Power pro 8 slick

YGK Upgrade pe 1,5 30 lb. Siparisi veriyorum simdi. Cok merak ettim. Bir de bunu deneyelim. Tesekkurler çinekolog 🙂
Pişman olmuyacağınız bir tercih yaparsınız. Günümüz fiyatlarında en ekonomik ve en iyi ip... Üstelik japon kalitesi. Güle güle kullanın...

Ben 1.5 pe/30 lb. Olanını kullanıyorum. Gerçekten çok sağlam,yuvarlak ve atış esnasında akıcı bir ip...
Ooooo çok kalın değil mi spin için, 0.20 mm gibi bir değere tekabul ediyor çünkü. 1.0 PE yeterli olmaz mı acaba.
Bende 0.20 Sufix 8 kat var çok kalın geldi bana, aldıktan sonra bu kadar kalın almasaymışım keşke dedim. Atış erimi sanki biraz düşüyor gibi çünkü.

Ooooo çok kalın değil mi spin için, 0.20 mm gibi bir değere tekabul ediyor çünkü. 1.0 PE yeterli olmaz mı acaba.
Bende 0.20 Sufix 8 kat var çok kalın geldi bana, aldıktan sonra bu kadar kalın almasaymışım keşke dedim. Atış erimi sanki biraz düşüyor gibi çünkü.
Ben büyük levrek vs. hedefli aldığım için bu ölçülerde tercih ettim ama atış konusunda gerçekten hiç bir problem yaşamadım hatta atış konusunda diğer kulandığım markaların 0.14 üne göre üstün bile diyebilirim,benim avlandığım meralar arada süpriz avlara müsait olduğundan ve erim konusunda problem yaşamadığımdan 1.5 pe/30 lb. olarak devam ettim. Bu arada sanki diğer iplerin ölçülerine göre bi kıt daha ince bi ip ve gerçekten üstüne basa basa söylüyeyim çok yuvarlak ve çok sağlam. Badimde 0.13 sufix gore vardı bu ipi gördükten sonra benimle aynı ölçülerde olanıyla direkt değiştirdi. Bence ideal bir ölçü satılan yere uğrama şansınız varsa kendiniz elinizle inceleyin kesinlikle benim tavsiye ettiğim ölçülerde olanını tercih edeceksiniz. 🙂 Rastgelsin.

Ben büyük levrek vs. hedefli aldığım için bu ölçülerde tercih ettim ama atış konusunda gerçekten hiç bir problem yaşamadım hatta atış konusunda diğer kulandığım markaların 0.14 üne göre üstün bile diyebilirim,benim avlandığım meralar arada süpriz avlara müsait olduğundan ve erim konusunda problem yaşamadığımdan 1.5 pe/30 lb. olarak devam ettim. Bu arada sanki diğer iplerin ölçülerine göre bi kıt daha ince bi ip ve gerçekten üstüne basa basa söylüyeyim çok yuvarlak ve çok sağlam. Badimde 0.13 sufix gore vardı bu ipi gördükten sonra benimle aynı ölçülerde olanıyla direkt değiştirdi. Bence ideal bir ölçü satılan yere uğrama şansınız varsa kendiniz elinizle inceleyin kesinlikle benim tavsiye ettiğim ölçülerde olanını tercih edeceksiniz. 🙂 Rastgelsin.
Eyvallah, bilgi için çok teşekkürler. Satılan yeri biliyorum (Üsküdar'da) , uğrarsam bir gün bakıp incelerim.

8 slick bence berbat bir örgü, çok su tutar, rüzgarda atamazsınız vs vs.

Son düzenleme:
jig makinada sarılı power pro..vallahi canavar gibi,zamanla rengi soluyo az biraz
tabi buda nekadar sık ava cıktıgına bağlı

Evet sormak istediğim şey "düğümlenme" şimdi daha iyi oldu.
Fakat ben surf de değil,spin de kullanmak istiyorum bu örgüyü.kullandığımız yemler maks 25 gr yani.🙂
Kuş gözü konusunda makinanın düzgün sarım yapması, çok hafif sahteler ve özellikle su üstü kullanıyorsan arada bir parmaklarının arasında geçirerek sarım yapmalısın ki daha sıkı sarılsın. Kuş gözünün en büyük sebebi gevşek sarım ve su tutan misinalardır.

Kuş gözü yapmayan örgü hangisi peki?
Çok kararsız kalıyorum böyle durumlarda birisi çok iyi derken başka biri memnun kalmamış olabiliyor.

Kuş gözü yapmayan örgü hangisi peki?
Çok kararsız kalıyorum böyle durumlarda birisi çok iyi derken başka biri memnun kalmamış olabiliyor.
Kaplaması kaliteli olmalı, su tutmamalı..
Bununla beraber kullanım teknikleri, kamış ve makinanın bu işe uygunluğu gibi etkenler var.
Hiç kuşgözü yapmayan misina olmaz bence. Önceki mesajımda yazdığım kurallara uyulursa kuşgözünden kurtulmak mümkün ama olmayacağının garantisi yok.
En önemli kural sarım sıkılığı. Gevşek sarım yaparsan en kalitelisini de kullansan bu iş başına gelir. Gevşek sarım da en çok su üstü kullanımında, hafif sahte ve silikonlarda olur.
Benim bir makinamda Power Pro 0,15mm var. (8 slick olan değil.) Kaç yıldır makinamda hatırlamıyorum ama hiç başıma gelmedi.
Bir makinamda Berkley var, onda da olmadı. Şimdi bir de YGK aldım ama henüz sarmadım.

Back