KayaBalığıKaya
Daimi Üye
- Tepki
- 1,349
- Ödül
- 113
aç aç tabii 😀
Aldığın kamışın atar değerleri ne?
5-15, 10-30, 15-40, 20-50 vs
E şöyle söyliyim, atış anında sahteyi düz bir şekilde yollayamadığınız sürece atış mesafesinde ciddi bir artış olmaz. O yüzden atış antremanı yaparken sahteleri uzağa atmak için abanmak değilde teknik bir şekilde düz gitmesi için çalışırsanız çok daha fazla randıman alırsınız. Hatta içinde atış sistemi olmayan sahteleri de gerçekten güzel mesafelere atmanız işten bile olmaz. Yalpalayarak giden bir sahte ne kadar ağır olursa olsun uzak mesafelere gitmez der naçizane düşüncelerimi aktarırım.
aldığım oltanın atar değer 15-40, misinam 25mm,
Kamışınızın atarı 15 - 40 gr ama ilk yazınızı okudum ve sahtelerinizin 5-15 gr arasında olduğunu yazmışsınız bu durumda atış çok düzgün olmayacaktır. 25- 30 gr civarında sahtelerle daha iyi atışlar yapabilirsiniz ayrıca misinanız da bana göre kalın. 0,18 mm , 0,20 mm gerçek değerleri olan çekeri yüksek kaliteli misinalarla ve düzgün yapılmış bir kalama ayarı ile hem daha iyi atışlar hemde daha zevkli bir avcılık ortaya çıkacaktır. İpek misina önerecektim ancak makinanız çok iyi bir sıralı sarım yapmıyorsa ve ip misina kullanımına alışık değilseniz avınız bir eziyete dönüşebilir.
senin elindeki spin takıma en uygun sahteleri bul onları kullan atış mesafen düzelecektir. Ya da çok güvendiğin sahtelere uygun spin takım al gerisi bitmek tükenmeyen teferruat gibi.
yine de her yol, denizde, kıyıdan en az 10 gr sahte demektir. uygun atarı bulman lazım
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, ama 25-30 gr ağırlığındaki sahteleri yutacak kadar büyük balığı nereden bulacam orasıda mechul 🙁
makinam okuma flame 30, (link)
açıkcası kalama ayarı nasıl yapılır kimse göstermedi. sanırım önündeki kalama ayar düğmesi var ondan bahsediyorsunuz. Onu en sonuna getiriyorum yani kalamanın sıfır olduğu noktaya. Başka napmam gerekir bilmiyorum. ÖĞrenmeye çalışıyorum ama o kadar çok bilgi var ki hangisi benim işime yarayan o konuda sıkıntı yaşıyorum.
Sanırım ya bir kamış daha alacam 15-25 atarlık, ya da daha ağır sahteler alacam 🙁