Plajda yemli avlarda oltanin ucunun oynamasi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ali Ç
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ali Ç

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
Selamün aleyküm. Ben Duzce Akçakoca bölgesinde yemli lüfer avı yapıyorum burada plajlarda ufak bir dalga olsa bile 100 Gr normal kursun atmama rağmen oltanın ucu sürekli oynuyor bunun sebebi tam olarak nedir tripot kullanıyorum ama balık vurup vurmadigini anlayamıyorum olta sürekli oynuyor. Bir yerden piramit kursun kullan diye bi öneri geldi ama burada tecrübeli arkadaşlara sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim

kullandığınız kurşun tipi nedir? surf kurşunlar genelde yuvarlak olur. bu da dalgalı havada suyun dibinde sürüklenmesine yol açar. ayrıca kurşun ağırlığı avlandığınız bölgedeki hava durumu, dalga boyu vs uygun değilse bu da aynı şekilde kurşunun sürüklenmesine yol açabilir.

Kum kurşunu kullanabilirsiniz ama sizin sorununuz sanırım oltanızın ucu hassas olmasından kaynaklanıyor. Ucu biraz sert bir kamış tercih ederseniz sorun ortadan kalkar.

Selamün aleyküm. Ben Duzce Akçakoca bölgesinde yemli lüfer avı yapıyorum burada plajlarda ufak bir dalga olsa bile 100 Gr normal kursun atmama rağmen oltanın ucu sürekli oynuyor bunun sebebi tam olarak nedir tripot kullanıyorum ama balık vurup vurmadigini anlayamıyorum olta sürekli oynuyor. Bir yerden piramit kursun kullan diye bi öneri geldi ama burada tecrübeli arkadaşlara sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim

- Kullandığınız kamışı yazmamışsınız!
- Kamış boyu, minumum ve maksimum atarı nedir?
Buna rağmen söylenebilecek en iyi tahmin çok ince ve hibrit uçlu bir kamış kullandığınız içindir.

Kum kurşunu kullanabilirsiniz ama sizin sorununuz sanırım oltanızın ucu hassas olmasından kaynaklanıyor. Ucu biraz sert bir kamış tercih ederseniz sorun ortadan kalkar.
Sert oktan var ceymar 3 parça sırf. Kursun sorunu çözer mi misinanın suya girdigi yerde dalga misinayi vurursa oynama yapmaz mi

- Kullandığınız kamışı yazmamışsınız!
- Kamış boyu, minumum ve maksimum atarı nedir?
Buna rağmen söylenebilecek en iyi tahmin çok ince ve hibrit uçlu bir kamış kullandığınız içindir.
Albastarin Tharacurus kanısını kullanıyorum 100-250 atar

Sert oktan var ceymar 3 parça sırf. Kursun sorunu çözer mi misinanın suya girdigi yerde dalga misinayi vurursa oynama yapmaz mi
piramit kurşunlar köşeli olduğu için daha az oynama yapar en kötü telli kurşunlar var çapa gibi görev görüyor onlar olabilir ama diğer kullanıcıların dediği gibi ince uçlu bi kamış kullanıyorsanız onun etkisi de çok olur. dalga misinayı bile gerdirse vuruş var gibi görünür.

Albastarin Tharacurus kanısını kullanıyorum 100-250 atar

Daha bu cumartesi-pazar Daiwa Procaster ve sizin de bahsettiğiniz Albastar Trachurus ile birlikte Şile'de adam döven fırtına, sağanak ve dev dalgalara karşı av yaptım.
150 Gram ile başladığım avda Albastar Trachurus kamışın ucu rahmetli Azer Bülbül gibi titriyor, salıncak gibi bir aşağı bir yukarı sallanıyordu. Akabinde 175 Gram ve daha sonra 200 Gram, 225 Gram'a yükselttiğim kurşun gramajı sizin tabirinizle oltanın ucunun sürekli titremesine bir nebze çare olsa da yine de o sallantı, balık vuruyormuş gibi yanıltmasına %100 çözüm sunmadı.

Oltanın maksimum atarı ve keza benim %100 florakarbondan yaptığım 0.30 bedenli eşkina takımımı göz önünde bulundurunca 225 Gram üzerine çıkamadım, 3 tane zil takarak ve oltaların başında saatlerce hiç oturmadan ayakta durarak av yapmak zorunda kaldım. Gelen minekop, gelen iskorpit bile yeme bakmak için oltayı karaya çektiğimde fark ettiğim avlar oldu.
Öyle ki, olta alarmını dahi takamıyordum çünkü bahsettiğiniz oltanın ucundaki sürekli oynama hali alarmı da öttürüp duruyordu. 🙂

Yani bence sorun dalganın şiddeti ve kurşun gramajının buna karşı yetersiz kalmasından ibaret.

Yuki A9 tubular ile geçen hafta şilede av yaptım kum kurşunu bulamadığım için armut kurşun kullandım 200 230 gr lara çıkmama rağmen oltanın o sallanmasını engelleyemedim 😀 surf avında çok tecrübeli olmadığım için avı da makara muhabbete çevirdiğimiz için pek aldırış etmedim surf işi ayrı bir sanat

Yuki A9 tubular ile geçen hafta şilede av yaptım kum kurşunu bulamadığım için armut kurşun kullandım 200 230 gr lara çıkmama rağmen oltanın o sallanmasını engelleyemedim 😀 surf avında çok tecrübeli olmadığım için avı da makara muhabbete çevirdiğimiz için pek aldırış etmedim surf işi ayrı bir sanat

Arkamdaki tepede bir arkadaşıyla çay-kahve içerek en az 2-3 saat oturan sen miydin?

Back