durumdayım.

Back