Plajda yemli avlarda oltanin ucunun oynamasi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ali Ç
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Misinaya yosun takılması kaynaklı olabilir.
her ihtimalde balık vuruşu dalga ya da yosunun hareketinden farklı bir aksiyon verir oltaya.
Lüfer yeme bir anda saldırır ve kamışın ucu anlık olarak eğilip doğrularak tepki verir. Hareket nettir, basit titremeler şeklinde değildir. Lüfer avında kamışın başından ayrılamazsınız. Özellikle gece avında olta ucuna taktığınız fosforda olmalı sürekli gözünüz.

Hocam okuma ceymar 3 parça 4.30 kamışım var o uygun mudur plajdan yemli av icin onun ucu çok daha sert çünkü Tharacurus a göre

okuma ceymar 3 parça kamış çok sağlam ve mesafesi iyi, balık vuruşlarını hissettiren bir kamıştır. Boğazın o azgın akıntı rüzgar ve dalgalarında 3-4 sene yanlızca yemli avlarda kullandım. Sizi zorlayacak tek konu en iyi mesafeleri 135-140 gr ile yapıyor. Eliniz alışana kadar biraz acemilik çeksenizde (100 gr kurşuna göre) sonrasında memnun kalırsınız.
(Ayrıca eğer makinanızda çok kalın ip yada misina kullanıyorsanız ip ıslandıktan sonra ağırlaşacağı için dalga ve rüzgarda oda sallantı yapar)
RASTGELSİN.

okuma ceymar 3 parça kamış çok sağlam ve mesafesi iyi, balık vuruşlarını hissettiren bir kamıştır. Boğazın o azgın akıntı rüzgar ve dalgalarında 3-4 sene yanlızca yemli avlarda kullandım. Sizi zorlayacak tek konu en iyi mesafeleri 135-140 gr ile yapıyor. Eliniz alışana kadar biraz acemilik çeksenizde (100 gr kurşuna göre) sonrasında memnun kalırsınız.
(Ayrıca eğer makinanızda çok kalın ip yada misina kullanıyorsanız ip ıslandıktan sonra ağırlaşacağı için dalga ve rüzgarda oda sallantı yapar)
RASTGELSİN.
0.24 ip sarılı sanırım çok hatırlamıyorum makinem ceymar 65. Atış konusunda hiç skintim yok bogazda öğrendim balık tutmayı. 2 metre 130 kilo adamım istediğin her mesafeye kuruşunu atabilirim hocam 🙂

Tam olarak nerde av yapiyorsunuz? Liman mi? Cuhalli mi? Edilli mi? Ruzgar varken ve deniz yuksekken kamisi yeteri kadar kaldirmazsaniz titreme olur.. ancak kamisiniz anladigim kadariyla yemli ava musait degil.. haftaya sakin havalar var, o zaman denerseniz tam anlamiyla belli olur kamistan mi yoksa havadan mi diye.. bu ara baliklar buyuk, insallah devam eder.. Bugunun avinden bir balik fotosu ekledim 🙂 IMG_8680.jpeg

Tam olarak nerde av yapiyorsunuz? Liman mi? Cuhalli mi? Edilli mi? Ruzgar varken ve deniz yuksekken kamisi yeteri kadar kaldirmazsaniz titreme olur.. ancak kamisiniz anladigim kadariyla yemli ava musait degil.. haftaya sakin havalar var, o zaman denerseniz tam anlamiyla belli olur kamistan mi yoksa havadan mi diye.. bu ara baliklar buyuk, insallah devam eder.. Bugunun avinden bir balik fotosu ekledim 🙂 126861 dosyayı görüntüle
Maşallah hocam. Cayagzi Bülent pidenin alti kantar altı buralarda denedim olta hep oynadu ama ne piramit kursun ne de okuma ceymar oltami kullandim

O kadar yazıştıktan ve yorumlardan sonra bu konu ilgili olayı bu hafta ben yaşadım.
Perşembe günü saat 16.00 gibi yeni kamışı denemek maksadı ile meraya indim. Normalde çift kamış ile giderim. Dedim ya maksat yeni kamışı denemekti. Ciddi bir rüzgar dalga ve akıntı vardı.
Sonuçta kuruldum. Ve yemli için takımları suyla buluşturdum. Ama gelin görün oltanın ucu durmuyor. Sağa sola sürekli hafif bir kımıldama var. Özellikle dalga coştuğunda yada rüzgarın hızı arttığında oltanın ucu belirgin vaziyette oynadı.
Yeminle inanın arasanız denk gelmez yanıma gelen arkadaşta elinde trachurus kamış. Oda aynı dertten muzdarip. Oltanın ucu durmuyor. Onda uç daha fazla oynuyor. Burada forumdaki mevzuyu anlattım. “Abi benimde uç kırıldı, bu ikinci ucum“ dedi. Ama buda oynuyor dedi. Attığımız kurşun 130 gram onda, 135 gram bende. Bendeki ip 8x-014 onda 8x-016.
Sonuçta 1-2 saat durdu. Ve toplandı gitti. (Balıkta yoktu zaten)
Sonuçta şöyle bir çare buldum kendimce. Kamışa son iki yüzük arasına 75 gramlık bir kurşun ağırlık koydum.
1- rüzgar ve dalga ile dipte kurşun yerinden oynadığında araya koyduğum 75 gramlık bu kurşun boşalan ipi topladı.
2- misinanın sürekli gergin kalmasını dolayısı ile olta ucunun daha az titremesini sağladı.

KAMIŞI DENEME MAKSATLI OLMASA KESİNLİKLE PATLAK HAVADA HİBRİT UÇLU KAMIŞ İLE BALIĞA GİDİLMEZ.
Ama iki yüzük arasında kullandığım bu kurşun ağırlık olta ucunun oynamasını ciddi şekilde durdurdu.
BİLGİNİZE…
IMG_1407.jpegIMG_1423.jpegIMG_1422.jpeg

Çok mantıklı bir sistem hocam hiç aklıma gelmemişti bu. Sistemi sazan avlarında zil olarak kullanıyorlar misinayi takiyorlar

Çok mantıklı bir sistem hocam hiç aklıma gelmemişti bu. Sistemi sazan avlarında zil olarak kullanıyorlar misinayi takiyorlar

Evet. Aynen dediğiniz gibi sazan avlarında orada mandallı zil olur.
Mandal iptal - Zil iptal.
Yerine pürüzsüz bir tel olur, çengel olur (maksat ipte sürtünme yapmasın) ve attığınız kurşundan hafif bir ağırlık..
O gün benim işime çok yaradı.
Ayrıca dediğim gibi rüzgarda ipi toplayarak balon yapmasını engelledi.
RASTGELSİN.

Back