Yok abi in cin top oynuyordu benim olduğum yerdeArkamdaki tepede bir arkadaşıyla çay-kahve içerek en az 2-3 saat oturan sen miydin?
Yok abi in cin top oynuyordu benim olduğum yerdeArkamdaki tepede bir arkadaşıyla çay-kahve içerek en az 2-3 saat oturan sen miydin?
Albastarin Tharacurus kanısını kullanıyorum 100-250 atar
Plaj, kıyı gibi meralarda aşırı dalganın olduğu yerde (hele dalga ve rüzgarın hiç hız kesmediği şilede 😱) mümkünsa kum dikeni yada kamışı biraz daha yükseğe kaldıran tripotlar kullanmakta fayda var.Yuki A9 tubular ile geçen hafta şilede av yaptım kum kurşunu bulamadığım için armut kurşun kullandım 200 230 gr lara çıkmama rağmen oltanın o sallanmasını engelleyemedim 😀 surf avında çok tecrübeli olmadığım için avı da makara muhabbete çevirdiğimiz için pek aldırış etmedim surf işi ayrı bir sanat

O kamışın (trachutus) normal yapısı o. Yani ucu çok ince. Boğazda çaparide en az 4-5 kişide 100-125 gr kurşun ile kamışın ucunu kıranlar gördüm. Değil surf kurşun, telli kurşun, piramit kurşun, denize TONOZ dökseniz ııhh. Hafif dalgadada, akıntıdada titrer.
Trachurus yemli av için değil, çapari kamışıdır. Ucu çok hassas ve incedir. Dediğim gibi 125 gram ile biraz asılsanız ucunu dahi kırabilirsiniz.
İmkanlar dahilinde mümkünse meranıza uygun daha sert uçlu bir kamış edinin.
Normalde Mersin'de durgun sayılabilecek sularda av yaptım kum üstünde oradaki acı tecrübeler beni kum dikenine yönlendirdi arka dayaması olmayan tripod larda devrilme kamışın uçması durumu oluyor yada dediğiniz gibi ip dalga altına giriyor ve zedeleniyor.Plaj, kıyı gibi meralarda aşırı dalganın olduğu yerde (hele dalga ve rüzgarın hiç hız kesmediği şilede 😱) mümkünsa kum dikeni yada kamışı biraz daha yükseğe kaldıran tripotlar kullanmakta fayda var.
Bizim boğazda kullandığımız klasik -basit yatık tripotlardan bahsetmiyorum. İpi yada misinayı sürekli kıyıyı döven dalgaların üstünde tutmak ipi dalga ile daha az buluşturma adına kum dikeni daha etkili. Tabii telli kurşun, piramit kurşun, kum kurşunu vs. fayda ve etkisi çok büyük.
RASTGELSİN.
126860 dosyayı görüntüle
225 Gram ile kırmamış olmam ve keza 0.30 florakarbon bedeni de koparmamış olmam başarı desene. 🙂
Ama 175 Gram sonrası hiç asılmadan yaptım atışları. Korkudan.
Trachurus ile gerçekten 225 grm attı iseniz bravo derim 👏🏻👏🏻👏🏻.
Beyfendi forumda bugüne dek attığım mesajlarıma, yapmış olduğum paylaşımlarıma bir göz atmanızı rica edeceğim sizden. Yalan söyleme ihtimalimi bizzat kendiniz test edebilmeniz adına.
Merayı deşifre etme riski olmasa eşimin ve arkadaşların çektiği videolar var. Ama mera söyleme konusunda nokta nokta nokta.....!
Neyse kış geldi ve aylarca sürecek Ege avlarım başlamak üzere. Ege avlarımda Albastar Trachurus ağır gram kurşun eşliğinde size özel video çekerim diye sözümü almış olunuz beyfendi. Nasıl olsa Ege avlarımda meranın tespiti zor, özel videolarda zaten sadece arka cepheyi çekiyorum.
Hocam okuma ceymar 3 parça 4.30 kamışım var o uygun mudur plajdan yemli av icin onun ucu çok daha sert çünkü Tharacurus a görePlaj, kıyı gibi meralarda aşırı dalganın olduğu yerde (hele dalga ve rüzgarın hiç hız kesmediği şilede 😱) mümkünsa kum dikeni yada kamışı biraz daha yükseğe kaldıran tripotlar kullanmakta fayda var.
Bizim boğazda kullandığımız klasik -basit yatık tripotlardan bahsetmiyorum. İpi yada misinayı sürekli kıyıyı döven dalgaların üstünde tutmak ipi dalga ile daha az buluşturma adına kum dikeni daha etkili. Tabii telli kurşun, piramit kurşun, kum kurşunu vs. fayda ve etkisi çok büyük.
RASTGELSİN.
126860 dosyayı görüntüle
Kelimelerimi yanlış seçmiş olabilirim. Böyle bir şeyi hiç bir şekilde istemem.