Plat.co Siparişim Geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çırak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence lrf kamış alırken tamamen avlandığın meraya göre hareket etmek lazım.

mesela balık 5-10 metrede ise zaten çok erime ihtiyacınız olmayacak.

Tasmalayacağınız hedef balıkların ebatı nedir , boğazda istavrit peşinde mi koşuyorsunuz yoksa küçük sürprizler sunan bir merada mısınız?

lrf ile birlikte 3-5 gr arası jigheadlerle hard rock fishing'e kayan bir disiplin meraknız var mı yada meranızda iri iskorpit , mırmır gibi balıklar bulunuyor mu?

lrf ile sadece dropshot tarzı mı yoksa hafif sahtelerle spin yapma beklentiniz var mı?

Bence stil ve meranıza göre hareket edip ondan sonra teknik unsurlara göre Akif abinin dediği gibi en uygun fiyata sahip kamışı almak mantıklı olabilir.Tabii daha pahalısına gücünüz yetiyorsa ne ala ..

ben mesela 0,8-10 gr aralığında biraz daha hassasiyetten ödün vererek biraz daha dayanıklı bir kamışa geçtim.Aslında amacım biraz da 240 250 cm ebatlarda kamış almak idi ama TR'de olmayınca daha fazla para vermek istemedim.

Beni açıkçası ultralight kamışlar artık cezbetmiyor , biraz erim biraz da dayanıklılık arıyorum diyebilirim ama bu tamamen benim kendi merakım ve lrf disiplini dışına kayıyor biraz.

Bence lrf kamış alırken tamamen avlandığın meraya göre hareket etmek lazım.

mesela balık 5-10 metrede ise zaten çok erime ihtiyacınız olmayacak.

Tasmalayacağınız hedef balıkların ebatı nedir , boğazda istavrit peşinde mi koşuyorsunuz yoksa küçük sürprizler sunan bir merada mısınız?

lrf ile birlikte 3-5 gr arası jigheadlerle hard rock fishing'e kayan bir disiplin meraknız var mı yada meranızda iri iskorpit , mırmır gibi balıklar bulunuyor mu?

lrf ile sadece dropshot tarzı mı yoksa hafif sahtelerle spin yapma beklentiniz var mı?

Bence stil ve meranıza göre hareket edip ondan sonra teknik unsurlara göre Akif abinin dediği gibi en uygun fiyata sahip kamışı almak mantıklı olabilir.Tabii daha pahalısına gücünüz yetiyorsa ne ala ..

ben mesela 0,8-10 gr aralığında biraz daha hassasiyetten ödün vererek biraz daha dayanıklı bir kamışa geçtim.Aslında amacım biraz da 240 250 cm ebatlarda kamış almak idi ama TR'de olmayınca daha fazla para vermek istemedim.

Beni açıkçası ultralight kamışlar artık cezbetmiyor , biraz erim biraz da dayanıklılık arıyorum diyebilirim ama bu tamamen benim kendi merakım ve lrf disiplini dışına kayıyor biraz.

Benim sıkıntım zaten sabit bir meramın olmaması. Ankara'da yaşıyorum ve o an iş gereği nereye gidiyorsam veya hafta sonu balık avı için şuraya gideyim diye nereye gitmeye karar verdiysem benim o an ki meram orası oluyor, dolayısıyla hedef balığım veya meramın özellikleri gibi dar bir çembere sahip olmadığım için maalesef nokta atışı bir kamış seçimi yapmam imkansız.

Melih bu konuya cevap vermek için oturup bir makale yazmam gerekir ki ,ne vaktim var ne de hevesim. Bazı yorumlar ve yaklaşımlar beni harbiden soğuttu. Ama, sadece senin Graphite Ledaer konusunda "inanın çok çok memnunum" demen var ya .İşte sırf bunun için paylaşımda bulunuyorum. İyi ki bu geri dönüşlerle beni ve paylaşımlarımı destekliyorsunuzda, foruma girecek isteği kendimde buluyorum. Lrf disiplinine şahsım adına gereken zamanı ve önemi veremesem de belirli bir birikime sahip olduğumu düşünüyorum.
Konuya gelirsek , kısaca bir kaç noktaya değinerek yardımcı olmaya çalışayım.
1: Bence LRF CW değeri kesinlikle 0.5 grama kadar inebilmeli. En kötü ihtimalle 1 gram dan başlamalı. Üst değer spin kamışımın alt değerini karşılıyorsa, arada piç bir 3. kamışa da gerek yok.
2: Toplam takım ağırlığında 5-10 gramın hesabının yapıldığı bir disiplinde Yavaş aksiyonlu bir kamış adamı kaliteli bir spinden daha çok yorar. Zira erim için her atış omuz üstü ve efor gerektirir. Sonuçta "bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu" ?
3: Kullanılan malzeme braidin şok emme özelliğinden yoksun oluşu ve özellikle yakın mesafeden alınan vuruşlarda, regüler kamışların yeterli esneme refleksini çabuk veremeyişi ya avın kurtulmasına yada tükürme refleksiyle sahteyi atma çabasına sebep olur.
4: Extra hızlı aksiyon belirli CW aralığında erim kaybı ve aksiyon verme sorunu doğurur
5: Aksiyonun çok yavaş veya çok hızlı kaldığı yerde tasma lama problemi doğar.
6: Kamış kırılmalarının Özellikle uç kırılmasının en sık yaşandığı disiplinde LRF kamışa ne kadar yatırım yapılmalıdır ???
Hızlıca aklıma gelenler bunlar.
SONUÇ (Benim tercihim):
1. CW aralığı 0.5 -8 olmazsa 1-10 yeterli
2. Mümkün olduğunca hafif .(Abartılmamalı)
3. Yeterince sağlam.(Abartılmamalı)
4. Fast Uç Regüler Fast aksiyonlu gövde veya Komple Fast - Reguler fast kamış.
5. Uygun fiyat aralığı.

Akif abi en iyisi Türkiye pazarında bulunan modellerden birkaç tanesini belirleyip onlar üzerinden ilerlemek en mantıklısı gibi görünüyor. Tekrar yardımınıza ihtiyacım olabilir 🙂

Benim sıkıntım zaten sabit bir meramın olmaması. Ankara'da yaşıyorum ve o an iş gereği nereye gidiyorsam veya hafta sonu balık avı için şuraya gideyim diye nereye gitmeye karar verdiysem benim o an ki meram orası oluyor, dolayısıyla hedef balığım veya meramın özellikleri gibi dar bir çembere sahip olmadığım için maalesef nokta atışı bir kamış seçimi yapmam imkansız.

Akif abi en iyisi Türkiye pazarında bulunan modellerden birkaç tanesini belirleyip onlar üzerinden ilerlemek en mantıklısı gibi görünüyor. Tekrar yardımınıza ihtiyacım olabilir 🙂
Abicim Özel mesaj attım . Fikrini söylersen ona göre hareket ederiz.

ucuz ve dayanıklı olsun , arada tatlı su avı da yaparım alabalık falan avlarım dersen crosscast 3-9 aldım ben memnunum.ama alt atış aralığından biraz feragatta bulunman gerekiyor , daiwa malesef eskisi gibi 0-10 kamışlar üretmiyor.jigheadlerle denemedim ama 12 gr'a kadar kaşık ile light spin yaptım ve 35-40 metreye erim sağladım bu açıdan beni tatmin etti.jigheadlerle 1,5-2,5 gr silikon hassasiyetini de test edince yazarım.

LRf konusunda ben de senin gibi hissediyordum hatta bluecurrent serisi hakkında epey konuştuk ama işte lrf için kullandığımız ekipmanlar çok kırılgan ve bir de parça tedarik sorunu var..hele ki sen çok seyahat ediyorsan ekstra dikkatli olman lazım.

Son düzenleme:
Melih abinin yardımıyla ben de 2017 soare ci4 500s aldım plat.co'dan sorunsuz ulaştı. Tabi bu süreç içerisinde Melih abinin başını da çok ağrıttık buradan tekrar teşekkür ederim kendilerine 🙂

Dosyalar

• 46180222_1165698116920027_5978151574709469184_o.jpg
    46180222_1165698116920027_5978151574709469184_o.jpg
    104.8 KB · Okunma: 94
Melih abinin yardımıyla ben de 2017 soare ci4 500s aldım plat.co'dan sorunsuz ulaştı. Tabi bu süreç içerisinde Melih abinin başını da çok ağrıttık buradan tekrar teşekkür ederim kendilerine 🙂

Bende bugün 2018 Soare BB söyledim. Size kaç günde ulaştı ? Birde ne kadar vergi ödediniz ?

Back